12. 1. 2014

Manželská zmluva 7. kapitola 1/3







pár: Ianto Jones/Malcolm Merlyn (John Barrowman)
fandom: AU postava z torchwoodu požičaná do Arrow.
varovanie: manželstvo medzi priateľmi, vzájomne výhodný vzťah, rodinné, malý syn Tommy.., romantika
Obsah: Malcolm sa po smrti svojej manželky rozhodne na dva roky odísť, ale nechce svojho syna nechať samého a bez ochrany, preto svojho dobrého priateľa Ianta, prekvapí dohodou, ktorú by od neho nikdy neočakával. Požiada ho, aby uzavreli dočasnú manželskú zmluvu. Každopádne ďakujem aj za hviezdičky.
Hodnotenie



poznámka: tá predchádzajúca spomieka bola Iantova, táto je Malcolmova.



 venované sanasami a Ell.


VEČER, KEĎ SA KONEČNE DOSTAL DO POSTELE, UPREDNOSTNIL SPÁLŇU SVOJHO SNÚBENCA. Nemal žiadne zranenie a dalo by sa povedať, že z toho vyviazol v celku bez ujmy, no nebol pripravený čeliť svojim vlastným myšlienkam. Uloži sa do jeho postele a natiahol na seba prikrývku, akoby sa chcel pod ňu ukryť. Celý deň predstieral úplnú vyrovnanosť. Pokúšal sa byť statočný, postarať sa o ostatných a neupriamovať pozornosť na svoje vlastné pocity. Malcolm mu pomohol s Tommym a zabavil aj dievčatá, kým prišiel ich otec. Našťastie ich matka nebola v smrteľnom nebezpečenstve, prežila síce otras mozgu, keďže si udrela hlavu do stola, ale napokon sa v nemocnici prebrala a jej stav sa výrazne zlepšil. Zranený ochrankár však nemal toľko šťastia a lekári ho nedokázali zachrániť. Trápilo ho to, aj keď vedel, že pri takejto práci sa to môže stať, no nikdy ani len nepomyslel na to, že by k tomu došlo na takom mieste...  Nedokázal na to prestať myslieť, obával sa, že zrejme ani len nezaspí.
Jedine pohľad na jeho polonahého snúbenca mu dokázal trochu zdvihnúť náladu.
Malcolm vyšiel z kúpeľne s čiernym uterákom omotaným okolo bokov. Tváril sa takpovediac neutrálne. Už sa trochu upokojil no v nemocnici na ňom bolo vidieť, že mu nie je všetko jedno, dlho ho držal v objatí. A postaral sa o to, aby mu absolútne nič nechýbalo. Neprejavil pred ním strach a stále vyhlasoval, že je všetko v poriadku, toľkokrát až tomu takmer sám uveril.
„Naša zmluva už nadobudla platnosť. Jej pravosť bola dnes potvrdená.“
„To je skvelé...“ zamumlal nesústredene.
Mal plnú hlavu aj toho bojovníka v čiernom.
Kto to je? A prečo ich chránil?
Chcel by sa mu poďakovať za to, že im pomohol.
Pokúšal sa vybaviť si viac detailov. No všetko podstatné sa mu akosi vytratilo z mysle.
Spomínal si len na ten čierny odev, na jeho rýchly postup vpred a na to, ako sa ich pohľady stretli. No nedokázal si vybaviť farbu jeho očí, ani nič podstatné, čo by ho odlíšilo od zbytku populácie.
No práve teraz sa všetka jeho pozornosť presunula späť na partnera.
Sledoval ako rozviazal uzol na uteráku a odložil ho stranou, aby k nemu mohol vliezť do postele.
„Malcolm... ja... mám jednu otázku, dúfam, že sa nenahneváš...“
„Pokojne sa pýtaj.“
Ľahol si k nemu a on sa uložil k nemu. Potreboval jeho blízkosť tak, ako nikdy predtým. Uvedomoval si, že z neho opadlo všetko to sebaovládanie a začína sa triasť.
Malcolm ho objal pevnejšie.
„Pokojne, láska... Nedovolím, aby ti niekto ubližoval...“ oslovil ho tak nežne a jeho ruky si ho privinuli bližšie.
Chcel tomu veriť, ale vedel, že nemôže byť všade.  
„Má tvoja firma niečo spoločné s Ligou zabijakov?“  
Zavolal na IT oddelenie firmy Merlynovcov jednému analitikovi, ktorý mu už aj predtým pomáhal s akýmsi výskumom pre projekty. Bol veľmi šikovný a schopný. A Ianto ho často takpovediac používal na získavanie neoficiálnych informácii z rôznych oblastí. Walterovi sa podarilo nájsť zhodu a poslal mu fotografiu a popis. Nevedel ako presne to ten chlapec robí, ale rozhodne sa mýlil len málokedy. Vďaka jeho informáciám sa zvyčajne dokázal vyhnúť osobám, ktoré nemali s nadáciou dobré úmysly. Preto sa aj tentoraz spoľahol na jeho šikovnosť.
Walter ten prezrel záznamy, ku ktorým mal prístup a našiel akési okrajové informácie o  spoločenstve nazvanom The League of Assassins ( Liga zabijakov).
Malcolm ani okom nemihol, keď mu položil túto otázku.
„Nie, moja firma nespolupracuje so žiadnou organizáciou s takýmto menom...“

FLASHBACK
Malcolm držal ruku na priateľovom krku. Zatláčal na bod, ktorý tomu mužovi bránil dýchať. No ani v najmenšom mu to neprekážalo. Jeho pohľad bol plný strachu, zúfalo sa pokúšal odtlačiť jeho ruky, vedel ako ďaleko môže zájsť bez toho, aby ho zabil, no práve teraz potom veľmi intenzívne túžil.
„Dobre ma počúvaj, Robert.“
Pritisol ho bližšie k stolu, aby si bol istý, že mu nedopatrením neunikne ani jedno z jeho slov.
„Teraz sa ešte zhovárame ako priatelia, ale ak sa ešte raz priblížiš k Iantovi... nebudem mať s tebou zľutovanie...“
Na Ianta sa kvôli tomu nehneval, on nevedel o tom, čo k nemu cíti, ale Robert bol oboznámený s tým, čo všetko preňho ten mladý muž znamená.
Jeho priateľ sa odvážil vmiesť mu do tváre, že sa s ním vyspal. Povedal mu to spôsobom, ktorý ho vydráždil takmer do nepríčetnosti. Nepredpokladal, že Robert sa mu takýmto spôsobom odplatí. Urobil chybu, keď si začal s Moirou, nepremýšľal, vtedy bolo všetko akési zmätené a nepredpokladal, že Robert mu to oplatí takýmto spôsobom, hlavne, keď už dlhší čas o svoju manželku nemal záujem. Medzi nimi to bola len taká jednorázovka, vzájomne sa tak trochu utešili, nič viac a rozhodli sa ostať priateľmi.

Stalo sa to neplánovane a neskôr to aj oľutoval a ešte viac ho to odlúčilo od rodiny. 

„Nemusíš sa obávať, viac sa ho nedotknem, ak sa ti nepriblížiš k mojej žene...“
  Upokojoval sa len veľmi pomaly a postupne... Jeho priateľ nemal ani len poňatia, ako blízko má k tomu, aby skončil dva metre pod zemou. 


DARK ARCHER