10. 2. 2014

Let 9. kapitola 1/3







pár: Gareth/John


varovanie: inšpirované "nebezp. letmi" dokumentom, pilotské, romantika, dobrodružné
Obsah: John má za úlohu prepraviť malé lietadlo, ktoré  predal jeho dobrý známy, k novému majiteľovi. Čaká ho dlhá cesta, po náročnej trase a nový kopilot, ktorý ho už od začiatku riadne štve. Gareth takisto nie je nadšený svojím novým kolegom, a poriadne to medzi nimi iskrí už na zemi :D Kvôli poruche lietadla musia neplánovane pristáť v menšom mestečku, v ktorom sa zdržia pár dní... Podarí sa im tam zohnať len jednu izbu, čo ich oboch poriadne irituje, ale napokon sa zmieria s tým, že inak by im nevystačili peniaze na ďalšiu cestu....

Predpokladaný počet kapitol: 10
varovanie: nie som odborník na lietanie a veci s tým spojené, za svoj zdroj považujem sériu dokumentov letecké katastrofy, a dokumenty nebezpečné lety. Preto sa v mojom podaní lietania a vecí s tým spojené môžu vyskytnúť chyby, a nepresnosti.  A niektoré veci si budem prispôsobovať podľa seba. To len tak na okraj.
18+

vhodné pre romantikov!
Hodnotenie





 venované Sanasami a Lilith.

„Mám taký pocit, akoby sme boli na dovolenke...“ povedal Gareth Johnovi, počas nasledujúceho dňa, keď obaja ležali vedľa seba na masážnych lôžkach a ich telám bola venovaná starostlivosť, ako na pobyte v nejakom drahom hoteli. Nepopieral, že niečo také potrebovali, počas nepohodlného sedenia v starej Cessne dostávali ich chrbty riadne zabrať, lebo ani sedadlá neboli ktovieako dobré, ale niečo mu na tom nesedelo.
John k nemu opatrne obrátil hlavu, jeho masér práve prechádzal po dosť citlivej oblasti, preto sa mu dosť ťažko rozprávalo, ale napokon sa mu podarilo zo seba dostať.
„Ako v raji... až mi to pripadá podozrivé...“ no jeho slová sa skončili spokojným stonom, keďže relaxačná masáž prešla na ďalšiu úroveň. A šikovné prsty profesionála urobili svoje, bol opäť zatlačený do polohy, ktorá mu mimoriadne prospievala.
„Máš pravdu, sme tu už takmer mesiac a ešte sme ani poriadne nikde neboli... Len nás tu rozmaznáva a platí nám len tak...“ dodal Gareth zamyslene.
Niežeby mu takáto práca prekážala, no obával sa toho, čo všetko bude od nich požadované na oplátku.
Bola pravda, že potrebovali istý čas na to, aby sa s týmto lietadlom oboznámili. On sám predsa preštudoval dve hrubé kopy manuálu, aby sa vtom vedel orientovať, v prípade, že by došlo k nejakým komplikáciám. Aj John si prezrel nejaké veci, aj keď on už na takomto type letel a strávili aj istý čas na letisku. Dali si pár skúšobných, letov, riadenie im len tak padlo do ruky, a už by si vedeli predstaviť aj dlhšiu cestu, ale nezdalo sa, že by sa Farrel chystal opustiť ostrov.
V myšlienkach si zrekapituloval ten prvý deň, keď túto ponuku prijali.
Prebrali spolu pracovné podmienky a všetky požiadavky mladého šéfa. Napriek počiatočným obavám nenatrafili na nič mimoriadne, dalo by sa povedať, že táto práca pre nich bola takmer splneným snom, keďže plat bol primeraný ich požiadavkám a uniformy boli presne také, ako si ich predstavovali, boli podobné ako tie, ktoré sa používajú v aerolinkách, až na to, že boli z drahšieho materiálu a tak trochu viac elegantnejšie. Obaja súhlasili z bežnou skúšobnou dobou a dalo by a sa povedať, že na tejto práci nebolo nič výnimočné, okrem toho, čo prišlo potom, keď tú základnú zmluvu podpísali...
A odvtedy sa okrem nácvikov a skúšobných letov, akosi nikam nevzdialili. Šéf si ich nechal vo svojom dome, do dediny sa dokonca ešte ani nepozreli, aj keď to párkrát navrhovali, ale Farrel to vždy zavrhol s tým, že tam nie je aj tak nič zaujímavé a všetko, čo potrebujú, im aj tak pošlú. Dalo by sa povedať, že teraz žili s ním, v jeho dome, jedávali s ním, a robili mu spoločnosť vždy, keď si ich zavolal k sebe. Hrali aj plážový volejbal s jeho priateľmi, ktorí občas navštívili ostrov.
„Niežeby som sa sťažoval...“ dodal Gareth, keď naňho John pozrel tak trochu zamračene.
Vedel, že by si mal užívať kým sa ešte dá. Takíto ľudia mávajú zvyčajne svoje rozmary a keď ich niečo omrzí, tak sa pohnú ďalej. Ich skúšobná doba bola stále v plnom prúde a nemohli si byť istí, či ich náhodou nevyhodí skôr než sa vôbec niekam dostanú, ale aj tak mu to pripadalo tak trochu zvláštne. Nikdy predtým s ním žiadny zamestnávateľ takto nezaobchádzal ani Sim, aj keď ten bol preňho takmer ako rodina. Nevedel kam presne by mal tohto zvláštneho mladíka zaradiť.
„Rozumiem tomu, čo chceš povedať, Garry, len neviem, čo by na to povedal Sim, keby sme od neho odišli?“
„Zúril by ako pominutý.“
Gareth si to radšej ani len nechcel predstavovať. Farrel by sa zrejme urazil tiež a už by s ním nechcel spolupracovať.
A oni dvaja by boli akurát tak za bláznov, že odišli od niekoho, kto sa o nich tak ukážkovo staral.
Spolu s jeho otcom napokon doručili aj tú nešťastnú Cessnu a nezabili sa pritom, a práve teraz sa zrejme zaoberali inou zásielkou, keďže im každú chvíľu písali a chceli vedieť ako sa majú, nuž zatiaľ nemal veľmi o čom hovoriť,  dosiaľ sa nepohli z ostrova a ani tu toho veľa nevideli, okrem oblastí, ktoré Farrel považoval za bezpečné.
„Tak to ešte nejaký čas, nechajme plávať a uvidíme ako sa to vyvinie...“
„Rozkaz, kapitán,“ zamumlal spokojne jeho kopilot.
„Pokiaľ urobí niečo, čo sa nám nebude páčiť, odchádzame... A vezme to celé na seba, aj keby ma mal Sim vyhodiť,“ dodal ešte John.
Gareth prikývol.
Vedel, že jeho partner to myslí úplne vážne, ale dúfal, že k tomu nedôjde, hlavne preto, že jeho problém s ex priateľom nebol ani zďaleka vyriešený.
Ich masáže boli dokončené a oni tam už len sedeli, zabalení v plachtách a takmer nahí.
Potom už nemali možnosť pokračovať v rozhovore, lebo za nimi prišiel Farrel.
Ten mladý muž bol oblečený v plavkách, ktoré zvýrazňovali jeho prednosti. Žiarivo sa na nich usmieval.
„Dobrý deň, chlapci...“
Pozdravili mu.
Zrejme si bol zasurfovať, lebo si niesol tú svoju dosku a chystal sa len tak prejsť okolo nich.
„Pán Farrel, môžeme s vami hovoriť?“ opýtal sa John.
Ich zamestnávateľ sa obrátil.
Gareth by si na niečo také netrúfal. Mal pocit, akoby sa mu srdce takmer zastavili v hrdle. Sakra, ten mladík mal takú skvelú postavu. Tie kocky na bruchu, boli priam neuveriteľné. Ani on také nemal, a to pravidelne cvičil.
Mladík bezstarostne podal dosku jednému zo svojich sluhov, ktorí za ním pobiehal tak nadšene, akoby bol nejakým princom.
„Chýba vám niečo?“ opýtal sa, keď pristúpil bližšie.
„Len by nás tak zaujímalo, či niekam poletíme, teda v najbližšej dobe... Aby sme boli pripravení, a tak...“ začal John.
Gareth len skláňal hlavu.
Jeho partner vždy šiel na vec dosť rýchlo a keďže ich oboch trápila táto otázka, nebolo nutné to ďalej preťahovať.
„Teraz nemám veľa, času musím zariadiť isté veci, týkajúce sa mojej firmy. Mám videokonferenciu, ale večer sa o tom pozhovárame.“
Chystal sa odísť, ale Gareth sa chopil šance tiež.
„Pán Farrel, čo od nás vlastne očakávate?“
Ich zamestnávateľ naňho chvíľu len hľadel, akoby snáď povedal niečo nevhodné, ale nakoniec to nijako nekomentoval, pristúpil až celkom blízko k nemu a nasadil ten svoj okúzľujúci úsmev.
„Len to, čo ste podpísali v pracovnej zmluve, samozrejme...“ zatváril sa opäť ako seriózny zamestnávateľ.
„Takže potom vám nebude prekážať, ak pôjdeme do dediny?“  Gareth sa na to zámerne, lebo vedel, že nechce, aby tam chodili a nechápal prečo.
Jemne mu nadvihol bradu a donútil ho pozrieť sa mu priamo do tých zvláštnych očí.
„Nikam nepôjdete bez môjho dovolenia. Musíte mi byť kedykoľvek k dispozícii. Je to jasné!“ opýtal sa prísne.
Gareth prikývol.
„Áno, pane...“
Julien sa otočil aj k jeho kolegovi.
„Postarajte sa o to, aby váš druhý pilot rešpektoval moje príkazy.“