15. 1. 2014

Manželská zmluva 7. kapitola 2/3






pár: Ianto Jones/Malcolm Merlyn (John Barrowman)
fandom: AU postava z torchwoodu požičaná do Arrow.
varovanie: manželstvo medzi priateľmi, vzájomne výhodný vzťah, rodinné, malý syn Tommy.., romantika
Obsah: Malcolm sa po smrti svojej manželky rozhodne na dva roky odísť, ale nechce svojho syna nechať samého a bez ochrany, preto svojho dobrého priateľa Ianta, prekvapí dohodou, ktorú by od neho nikdy neočakával. Požiada ho, aby uzavreli dočasnú manželskú zmluvu. Každopádne ďakujem aj za hviezdičky.
Hodnotenie



Poznámka: tie komentáre ma teda riadne štvú. 





 venované sanasami, ell.

 „TAK PREČO MA TEN BOJOVNÍK CHRÁNIL? NEVIDÍM DÔVOD PREČO BY KVÔLI MNE TAK RISKOVAL...“ nedokázal na to prestať myslieť.
„Možno si nebol jediný, kto potreboval ochranu. Povedal si predsa, že tam s tebou bola aj akási žena...“
„Myslíš Dinah Lancovú?“
Malcolm prikývol.
Ianto pochybovačne pozrel na svojho snúbenca. Bola síce pravda, že aj tá mala dosť veľa známych, nemohol by za ňu tak úplne strčiť ruku do ohňa, ale akosi mu to k nej nesedelo. Hlavne keď jej manželom bol horlivý zástanca zákona a ona sama sa občas trávila ako stelesnenie bohyne spravodlivosti.
„Nemôžeme si byť istý ničím. Nie všetci sú takí ako sa na prví pohľad zdá...“
Jeho snúbenec naňho chvíľu hľadel tak zvláštne, akoby mu niečo chcel povedať, aspoň taký dojem nadobudol, no napokon len siahol na vypínač a zhasol svetlo.
„Neviem, aj tak sa mi to akosi nezdá...“
„Dobrú noc, Ianto.“
Dal mu najavo, že nemá záujem pokračovať v rozhovore a ani on naňho nenaliehal. Malcolm občas dokázal byť dosť zvláštny a na svoju firmu bol dosť citlivý, preto sa chvíľu domnieval, že asi zašiel priďaleko, no keď pocítil ako ho partner spokojne objal, aj on sa upokojil a spánok sa dostavil skôr než to očakával.
Flashback
Po dlhom čase bol opäť vo svojej firme. Dotýkal sa známych vecí, zdravil ľudí, ktorých dôverne poznal. Od jeho posledného výbuchu a hádky s Robertom prešiel veľmi dlhý čas, bol len malý kúsok od toho, aby odhalil, že začína so špeciálnym výcvikom. Podarilo sa mu ho síce oklamať malou lžou, ktorá by mu zrejme neprešla, keby ten muž nebol vtedy v takom šoku, liga ho istý čas pozorovala a jeho učiteľ mu dosť vyčítal to, ako sa nechal ovládnuť hnevom. A na dlhší čas mu odopieral kontakt so svetom, údajne len pre jeho dobro, aj pre dobro tých ostatných.
No teraz sa vrátil a bude mať príležitosť dať všetko do poriadku. Postará sa o svoje obchody aj o svoje deti.
Áno, už vedel, aký bol výsledok jeho romániku s Moirou. Aj to, prečo Robert až tak zúril, aj keď predtým o manželku nejavil takmer žiadny záujem. Otehotnela s jeho najlepším priateľom. To bol rozhodne dôvod na to, aby aj on podnikol určité kroky. Nepredpokladal, že Robert by dokázal byť dobrým otcom jeho dieťaťa, zrejme by sa cez to nikdy tak celkom nepreniesol, preto sa rozhodol pristúpiť k dohode, ktorá by mala všetko vyriešiť.
Prešiel do tajnej chodby, zavrel za sebou dvere a pohľadom prechádzal po odeve zabijaka, ktorý mu teraz patril.
§§§
Na druhý deň...
Odhrnul záclony a dovolil dennému svetlu preniknúť do spálne.
„Dobré ráno...“
Malcolm si pretrel oči a trochu sa nadvihol, aby si mohol sadnúť.
„Koľko je hodín?“
„Pol jedenástej...“
Starší muž si ho nespokojne premeral.
„To som naozaj spal tak dlho?“
„Dnes nemáš žiadne schôdzky, tak som ťa nechal spať... Snáď ti to nevadí...“
Posadil sa k nemu na posteľ. Tak trochu ďalej od neho, aby nebol zbytočne v pokušení. Včera mal náladu len na maznanie, no dnes bolo jeho telo dosť nabudené potom, ako sa prebudil v náručí toho muža.
„Samozrejme, že nie len ma to prekvapilo... Kedy si vstával ty?“
Ianto znervóznel.
„Ja som hore už dávno, nakŕmil som malú a postaral sa o Tommyho, tak ako každé ráno... Okrem toho dnes večer, musíš byť svieži a pripravený pomáhať mi. Tá benefičná akcia začína... Príde sem moja asistentka...“
Mal už v pracovni rozložené veci. Rozhodol sa, že istý čas bude pracovať doma. Detskú časť v nadácii nemal prispôsobenú aj pre Theu. A rozhodne by svoje dievčatko nenechal len s pani Harrisovou.
„A aký program mám dnes ja?“
„Tommy chce, aby si mu  prečítal tú novú 3D knižku o dinosauroch, tak sa na to priprav... Thea na teba čaká tiež...“
Chvíľu sa obával, že Malcolm to odmietne, ale on len povedal: „To znie dobre. Postarám sa o nich, kým ty budeš pracovať... ale ešte na chvíľku ostaň pri mne...“ natiahol k nemu ruky.
Neodolal, a ešte na chvíľu si ľahol k nemu. Aj tak bolo ťažké ho ráno nechať spať dlhšie. Najradšej by s ním ostal v posteli, no deti potrebovali, aby sa o nich postaral, tak mu neostávalo nič iné len zabezpečiť, aby boli spokojné. No práve teraz mohol ešte chvíľku ležať vedľa neho a tešiť sa z toho, že spolu prežijú snáď omnoho príjemnejší večer, než predtým, aj keď už teraz bol nervózny z toho, že bude mať prejav pred všetkými tými prominentnými hosťami.