22. 2. 2014

Manželská zmluva 10. kapitola 2/3


pár: Ianto Jones/Malcolm Merlyn (John Barrowman)
fandom: AU postava z torchwoodu požičaná do Arrow.
varovanie: manželstvo medzi priateľmi, vzájomne výhodný vzťah, rodinné, malý syn Tommy.., romantika
Obsah: Malcolm sa po smrti svojej manželky rozhodne na dva roky odísť, ale nechce svojho syna nechať samého a bez ochrany, preto svojho dobrého priateľa Ianta, prekvapí dohodou, ktorú by od neho nikdy neočakával. Požiada ho, aby uzavreli dočasnú manželskú zmluvu. Každopádne ďakujem aj za hviezdičky.
 
Poznámka: Malcolmove spomienky, keďže máme pred sebou ešte dostatok kapitol, môžeme si dovoliť, aj skúmať veci z jeho uhla pohľadu.
 
Hodnotenie
 

venované Ell, Lilith.

FLASHBACK
„Čo tu robíš?“
Surovo zovrel ruku mladej žene, ktorá ho zahnala do kúta.
Nepáčilo sa mu, že sa objavila na charitatívnej akcii, ktorú organizoval jeho snúbenec. Už len jej prítomnosť v meste v ňom vyvolávala nepríjemné pocity.
Odviedol ju nabok do zadných miestností a začínal sa pomaly pripravovať na to, že sa bude musieť proti nej postaviť.
„Dozrel čas, na tvoj návrat.“
Nyssa al Ghul mala ako vždy odpoveď na všetko a keďže ju jej otec vyslal, aby ho priviedla späť, nemal veľa možností, ako ju presvedčiť o tom, aby nevykonala nič nepremyslené. A jeho šarm na ňu takisto nepôsobil, keďže už v Nanda Parbat si všimol, že väčšinou pozornosť venuje ženám, než mužom. A jednu z nich milovala možno viac než tie ostané. Mohla by ho pochopiť, ale musel byť veľmi opatrný, aby sa pred ním neuzavrela.
„Ja rozhodnem o tom, kedy...“
Nyssa pokrútila hlavou a vytrhla si ruku z jeho zovretia.
„Môj otec rozhodol, nezabúdaj na prísahu, ktorú si zložil pred členmi Ligy zabijakov.“
„Máte moje slovo, aj moju oddanosť, ale potrebujem viac, času... moja rodina...“ sledoval jej reakcie a čakal na čo i len najmenšiu zmienku o tom, že vyrazila do útoku, no ona tam zatiaľ len tak stála v tej drahej róbe a pobavene si ho premeriavala.
Nič nenasvedčovalo tomu, že by chcela proti nemu použiť násilie.
„Rozumiem tomu, Malcolm.“
Sledoval jej reakcie a čakal na čo i len najmenšiu zmienku o tom, že vyrazila do útoku, no ona tam zatiaľ len tak stála v tej drahej róbe a pobavene si ho premeriavala.
„Otec chce, aby som na teba dozerala, kým sa nerozhodneš vrátiť k nám. Ostanem tu tak dlho ako ty. To je všetko, čo som ti chcela dnes povedať. Nepríde si po teba násilím, no myslí si, že čas, ktorí ti poskytol bol dostatočný a želá si, aby si výcvik dokončil tak, ako my všetci... Obetuješ ešte istý čas, ale výsledok bude ohromujúci...“
Vedel, že už nemá na výber, odísť z ligy sa nedá len tak ľahko, sám nemôže prerušiť putá a zbaviť sa záväzkov, inak by po ňom šli všetci aktívni členovia. Nikde by nebol v bezpečí, ani on, ani jeho rodina a chcel to dokončiť. Časť z neho si to želala, tak neúprosne ako tá druhá, ktorá ho pútala k domovu.
§§§
Nanda parbat
Po pár mesiacoch...
Nachádzal sa opäť vo svojej malej cele v tajnom meste. Jeho učiteľ  ho privítal ako strateného syna. Šlo to lepšie než predpokladal.
Po dlhom čase opäť videl tie tmavé kúty, v ktorých meditoval, bojoval a prelieval vlastnú krv.
Všetky tie múry vedeli viac o jeho utrpení než on sám a cítil sa tu ako vo svojom druhom domove, aj keď časť svojho srdca musel uzamknúť a zahodiť kľúč, len preto, aby dokázal niektoré veci na istý čas nechať za sebou.
Zložil si aj prsteň, a nosil ho teraz na retiazke, aby sa nepoškodil, kvôli rukaviciam, zbraniam a boju, ktorí ho nepochybne bude súčasťou každého jedného dňa.
Po dlhej ceste bol unavený, ale musel všetko skontrolovať a zabezpečiť a pripraviť sa na možný útok, niektorých členov.
Až potom si doprial spánok, no len veľmi ľahký, a čiastočne striehol na možné problémy.
Jednou rukou sa dotkol retiazky a prstami prechádzal po svojom prsteni.
Nemal by som na teba práve teraz myslieť, môže ma to zabiť, tu niet priestoru na chyby, ale aj tak, chýbaš mi... a sľubujem ti, že urobím všetko, aby som sa k tebe vrátil čo najskôr... K tebe aj k...
Myslel aj na svoje deti, chcel, aby boli v poriadku a v bezpečí. 
Nasledujúce ráno, keď vchádzal do výcvikovej časti, bol prenasledovaní novými  bojovníkmi v maskách, niektorí si myslia, že si z neho urobia terč a tým sa hneď ukážu pred učiteľom.  On sám svoje prvé dni trávil skôr pohybom v tieňoch, čo najtichším pozorovaním a taktickým zvažovaním toho, proti komu by sa mal postaviť.
Inokedy by ich len mierne postrašil a rozohnal, ale počas tohto prvého dňa nemal náladu pohrávať sa s nováčikmi.
Vybil si na nich všetku svoju zlosť z nedobrovoľného odchodu. Časť z neho, ktorá trpela neprítomnosťou rodiny a milovaného partnera, besnela a zúrila natoľko, až si viacerí z nich želali, aby sa k nemu nikdy nepriblížili.
Bojoval ako šialenec.
A ani trochu ich nešetril.
Neprestal s tréningom, ani počas svojho pobytu v ľudskej spoločnosti a jeho posledný boj ho len utvrdil vtom, že dokáže rozdávať údery bez akéhokoľvek zľutovania.
„To stačí, Malcolm...“ Ra's al Ghul zastavil jeho ruku, keď sa mu jeden z nováčikov zvalil k nohám polomŕtvy.
„... Som rád, že si nezabudol na to, čo si sa u nás naučil, ale práve teraz ťa potrebujem na hlavnom cvičisku.“
Neostávalo mu nič iné len ho nasledovať.