4. 1. 2014

Let 2. kapitola 3/3




pár: Gareth/John
varovanie: inšpirované "nebezp. letmi" dokumentom, pilotské, romantika, dobrodružné
Obsah: John má za úlohu prepraviť malé lietadlo, ktoré  predal jeho dobrý známy, k novému majiteľovi. Čaká ho dlhá cesta, po náročnej trase a nový kopilot, ktorý ho už od začiatku riadne štve. Gareth takisto nie je nadšený svojím novým kolegom, a poriadne to medzi nimi iskrí už na zemi :D Kvôli poruche lietadla musia neplánovane pristáť v menšom mestečku, v ktorom sa zdržia pár dní... Podarí sa im tam zohnať len jednu izbu, čo ich oboch poriadne irituje, ale napokon sa zmieria s tým, že inak by im nevystačili peniaze na ďalšiu cestu....

Predpokladaný počet kapitol: 10
varovanie: nie som odborník na lietanie a veci s tým spojené, za svoj zdroj považujem sériu dokumentov letecké katastrofy, a dokumenty nebezpečné lety. Preto sa v mojom podaní lietania a vecí s tým spojené môžu vyskytnúť chyby, a nepresnosti.  A niektoré veci si budem prispôsobovať podľa seba. To len tak na okraj.

 vhodné pre romantikov!
Poznámka: Dopozerala som prvý diel BBC Sherlock 3x1. Skvele som sa bavila a bolo tu super.  Johnlock skrátka mi už veľmi chýbal.
Hodnotenie





 venované sanasami



Počas nasledujúceho dňa si mladý kopilot rozprestrel uterák na Maho beach, známej pláži nachádzajúcej sa blízko letiska. Bolo to tam trochu adrenalínové, keďže miestna dráha, ako sa o tom už mal možnosť presvedčiť, bola veľmi krátka a veľké stroje preto musia preletieť nízko takmer nad hlavami turistov, aby zvládli pristátie.
Našiel si pomerne dobré miesto, nie tak úplne v centre týchto nezvyčajných plážových radovánok, no zároveň tak, aby mal možnosť poriadne si všetko poobzerať, hoci preňho to nebol až taký veľký adrenalín, keďže v kokpite takého lietadla už sedel a rozhodne vedel o čom to všetko je, ale aj tak chcel navštíviť túto netradičnú pláž.
Peniaze mu prišli na účet a Sim povedal, že na najbližšiu zákazku by si mal počkať, tam teda pokiaľ má záujem pokračovať.
Mal teda pred sebou celý týždeň, dá sa povedať, že dovolenky, keďže mu zatiaľ nič neponúkol, a vybavil mu lacné ubytovanie, u jeho známych, za ktoré nemusel ani platiť, preto sa to začínalo naozaj veľmi pekne.
Ako taký skvelý týždeň, počas ktorého možno stretne sexi chlapa a snáď mu pomôže úplne zabudnúť na istého kapitána.
Vybral zo svojho batôžku opaľovací krém s pomerne vysokým faktorom, keďže jeho pokožka bola ešte stále dosť bledá, no mal to už odskúšané a vedel, že pokiaľ to nebude preháňať nič mu nehrozí. Spokojne začal s natieraním a po celý čas pokukoval po ľuďoch a pristávajúcich lietadlách.
Pohľadom zhodnotil pomerne dobrú postavu istého muža, ktorý práve prichádzal. Rozhodne by stál za hriech, v jeho tele sa rozblikali všetky pomyslené kontrolky, keď ten muž zamieril k nemu. Pohľadom pohádzal jeho telo a predstavoval si, čo mu asi tak v tej rýchlosti povie, keď tu zrazu pozrel do jeho tváre a úsmev mu zamrzol na perách.
„Čo tu TY robíš?“
Vedľa jeho skromného uteráka pristála plážová rohožka, na nej hneď aj druhý uterák, a on si s hrôzou uvedomil, že takmer opäť padol do rovnakej pasce.
Kapitán si ho pobavene premeral.
„To isté čo ty, rozhodol som sa tu ešte nejaký čas zdržať...“ sadol si na miesto, ktoré si vytvoril.
Na to nedalo povedať nič iné, len prikývnuť a nechať to tak.
Gareth pokračoval v nanášaní opaľovacieho krému a zaprisahával sa, že na jeho telo už nebude tak hľadieť, aby si ešte nenamýšľal, že naňho snáď stále ešte aj po takom jasnom odmietnutí myslí.
Bolo to ešte horšie ako si dokázal predstaviť, bez oblečenia sa mu páčil ešte viac než predtým... Keby len nebol taký sexy, zrejme by oňho ani len nezavadil pohľadom, lebo tá jeho povaha... Tá by dokonale odstrašila každého záujemcu či záujemkyňu.
No možno by ho práve teraz potešilo, keby sa naňho opäť tak desivo mračil, lebo keď sa usmieval, tak mal značný problém sústrediť sa na rozhovor a nepredstavovať si čo všetko by sa s ním dalo robiť, keby mal dobrú náladu.
„Takže ani ty nemáš ďalšiu zákazku?“ opýtal sa Gareth.
„Nie, zatiaľ nie, Sim povedal, že môžem pokojne ostať tu asi tak týždeň...“
„Fakt až týždeň?“ začínal tušiť, že jeho šéf naňho niečo chystá, bolo to napokon až príliš dobré na to, aby vtom nebol nejaký háčik.
„Presne tak. Týždeň tu budeme spolu čakať na novú zákazku. To mi prikázal.“
„My dvaja?“
Opäť sa usmial.
„Áno, povedal, že chce, aby som  teraz istý čas lietal s tebou. Ak ti to teda, náhodou nevadí?“
„Nie, isteže nie,“ vyjachtal Gareth.
Bola to preňho novinka, no napokon nie až taká nepríjemná v prípade, že si John udrží túto pomerne zmierlivú náladu.
No aj tak plánoval viesť ešte dlhší rozhovor s ich šéfom. Nemal rád nejaké zákulisné hry, chcel vedieť o čo to tu vlastne ide, no vedel, že sa na to musí spýtať veľmi opatrne, inak sa Sim zatne a nič mu nepovie.
Ešte sa párkrát zhlboka nadýchol a vydýchol, aby si na tú myšlienku dokázal zvyknúť.
 Stihol sa už medzitým aj poriadne ponatierať, ostával už len chrbát.
No to nebolo až také jednoduché.  A obzvlášť nie teraz, keď na sebe priam cítil pohľad druhého muža.
„Môžem ti pomôcť, ak chceš...“ ponúkol sa John.
Chvíľu naňho hľadel takmer v nemom úžase a obzeral si ho zo všetkých strán.
„No... môžeš to skúsiť, ak ti to naozaj neprekáža...“ Gareth mu váhavo podal fľaštičku.
„Samozrejme, ale potom mi pomôžeš ty.“
Gareth bezmocne prikývol.
Kapitán vytlačil potrebné množstvo krému na svoje ruky, a potom veľmi jemne a dôkladne rozotrel krém po jeho pokožke.
Gareth na chvíľu privrel oči a vychutnával si to, ten jeho pevný dotyk a to mierne krúženie, ktoré bolo príjemné takmer ako nejaká masáž.
Presne to by sa mu páčilo. Nechať sa takto rozmaznávať.
Vedel by si predstaviť takýto život.
„To bolo príjemné, kde si sa to naučil?“ opýtal sa ho, keď s ním skončil, bol natoľko unesený, že  nad tým ani len nestihol poriadne pouvažovať.
„Jedna moja bývalá priateľka bola masérka, povedala, že som vtom žalostný, tak mi dala pár hodín...“  objasnil mu kapitán.
„Tak a teraz ty... si na rade...“ podpichol ho Gareth.
Netrvalo dlho a aj on sa postaral o Johnov chrbát. Starší muž si dokonca ľahol k nemu  a Gareth robil, čo mohol, aby sa oňho dobre postaral.