24. 1. 2014

Let 7. kapitola 1/2













pár: Gareth/John


varovanie: inšpirované "nebezp. letmi" dokumentom, pilotské, romantika, dobrodružné
Obsah: John má za úlohu prepraviť malé lietadlo, ktoré  predal jeho dobrý známy, k novému majiteľovi. Čaká ho dlhá cesta, po náročnej trase a nový kopilot, ktorý ho už od začiatku riadne štve. Gareth takisto nie je nadšený svojím novým kolegom, a poriadne to medzi nimi iskrí už na zemi :D Kvôli poruche lietadla musia neplánovane pristáť v menšom mestečku, v ktorom sa zdržia pár dní... Podarí sa im tam zohnať len jednu izbu, čo ich oboch poriadne irituje, ale napokon sa zmieria s tým, že inak by im nevystačili peniaze na ďalšiu cestu....

Predpokladaný počet kapitol: 10
varovanie: nie som odborník na lietanie a veci s tým spojené, za svoj zdroj považujem sériu dokumentov letecké katastrofy, a dokumenty nebezpečné lety. Preto sa v mojom podaní lietania a vecí s tým spojené môžu vyskytnúť chyby, a nepresnosti.  A niektoré veci si budem prispôsobovať podľa seba. To len tak na okraj.
18+

 vhodné pre romantikov!
Hodnotenie




 venované Sanasami a Lilith.



Počas tých štyroch dní, ktoré strávili lietaním a pristávaním na rôznych letiskách, medzi sebou udržiavali skôr priateľský odstup.
Aspoň John sa o také niečo snažil, Gareth prekonával samého seba, provokoval a zvádzal, vždy, keď sa dostali na zem, s obľubou ho takto mučil, a potom sa odobral späť do svojej izby. Zvyčajne aj okamžite zaspal, keďže mali za sebou náročné hodiny v kokpite, a teraz keď sa trochu viac spoznali, si začali riadenie medzi sebou striedať. John mu prenechával aj viac možností na pristávanie. V Macape to trochu prehnal s rýchlosťou a museli opakovať priblíženie, ale Cessna na druhý pokus napokon pristála bez väčších problémov.
Dni plynuli tak trochu v rovnakom duchu, aspoň on to tak vnímal, hlavne vtedy, keď svojmu kapitánovi nemilosrdne zaklápal dvere pred nosom, a vyhováral sa na to, že ráno budú musieť skoro vstávať.
Všetko bolo naplánované tak, aby s Cessnou nemuseli pristávať v noci a vyhýbali sa aj búrkam a podobným záležitostiam, keďže to by tá starká zrejme naozaj nezvládla. Zatiaľ to šlo prekvapivo dobre.
Predpokladal, že to takto hladko pôjde až do doručenia toho nešťastného lietadla do Porto Alegre, kde naňho už dosť dlho čakal klient.
No Cessna si tesne pred pristátím v Goianii postavila hlavu a opäť sa vyskytol pomerne vážny technický problém. Preto im neostalo nič iné, len pristúpiť k ďalším opravám a nahlásiť Simovi, že nešťastná Cessna svoj ťažký zadok zrejme zdvihne až o päť dní.
Niekoľko hodín po pristátí sedel vo svojej malej hotelovej izbe a rekapituloval si v hlave udalosti posledných dní.
Nemal chuť nikam ísť, bol rád, že sedí na zadku a môže sa poriadne najesť. Ani na to mu počas nabitého programu neostávalo dosť času.
Sedel na malom balkóne a dával si raňajky, opäť len niečo ľahké a žiadnu miestnu špecialitu, ale skôr pečivo, ktoré by zrejme uprednostnil aj doma.
Práve si vkladal do úst ďalší kúsok sladkého rožku, keď pocítil ako sa dvere vedúce na balkón otvorili.
„Už máš izbu?“ opýtal sa Johna.
Kapitán naňho vrhol jeden z tých svojich povestných pohľadov.
„Isteže mám,“ vyhlásil sebavedome.
Na recepcii vznikol akýsi zmätok, vyzeralo to tak, akoby mali zarezervovanú len jednu izbu, aj keď Sim im sľuboval, že ubytovanie im vybaví tak, aby boli obaja spokojní. On už vedel ako to tu chodí a kde možno nájsť pomerne slušné ubytovanie za primeranú cenu, keďže izby im platil on, bolo to len v jeho záujme, aby boli so všetkým spokojní.
„Aké máš číslo izby?“ opýtal sa zdanlivo ľahostajne.
„365A.“
Gareth si nasmeroval ďalšie sústo do úst, ale kvôli tej informácii netrafil.
„To je predsa moja izba!“ vyhlásil takmer dotknuto. A začínal sa tak trochu báť, že teraz mu to všetko len tak ľahko neprejde. Mal na to dôvod, po celý čas Johna nemilosrdne zvádzal a práve teraz mali byť päť dní zavretí na jednom mieste. To bolo už samo o sebe problematickou komplikáciou.
„Naša izba. Povedal som im, že môžeme ostať spolu,“  poznamenal John pokojne, akoby vôbec o nič nešlo.
Mladší pilot naprázdno prehltol. A tentoraz už rožok pustil úplne, lebo tušil, kam sa práve teraz uberajú myšlienky jeho kolegu.
„To ako tu? So mnou... na jednej posteli?“
„Áno, presne tak, aspoň ušetríme na letiskové poplatky, Sim už aj tak soptí, kvôli tejto našej Cessne.“
„Ale to...“ zamračene si ho prezeral.
Takto to predsa nezvládne. Nemôže s ním ostať v jednej izbe? To predsa nepôjde! Rozrušene naňho hľadel.
John sa k nemu naklonil.
„Nemusíš sa ma báť...“ pošepol mu.
Zachvel sa a odplašil ho od seba, akoby sa bál, že ho uhryzne.
Kapitán si lenivo vyzliekol tričko.
Gareth sa naňho prilepil pohľadom.
Nie, nemôže také veci robiť pred ním? Lebo sa neudrží a ...
Jeho výraz hovoril za všetko a a kapitán mu mienil oplatiť jeho niekoľkodňové mučenie.
„Ale čo tu budeme robiť tak dlho? Nikdy predtým som tu nebol a vôbec sa tu nevyznám...“
Gareth bol vďačný za to, že balkón je odokrytý a na nižšom poschodí, inak by zrejme nevydržal a dotkol by sa ho ako prvý.
„Netuším, naozaj nemám poňatia, čo sa tu dá robiť...“  Gareth predstieral nezáujem no vo vnútri takmer horel, ale nemienil urobiť prvý krok, teraz prišiel rad na to, aby si kapitán konečne rozmyslel, čo vlastne chce.