23. 2. 2014

Let Epilóg



  






varovanie: inšpirované "nebezp. letmi" dokumentom, pilotské, romantika, dobrodružné
Obsah: John má za úlohu prepraviť malé lietadlo, ktoré  predal jeho dobrý známy, k novému majiteľovi. Čaká ho dlhá cesta, po náročnej trase a nový kopilot, ktorý ho už od začiatku riadne štve. Gareth takisto nie je nadšený svojím novým kolegom, a poriadne to medzi nimi iskrí už na zemi :D Kvôli poruche lietadla musia neplánovane pristáť v menšom mestečku, v ktorom sa zdržia pár dní... Podarí sa im tam zohnať len jednu izbu, čo ich oboch poriadne irituje, ale napokon sa zmieria s tým, že inak by im nevystačili peniaze na ďalšiu cestu....




Predpokladaný počet kapitol: 10
varovanie: nie som odborník na lietanie a veci s tým spojené, za svoj zdroj považujem sériu dokumentov letecké katastrofy, a dokumenty nebezpečné lety. Preto sa v mojom podaní lietania a vecí s tým spojené môžu vyskytnúť chyby, a nepresnosti.  A niektoré veci si budem prispôsobovať podľa seba. To len tak na okraj.


Hodnotenie



 venované Lilith a Sanasami.

Neskôr...
Gareth bol v Paríži po prvý raz a ešte sa tu veľmi nevyznal, no jeho partner mu sľúbil, že mu poukazuje všetko, čo bude chcieť vidieť. Mali na to celý víkend, keďže jeden z ich letov ich doviedol aj do tohto romantického mesta.
Atmosféra panujúca v tom meste ho uchvátila, vždy rád cestoval, objavoval nové veci a tešil sa na to, že opäť zažije niečo nové. Dobrodružnú povahu mu nemohol nikto uprieť, preto bol rád, že si našiel partnera, ktorý trpí rovnakou túžbou po cestovaní ako on, lebo udržať ho doma, bolo riadne ťažké, natoľko sa už poznal. Uponáhľaný život mu dokonale vyhovoval.
Navštívili tie najznámejšie miesta v Paríži a urobili si pomerne veľa fotiek. Ostával im ešte posledný deň a noc, počas ktorej by si mali užívať pohostinnosť tohto výnimočného miesta.
 „Kam by si chcel ísť?“ opýtal sa ho John.
„Spolieham sa na vás, kapitán.“
„Máš chuť na pizzu?“
„Áno, to by šlo.“
„Tak potom viem, kam pôjdeme.“
Chytil ho za ruku a zaviedol ho do reštaurácie Mini Festin, nachádzala sa pravom brehu Seiny, neďaleko Eiffelovky a John mu povedal, že patrí k obľúbeným a vychváleným miestam. Gareth sa po celý čas spokojne usmieval, keďže spolu chodili po meste ako zamilovaný párik, dokonale mu to vyhovovalo.
Cestou si prezerali rôzne pamätihodnosti, a urobili si zopár ďalších fotiek. Niečo aj nakúpili pre svojich blízkych a pre Sima.
Našli si jeden menší stôl, len pre seba a vybrali si z pomerne pestrej ponuky.
Napokon sa zhodli na tak trochu neškodnej kombinácii a šunková pizza so syrom pristála na jednom veľkom tanieri.
„Dobrú chuť, zlatíčko...“ pošepol mu John.
Usmial sa, predtým ho tá prezývka štvala, ale teraz vedel, že ho tak volá pretože ho miluje, a tak mu to mienil ako jedinému tolerovať.
„Aj tebe nech chutí, John B...“ použil skratku, ktorú mu prisúdil on.
„Myslíš si, že Sim sa uspokojí s tou kľúčenkou v tvare Aiffelovky?“
„Bude musieť. Ak nie, tak mu nabudúce kúpime toho najgýčovitejšieho medvedíka akého nájdeme...“
Gareth si predstavil, akoby sa asi tváril, keby mu naozaj niečo také doniesli.
„Ty si zlý!“
John mu venoval zhovievavý výraz skúseného kapitána určený pre bojazlivého nováčika.
Odrezal si kúsok zo svojej strany a tváril sa mimoriadne spokojne. Gareth sa už nemohol dočkať toho, ako mu skočí do náručia a ten výraz sa zmení na niečo, čoho sa nedokázal nasýtiť.
Spoločne jedli a zhovárali sa o tom, kam by ešte chceli ísť, a čo všetko by ešte chceli skúsiť.
§§§
Do hotela sa vrátili až potom, ako istý čas strávili v miestnych kluboch, museli uznať, že Francúzi boli tiež dosť vytrvalí, a zábava tam bola v plnom prúde, zatancovali si, potrápili miestnych a napokon, keď prišli do svojej izby, roztúžení po toľkých zmyslových pôžitkoch, za sebou len zabuchli dvere...
„Chcem ťa...“ pošepol mu Gareth.
Objal ho okolo krku a zúfalo ho bozkával.
„Ako rozkážete, pane...“
Príprava ho zaplavila sladkými pocitmi.
Partnerove dotyky v ňom vyvolávali pocity, ktoré nikdy predtým s inou osobou neprežil.
Bol milovaný a spokojný.
Mal pocit, akoby našiel svoju chýbajúcu časť, aj keď nikdy predtým takéto veci nepovažoval za dôležité, čoraz viac si uvedomoval, že chce aby tento let pokračoval, aby neskončil a prekonal všetky prekážky, ktoré sa mu postavia do cesty.
„Bude mi potešením, Garry...“
John si ho vyložil na seba, a prenikol hlboko do tela, ktoré po ňom tak veľmi túžilo.
 Gareth spokojne zastonal, keď pocítil ako jeho partner zasiahol citlivé miesto.
Patril mu a bol súčasťou jeho sveta.
Tešil sa na ďalšie cesty s ním.
Na dobrodružstvá, ktoré spolu zažijú v lietadlách aj mimo nich.
A nepochyboval o tom, že to tak bude.
Pretože dôveroval svojmu kapitánovi.
Poznámka: ďakujem všetkým, ktorí si našli čas na túto poviedku a dočítali ju až do konca. V budúcnosti nás ešte čaká cestovateľská poviedka o lodi, ale to až neskôr v inom kole, keď ich bude menej.