25. 1. 2014

Let 7. kapitola 2/3








pár: Gareth/John


varovanie: inšpirované "nebezp. letmi" dokumentom, pilotské, romantika, dobrodružné
Obsah: John má za úlohu prepraviť malé lietadlo, ktoré  predal jeho dobrý známy, k novému majiteľovi. Čaká ho dlhá cesta, po náročnej trase a nový kopilot, ktorý ho už od začiatku riadne štve. Gareth takisto nie je nadšený svojím novým kolegom, a poriadne to medzi nimi iskrí už na zemi :D Kvôli poruche lietadla musia neplánovane pristáť v menšom mestečku, v ktorom sa zdržia pár dní... Podarí sa im tam zohnať len jednu izbu, čo ich oboch poriadne irituje, ale napokon sa zmieria s tým, že inak by im nevystačili peniaze na ďalšiu cestu....

Predpokladaný počet kapitol: 10
varovanie: nie som odborník na lietanie a veci s tým spojené, za svoj zdroj považujem sériu dokumentov letecké katastrofy, a dokumenty nebezpečné lety. Preto sa v mojom podaní lietania a vecí s tým spojené môžu vyskytnúť chyby, a nepresnosti.  A niektoré veci si budem prispôsobovať podľa seba. To len tak na okraj.
18+

 vhodné pre romantikov!
 
Hodnotenie
 



venované sanasami a Lilith.
„Niečo už vymyslíme...“ žmurkol naňho kolega a vošiel dovnútra.
Gareth pohľadom prešiel nechtiac po jeho obnaženom chrbte až k zadku, našiel svoj rožok a pokúšal sa pokračovať v jedení. No stískal ho akosi príliš horlivo a takmer zabudol na to, že si predsavzal ho po celý čas len trestať.
Napokon sa najedol a plastový tanierik odhodil do koša. Po jedle si umyl ruky a zamieril späť do ich malej izby.
Jedným očkom hodil pohľad na kapitána, ktorý práve otvoril svoj kufor a vybral z neho to najnutnejšie, čo bude potrebovať.  
Radšej sa nesnažil nadviazať rozhovor, aspoň nie kým boli tak blízko postele, do ktorej by najradšej skočil.
Pre istotu sa k nej nechcel, ani len priblížiť, ale aj tak ho bavilo svojho kolegu pozorovať. Pohládzal ho pohľadom, až kým na posteli nezačal vyzváňať jeho mobil. Až potom k nej neochotne odcupkal, aby si mohol prečítať správu.
Prepáč, naozaj som sa snažil, ale ešte to zrejme nejaký čas potrvá.
Prešiel ním nepríjemný pocit, keď si prečítal správu od svojho ex. Rozhodne to nevyzeralo, že by vo svojej rodine dokázal urobiť poriadok. Dúfal, že časom to celé akosi prehrmí, ale táto správa vôbec neznela nádejne.
„Máš starosti, Garry...“
Chcel to poprieť, ale po dlhom čase mal pocit, že by nebolo až také zlé to niekomu povedať. Niežeby sa tým niečo zmenilo, ale dusil to v sebe už príliš dlho.
„Áno, uznávam, že isté veci ma trápia...“
Pocítil ako si ho John pritiahol do objatia, zozadu si ho k sebe pritisol a majetnícky ho objal okolo pása.
Ani nevedel presne ako sa to stalo, a zrazu sa pristihol pritom, ako mu rozpráva o svojom predchádzajúcom vzťahu a o následkoch, ktoré z neho vyplynuli.
„Takže kvôli tomu vzťahu si vlastne teraz tu?“
„Áno, dá sa to aj tak povedať. Je to komplikované. Skrátka u nás nemôžem zohnať prácu, týkajúcu sa lietania. Jeho otec má veľký vplyv v leteckom priemysle a moje meno sa akosi ocitlo na jeho čiernej listine. Sľúbil mi, že to urovná, ale zatiaľ to vôbec nevyzerá dobre... Aj Sim ma zamestnal len preto, lebo sa poznáme...“ stále sa tak trochu obával, že začne tlačiť aj naňho nevedel, čo by potom urobil. Zatiaľ síce o ničom takom nevedel, ale obával sa toho dňa, keď mu aj on rozpačito oznámi, že s ním ďalej nemôže spolupracovať.
„Nepoznám tých ľudí osobne, ale viem si prestaviť, aký rozruch narobili. Nejaký čas to ešte bude veľmi zlé. Len tak ľahko sa toho nevzdajú, moji rodičia našťastie nie sú vplyvní, ale takisto mi trvalo dlho, kým som si s nimi ujasnil isté veci. Hlavne sa nevzdávaj, máš svoju rodinu a Sima, a chcem, aby si vedel, že môžeš počítať aj so mnou... No nezdá sa mi, že tvoj priateľ s tým naozaj chce niečo urobiť... Podľa toho, čo si mi povedal sa stále len na niečo vyhovára.“
Nepáčilo sa mu to, ale aj on začínal mať podozrenie, že to tak bude.
Povzbudený jeho slovami naťukal odpoveď.
Stavím sa, že si s otcom ešte nehovoril, však?
G.
Trvalo niekoľko minút, kým prišla odpoveď.
Nie.
Zamračil sa a poslal ešte jednu správu.
Napíš mi, až konečne dospeješ.
G.
Potom odložil svoj mobil.
Až teraz pochopil, že klamal sám seba, ak si myslel, že sa to vyrieši takýmto spôsobom.
„Pôjdeme niekam... trochu sa prejsť...?“
Potreboval si prečistiť hlavu a zabudnúť na zlosť, ktorú pocítil, keď si konečne priznal, že od bývalého priateľa sa zrejme žiadnej pomoci nedočká.
John prikývol.
A vybral si nejaké vhodné tričko.
Gareth takisto zamieril k svojim veciam, aby sa prezliekol do niečoho vhodnejšieho na prechádzku s priateľom.
A keďže chcel ísť naozaj na prechádzku s priateľom, položil tú otázku, aj keď tým riskoval to, že po odmietnutí spolu budú celý týždeň zdieľať izbu a nebude sa mať kam skryť.
Nikdy by sa ho na to nespýtal, keby necítil, že medzi nimi je niečo viac, vnímal to aj počas lietania, aj keď boli na zemi a nechcel sa toho pocitu vzdať, len pre tvrdohlavosť svojho kapitána.
„John, chcel by si so mnou chodiť?“ dostal so seba jedným dychom.
Kapitán naňho pozrel tak trochu zvláštnym pohľadom, a on sa naozaj obával, že opäť bude musieť kapitulovať. Predpokladal, že si opäť zbytočne pošliapal hrdosť a on ho opäť odbije, a bol na to pripravený.
„Áno, Gareth...“