23. 1. 2014

Manželská zmluva 8. kapitola 1/3






pár: Ianto Jones/Malcolm Merlyn (John Barrowman)
fandom: AU postava z torchwoodu požičaná do Arrow.
varovanie: manželstvo medzi priateľmi, vzájomne výhodný vzťah, rodinné, malý syn Tommy.., romantika
Obsah: Malcolm sa po smrti svojej manželky rozhodne na dva roky odísť, ale nechce svojho syna nechať samého a bez ochrany, preto svojho dobrého priateľa Ianta, prekvapí dohodou, ktorú by od neho nikdy neočakával. Požiada ho, aby uzavreli dočasnú manželskú zmluvu. Každopádne ďakujem aj za hviezdičky.
Hodnotenie



 venované Sanasami, Ell a Lilith.

Mladý muž hneď z rána prechádzal po chodníčku vykladanom drobnými kamienkami, tvorili spolu takú tú úžasnú mozaiku, ktorá človeka zvádzala k tomu, aby začal počítať jednotlivé kocky. Mal na sebe len župan, bol neupravený a rozospatý.
„Pán Jones, je všetko v poriadku?“ zastavil ho vedúci ochranky, ktorý kontroloval mužov pri prednom vchode.
„Áno, všetko je v úplnom poriadku...“ odrecitoval, akoby to mal nacvičené.
„Počkajte chvíľu, pane...“ požiadal ho, neúprosne sa mu postavil do cesty, proti čomu sa chystal vehementne protestovať, ale nedosal sa k slovu, lebo mužovi zazvonil mobil a on nemal inú možnosť len ho zdvihnúť.
„Áno, pane, je tu so mnou...“ povedal, na čo Ianto zareagoval nespokojným odfrknutím. No nechcel do ich hádky zaťahovať obyčajného zamestnanca, mohol by teraz okolo neho len tak prekĺznuť, ale tým by mu narobil problémy a nechcel, aby ho Malcolm vyhodil, lebo spolu vychádzali celkom dobre.
„Rozumiem, pane...“ ochrankár horlivo prikyvoval.
A on tušil, že sa z toho rozhovoru len tak nevykrúti. Ako vždy nebude mať posledné slovo, ani keď sa o to tak veľmi snažil.
„Pane bolo mi prikázané, aby som vás odprevadil späť do domu...“ povedal mu len čo ukončil hovor.
„To nebude potrebné, pán Jenkins. Ja pôjdem aj sám...“ prehltol akúkoľvek necitlivú poznámku, ktorú by mu rád adresoval. A musel si päť pripomenúť, že tento muž nemá nič spoločné s ich problémami.  
Pomaly sa otočil a vydal sa späť k domu, z ktorého len pred nedávnom vybehol. Opätovný kontakt s chladnejším vzduchom spôsobil, že sa mu rozum opäť vrátil a uvedomil si, že jeho reakcia bola tak trochu unáhlená.
Malcolm stál pri schodoch a tváril sa tak trochu pobavene.
„Kam si mi to chcel ujsť?“ opýtal sa mladého muža, ktorý pomaly zdvihol hlavu a pozrel sa naňho.
„Ani neviem, čo najďalej od teba. Ako si môžem byť istý, že ma nechceš nahradiť tou... tou Nyssou?“
Po celý zvyšok dňa sa okolo nich tá žena motala. S Malcolmom sa zhovárala ako so starým priateľom a hneď ako ju na tej benefičnej akcii uvidel, bol okamžite celý nesvoj a napriek tomu, že sľúbil, že bude jeho štítom proti zvedavým boháčom, na istý čas sa s ňou niekam stratil. A boli spolu dosť dlho na to, aby sa medzi nimi mohlo niečo stať.
„Nyssa al Ghul, je len stará priateľka...“
„Veď práve...“ odsekol namosúrene a založil si ruky do obrannej pozície.
Ani trochu sa mu nepáčila a nechcel ju vidieť vedľa svojho partnera.
Malcolm pristúpil k nemu.
Zavrel dvere, ktoré ostávali tak trochu provokatívne otvorené a objal ho okolo pliec.
„Nič medzi nami nie je...“ povedal celkom vážne, no on si aj tak nemohol byť istý, či mu náhodou neklame.
„Tak prečo si tak znervóznel, keď za tebou prišla?“ útočil ďalej, lebo cítil, že Malcolm mu nehovorí celú pravdu.
Práve to ho tak dopálilo, cítil, že niečo nie je v poriadku, ale on mu odmietal povedať o čo presne ide.
„Jej otec je nebezpečný muž, no jeho aktivity väčšinou nezasahujú do Starling city, prekvapilo ma, že sa tu objavila... Chcel som len zistiť, čo po takom dlhom čase priviedlo do nášho mesta, nič viac Ianto...“
Mladý muž mu chcel položiť ešte veľa otázok, ale bolo ťažké sa dostať k slovu, keď ho Malcolm držal v náručí a začal sa jemne pohrávať s opaskom na jeho župane.
Bolo ešte skoro ráno deti spali a celý dom mali takpovediac pre seba, lebo ani personál ešte nevstal.
„Omnoho radšej by som strávil kvalitný čas so svojím snúbencom...“
„Naozaj?“
„Áno, viem si veľmi dobre predstaviť, čo všetko by sme spolu mohli podniknúť...“
Flashback
Malcolm sledoval ako ten  mladík preplával pár dĺžok v ich bazéne. Rebecca zrejme nemala ani poňatia, aký účinok to bude mať na jej manžela, pokiaľ svojho asistenta bude tak často pozývať do ich domu.
Pohľadom prechádzal po jeho tele, ktoré sa lesklo od kvapiek vody a sledoval ako používal jeden z tých mäkkých uterákov, ktoré mal aj on veľmi rád.
Ianto netušil, že ho pozoruje, nemal ani len poňatia, o tom, že prišiel domov skôr len kvôli tomu, lebo vedel, že ho tu dnes opäť zastihne. Nemal v úmysle sa k nemu priblížiť, bol ženatý a svojej žene chcel byť verný, no aj tak pociťoval príjemné mrazenie keď mal možnosť pozorovať jej drahého asistenta.
Opustil bezpečie svojho úkrytu a sledoval, ako sa Ianto v rozpakoch takmer úplne zahalil do uteráka. Stále si myslel, že jeho postave niečo chýba, no Malcolm si nevedel predstaviť, že by vyzeral inak. Páčil sa mu presne takýto.
Chcel ho mať na blízku.
„Ahoj,“ pípol nesmelo, keď k nemu pristúpil.
„Nevedel som, že si už doma, dúfam, že ti nevadí, že...“ ospravedlňujúco ukázal na bazén.
Položil ruky na osušku pevne omotanú okolo jeho tela a opatrne ju stiahol. Chcel mu povedať, že sa pred ním nemusí zahaľovať, no nevedel, akoby si to vysvetlil, tak sa naňho len túžobne díval.