6. 1. 2014

Let 3. kapitola 1/3




pár: Gareth/John
varovanie: inšpirované "nebezp. letmi" dokumentom, pilotské, romantika, dobrodružné
Obsah: John má za úlohu prepraviť malé lietadlo, ktoré  predal jeho dobrý známy, k novému majiteľovi. Čaká ho dlhá cesta, po náročnej trase a nový kopilot, ktorý ho už od začiatku riadne štve. Gareth takisto nie je nadšený svojím novým kolegom, a poriadne to medzi nimi iskrí už na zemi :D Kvôli poruche lietadla musia neplánovane pristáť v menšom mestečku, v ktorom sa zdržia pár dní... Podarí sa im tam zohnať len jednu izbu, čo ich oboch poriadne irituje, ale napokon sa zmieria s tým, že inak by im nevystačili peniaze na ďalšiu cestu....

Predpokladaný počet kapitol: 10
varovanie: nie som odborník na lietanie a veci s tým spojené, za svoj zdroj považujem sériu dokumentov letecké katastrofy, a dokumenty nebezpečné lety. Preto sa v mojom podaní lietania a vecí s tým spojené môžu vyskytnúť chyby, a nepresnosti.  A niektoré veci si budem prispôsobovať podľa seba. To len tak na okraj.

 vhodné pre romantikov!
Poznámka: Dopozerala som prvý diel BBC Sherlock 3x1. Skvele som sa bavila a bolo tu super.  Johnlock skrátka mi už veľmi chýbal.
Hodnotenie




venované sanasami

Práve keď skončil s natieraním, vysvetlenie celej tejto zvláštnej udalosti k nim prišlo úplne samo. V podobe, ktorú absolútne neočakával. K miestu, na ktorom sa obaja uvelebili, prišla akási žena vo výrazne červených plavkách. Dlhšie plavé vlasy mala zapletené tak, aby mala odkrytý chrbát a vyzerala vcelku normálne, ako všetci ostatné turistky. Každopádne okamžite pochopil, že neprišla za ním, vzhľadom na to ako dychtivo si premeriavala kapitána. Pohľadom na ňom doslova visela a on proti svojej vôli pocítil bodnutie žiarlivosti. Zahanbene pokrútil hlavou a radšej zatvoril tubu s krémom.
„Ahoj, John...“ pozdravila jeho kolegu. Žiarivo sa naňho usmiala a oči jej priam žiarili.
Kapitán sa však  okamžite nadvihol zo svojej pozície a premeral si ju svojím typickým chladným pohľadom.
„Čo chceš?“  oboril sa na ňu namiesto pozdravu.
Jeho úsmev bol preč, všetko to náhle zmizlo, akoby to vôbec neexistovalo a v jeho pohľade opäť prevládala tvrdosť a chlad.
„Prišla som na za tebou. Naposledy si mi zmizol až príliš skoro... a toto je kto?“ zavadila pohľadom o Garetha, ktorý sa začínal celkom dobre baviť, jedna žena dokázala zastrašiť všemocného kapitána. Rozhodne sa pod jej pohľadom krčil takmer ako malý chlapec a Gareth sa mu nesnažil pomôcť, ale skôr si to vychutnať.
„Môj spoločník...“
„To nemyslíš vážne, však?“ opýtala sa pobavene.
„Dovoľ, aby som ti niečo vysvetlil, April. Niečo, čo sa do tvojej obmedzenej hlavičky asi veľmi ťažko dostáva.“
Žena na prázdno zavrela ústa a nahnevane si prekrížila ruky na prsiach. Riadne sa jej napli, a takmer pritom odhalila svoje bradavky, Gareth si všimol, že tým zaujala pozornosť niekoľkých ďalších mužov, ktorí si zrazu prestali všímať lietadlá.
„Medzi nami nič nie je ani nikdy nebude. Bude lepšie, ak na mňa čo najskôr zabudneš... Nemám o teba záujem a ani nie som voľný.“
Dôsledne pracoval s dôrazom aj s pauzami a rozprával pomaly, akoby hovoril s osobou, ktorá tak celkom nerozumie jeho rodnému jazyku.
„Si si tým istý?“ vyjachtala April nervózne.
„Áno, som.“
„Tak kde je? Tá tvoja priateľka, kde je?“ nedala si povedať.
„Ak to už naozaj musíš vedieť, tak prosím... April, toto je Gareth, môj priateľ...“
„Nemyslím si, že ...“ skočil mu do reči Gareth, ale John mu nedal príležitosť čokoľvek vysvetľovať. Gareth bol pritiahnutý  do jeho objatia. Nebránil sa tomu, ale ani nič nepotvrdzoval. Nemohol to urobiť, Johnovo zovretie bolo až príliš silné na to, aby riskoval ďalšiu konfrontáciu s ním.
„Máš ešte niečo na srdci?“ opýtal sa John spôsobom, ktorý vyžadoval len jedinú možnú odpoveď.
April pokrútila hlavou.
„Neverím, že s ním chodíš, teba sa páčia len ženy... len...“
„Ver si čomu chceš, April. Nie som povinný ti nič vysvetľovať, ale ak to naozaj chceš, tak dobre...“
Vzal jeho tvár do dlaní a pobozkal ho. Bolo to vášnivé a mimoriadne príjemné, bozkával ho tak, akoby nezáležalo na ničom inom.
Klesol na svoj uterák a pocítil ako sa okolo neho majetnícky ovinuli mužove ruky, naposledy bol tak blízko, keď sa spolu pobili teraz ho cítil na sebe aj celé jeho telo... Bojovali spolu o dominanciu, no Gareth mu napokon prenechal vedenie a nechal sa unášať tými pocitmi.
 „Nie, to nebude potrebné... Nebudem vás viac rušiť...“ hlas tej ženy ich vrátil do prítomnosti, prestali sa bozkávať, no kapitán ho stále držal v objatí. Gareth zrýchlene dýchal a šokovane naňho hľadel.
April zahanbene sklopila zrak a pomaly sa vybrala späť k svojim veciam. Chcel sa odtiahnuť, ale kapitán ho nepustil, až keď schmatla svoje veci a odišla z pláže, dalo by sa povedať, že odtiaľ doslova utiekla.
Až teraz si všimol pohoršené pohľady niektorých ľudí na pláži, no on sa rozhodne nemal za čo hanbiť. Možno zašli trochu ďalej než by bolo vhodné, ale neurobili nič zlé. Okrem toho bola to len hra, ktorá zrejme spôsobí, že bude potrebovať studenú sprchu, ale aj tak to nebolo nič viac než krycí manéver.
„Kto to bol?“ opýtal sa pre istotu, aj keď už začínal tušiť aká bude mužova odpoveď.
„Jedna bláznivá ženská. Raz som urobil tú chybu, že som sa s ňou vyspal a odvtedy si myslí, že ma vlastní. Nebola to zlá posledná zastávka, ale mal som ju radšej vynechať...“
Gareth okamžite pochopil, prečo sa k nemu správal tak milo, aj to, prečo sa naňho usmieval. Zrejme ho už pozorovala dlhšie a on chcel pred ňou zahrať divadlo, aby mu dala pokoj. Rozhodne to dávalo zmysel.
„Ako sa asi tak dozvedela, že som tu?“
Pocítil ako sa kapitán opäť tak trochu viac priblížil k nemu.
Gareth ho trochu dôraznejšie od seba odtlačil. Obával sa, že by ho takáto blízkosť mohla vzrušiť a nechcel, aby si to všetci tí ľudia všimli.  A už aj tak bol na pokraji sebaovládania. No rozhodne nebol až taký exhibicionista.
„To netuším. Zrejme má svoje zdroje...“ poznamenal Gareth nespokojne.
Jeho kopilot mu nechcel nič vravieť, ale mal isté tušenie, no rozhodne si to môže potvrdiť až večer, keď bude hovoriť so šéfom. Sim niečo plánoval a on nevedel či s tým chce mať niečo spoločné. Prišiel predsa k nemu pracovať, nie zaoberať sa jeho rodinnými problémami. Na tom sa predsa nedohodli.