21. 1. 2014

Let 6. kapitola 2/3








pár: Gareth/John


varovanie: inšpirované "nebezp. letmi" dokumentom, pilotské, romantika, dobrodružné
Obsah: John má za úlohu prepraviť malé lietadlo, ktoré  predal jeho dobrý známy, k novému majiteľovi. Čaká ho dlhá cesta, po náročnej trase a nový kopilot, ktorý ho už od začiatku riadne štve. Gareth takisto nie je nadšený svojím novým kolegom, a poriadne to medzi nimi iskrí už na zemi :D Kvôli poruche lietadla musia neplánovane pristáť v menšom mestečku, v ktorom sa zdržia pár dní... Podarí sa im tam zohnať len jednu izbu, čo ich oboch poriadne irituje, ale napokon sa zmieria s tým, že inak by im nevystačili peniaze na ďalšiu cestu....

Predpokladaný počet kapitol: 10
varovanie: nie som odborník na lietanie a veci s tým spojené, za svoj zdroj považujem sériu dokumentov letecké katastrofy, a dokumenty nebezpečné lety. Preto sa v mojom podaní lietania a vecí s tým spojené môžu vyskytnúť chyby, a nepresnosti.  A niektoré veci si budem prispôsobovať podľa seba. To len tak na okraj.
18+

 vhodné pre romantikov!





 venované Sanasami a Lilith.
Neskôr...
Počas toho posledného večera, ktorý mali stráviť na ostrove Gareth stál na terase a rukami sa opieral o zábradlie.
Skúšobný let dopadol celkom dobre. Bolo to v poriadku, aspoň nateraz a obaja sa na základe tohto úspechu napokon dohodli, že túto zákazku zoberú. Aspoň po najbližší bod tej dlhej cesty, ktorá na nich čakala.
Netešil sa na ňu.
Nechcelo sa mu odísť z ostrova. Bolo to zvláštne, že ho práve teraz prepadli tieto pocity, no bál sa, že ak ich staré lietadlo pristane na inom letisku a oni budú spať v inom hoteli,  jeho priateľ bude opäť pod tlakom a nedostane ho k sebe tak rýchlo, ako sa mu to podarilo predtým
Dokazoval to aj ich rozhovor po opustení letiska.
Flashback
„Vyzerá to dobre, ale bude to dosť náročné,“ skonštatoval John, keď už konečne sedeli v menšej kaviarni, kam sa uchýlili po pokusnom lete.
„S tým počítam...“
Gareth bol už opäť pripravený na pracovný režim. A uvedomoval si, aké lietadlo budú ťahať cez polku sveta, takže ho to vôbec neprekvapilo.
„Je tu ešte jedna vec, ktorú musíme prebrať pred zajtrajším odletom.“
Kapitán ho nenechal na pochybách, že ich odchod bude dramatickejší než si pôvodne myslel.
„To, čo je medzi nami...“ začal John.
Gareth takmer poskočil, keď si uvedomil to, čo kapitán povedal. On napokon pripustil, že niečo medzi nimi je? To bol teda objav? Žeby naozaj medzi nimi niečo bolo?
„Náš vzťah teda, ehm...“ skúsil to John ešte raz, keďže na to prvé skonštatovanie akosi nereagoval.
„Áno, John? Chceš mi niečo povedať o našom vzťahu?“
Nasadil výraz typu neutrál a len prikyvoval ako tá hračka, ktorú občas videl v aute, nehybný krk a pohybujúca sa hlava. Muselo to pôsobiť dosť zvláštne, no akosi nedokázal prestať.
„Bolo to s tebou pekné, ale ... myslím, že najlepšie bude, ak...“
Zhlboka sa nadýchol a napokon to dokončil.
„Ak odteraz budú naše aktivity len čisto profesionálne. Boli sme spolu, zabavili sme sa, ale predpokladám, že tým to medzi nami...“
Idiot.
Pomyslel si Gareth, ale nedal najavo absolútne nič. Nechcel, aby si myslel, že ho to mrzí. Urobil viac než bolo treba, nemal už k tomu viac čo povedať.
„Ja s tým nemám žiadny problém. Pokojne spolu ďalej pracujme, ale nič viac. Týmto je celá vec uzavretá.“
Skutočne dúfal, že John mu povie, že sa mu to celé uložilo v hlave a chcel by to s ním aspoň skúsiť. Ale nedošlo k tomu.
Na chvíľu privrel oči a pokúšal sa prestaviť si, kam sa zrazu podel jeho zdravý rozum. Musel ho po ceste niekde nechať, ak si myslel, že napokon niečo dokáže dosiahnuť len preto, lebo sa mu ten muž páči a veľmi rád by s ním ešte strávil určitý čas. Dal mu presa jasne najavo, že od neho očakáva len sex a teraz už ani len to.
Otvoril oči, až keď pocítil ako nad sebou opäť získava kontrolu. Potreboval byť v pohode a nezačať šalieť, hlavne preto, že ich čakal spoločný let a pri takých veciach nebolo vhodné strácať nervy.
Odpútal sa od zábradlia a zamieril späť k dverám vedúcim do jeho izby. Mal by ísť spať a nemyslieť na hlúposti.
Ten muž predsa nestojí za to, aby sa kvôli nemu trápil.  Sexi zadky nájde všade, ale muž, ktorý by stál za to, to kapitán rozhodne nie je.
Mal by ísť spať, lebo bolo už dosť neskoro a zajtra ich čakal už od rána náročný deň, poriadna predletová kontrola a všetko čo s tým súviselo, a potom následne takmer desaťhodinový let, počas ktorého sa snáď nič pozoruhodné nestane.
Už teraz však tušil, ako to približne bude vyzerať.
Oni dvaja v jednej miestnosti.
To bude peklo.
Pomyslel si napokon, keď sa konečne vrátil do svojej izby.
Ale nedokázal sa prinútiť k tomu, ľahnúť si do svojej prázdnej postele. Bolo mu smutno. Rád by sa k niekomu prinútil a nechal sa rozmaznávať. Tak veľmi mu to chýbalo. Nikdy predtým by si nepomyslel, že niečo také pripustí, ale naozaj chcel, aby bol niekto s ním, chcel mať spoločnosť, partnera, milenca, ale vedel, že také veci sa nedajú vynútiť.
Skutočne sa pokúšal to nechať tak, ale čím viac snahy vynakladal, aby na to nemyslel, tým viac spomienok sa mu vynáralo.
Spomínal na to, čo sa medzi nimi za tých pár dní odohralo. Na ich prvé stretnutie, na to ako sa na Johna veľmi hneval a ako po ňom zároveň aj nesmierne túžil. Na sklamanie, keď zistil, že sa mu zrejme nepodarí preniknúť za tú stenu, ktorú si jeho kolega vybudoval.
Napokon mu neostalo nič iné len vojsť dovnútra, keďže začínalo byť tak trochu chladno na nočné úvahy.