5. 2. 2014

Manželská zmluva 9. kapitola 1/3







pár: Ianto Jones/Malcolm Merlyn (John Barrowman)
fandom: AU postava z torchwoodu požičaná do Arrow.
varovanie: manželstvo medzi priateľmi, vzájomne výhodný vzťah, rodinné, malý syn Tommy.., romantika
Obsah: Malcolm sa po smrti svojej manželky rozhodne na dva roky odísť, ale nechce svojho syna nechať samého a bez ochrany, preto svojho dobrého priateľa Ianta, prekvapí dohodou, ktorú by od neho nikdy neočakával. Požiada ho, aby uzavreli dočasnú manželskú zmluvu. Každopádne ďakujem aj za hviezdičky.
Hodnotenie







 venované Ell, Sanasami a Lilith.
PO TROCH MESIACOCH...
PRIŠIEL TEN DEŇ.
Ianto takmer nemohol uveriť tomu, že všetky prípravy boli dovŕšené do úspešného konca. Posledný mesiac to už naozaj bolo kritické, a nie všetko sa podarilo tak, ako si to pôvodne naplánovali. No napokon  dodržali aspoň väčšinu termínov a zariadiť všetko tak, aby obrad mohol byť vykonaný tak, ako sa na tom dohodli.
Bol v prípravnej miestnosti, neďaleko sály, do ktorej sa každú chvíľu nahrnú všetci pozvaní hostia.
Malcolm a Ianto budú od dnešného dňa manželmi.
Ich zväzok bude oficiálne potvrdený aj úradne a manželská zmluva vstúpi definitívne do platnosti. Nebál sa toho podpisu, ani toho, čo to bude znamenať, cítil len miernu nervozitu, ktorú mohol pripísať tomu, že to bola preňho prvá udalosť takéhoto charakteru a nikdy predtým ani len nepomyslel, že raz naňho bude prežívať svoj vlastný svadobný deň.
Na chvíľu privrel oči.
Obraz mladého muža oblečeného v obleku, ktorý si vybral na svoju svadbu. Našťastie nemusel kupovať nový, keďže si veci nechali v aute neutrpeli žiadnu ujmu, ani počas toho útoku, preto si ho mohol bez problémov obliecť.  Cítil sa v ňom dobre, aspoň počas skúšok, ale teraz, keď to malo celé prebehnúť ako jedno veľké finále, nebolo mu všetko jedno.
Dýchaj zhlboka.
Pomyslel si rozrušene.
Nič sa ti nestane.
Presviedčal svoje telo, že vlastne o nič nejde. Nikto ho predsa nebude mučiť. Očakáva sa od neho len to, že sa bude usmievať a podpíše ich dohodu pred svedkami, nič viac predsa nemusí urobiť.
Žalúdok mu tak trochu sťahoval strach z toho, čo by mohlo nastať, ale s Malcolmom niekoľkokrát prešli celý plán týkajúci sa ochrany miestnosti, hostí a zabezpečenia ich svadby, vedel už naspamäť všetky bezpečnostné pokyny, ale ani to ho tak celkom nedokázalo upokojiť.
Už sa spamätal z tej predchádzajúcej traumy, aj keď si to vyžiadalo pár zlých snov a konzultácii u terapeutky, no už dlhší čas sa opäť cítil dobre a dokonca aj jeho obavy spojené s vystupovaním v spoločnosti bolo o niečo miernejšie než predtým. Tommy takisto chvíľu prežíval dosť nepríjemné obdobie, ale akosi sa mu to podľa slov terapeutky podarilo vytesniť z hlavy a skôr bol fascinovaný tým bojovníkom, ktorý mu pripadal ako nejaký hrdina z komiksu, a nebezpečnú časť celej tej veci dokázal spracovať.
Práve, keď sa chystal otvoril dvere, niekto zaklopal a dovnútra sa nahrnul Tommy.
„Tak už ideš?“ opýtal sa a hľadel naňho tými svojimi očami, ktoré mu tak veľmi pripomínali oči jeho otca.
„Áno, Tommy...“
S úsmevom sa k nemu otočil.
Chytil ho za ruku a spoločne prešli až k hlavnej miestnosti, v ktorej sa mal konať oficiálny obrad. Tommy šiel na svoje miesto k pani H, ktorá držala na rukách Theu.
Ianto musel tento úsek prekonať sám. Tak to bolo každopádne naplánované.
Ocitol sa v jednej z tých moderných sál, v ktorej sa zvyčajne odohrávali podobné udalosti, aj keď táto bola svojím spôsobom špeciálna a pre niektorých tak trochu škandalózna. Hostia boli rozostavení do úzkeho okruhu, spoznával ľudí z nadácie, Malcolmových priateľov, a rôzne iné známe tváre, okrem svojej rodiny, ich postoj k celej veci sa zrejme nezmenil a ani nezmení, ale najväčšmi ho prekvapila prítomnosť Roberta Queena, prišiel aj so svojou manželkou, ktorá bola samozrejme pozvaná, ale nikto nepredpokladal, že sa dnes tohto obradu zúčastní.
No nemal veľmi čas sa tým znepokojovať, keďže Malcolm už naňho čakal, spolu s uradníkom, ktorý dohliadal na to, aby bola podpísaná príslušná dokumentácia a zrejme sa im chystal položiť aj isté dôležité otázky, na ktoré bude čoskoro odpovedať.
Presne tak, ako to mal nacvičené, prešiel až k svojmu snúbencovi. Musel uznať, že Malcolmovi to veľmi pristane, je elegantný a vyzerá šťastne, čo mu dodávalo viac príťažlivosti, než by dokázal on sám zniesť.
Bol hrdý, že môže stáť pri ňom. Pri pohľade do jeho očí si spomenul na tie tri mesiace, počas ktorých ho Malcolm presvedčil o tom, že ich vzťah nie je len obchodná dohoda. Aj keď mu to jeho priateľ takto prezentoval, teraz to skôr vyzeralo, akoby sa len bál pomenovať to nejakým iným spôsobom, lebo cítil, že ten muž je doňho zamilovaný a že to myslí úprimne. O odchode nepadlo viac ani jedno slovo, neveril tomu, že potom všetkom, by ho naozaj dokázal nechať samého. Nehovorili o tom, ale cítil, že Malcolmovi je s ním dobre, a nevyzeralo to, že by ešte plánoval ten svoj útek od rodiny, keďže aj po tejto stránke ich domácnosť dobre fungovala.
Postavil sa k nemu a celá tá oficiálna časť napokon začala.
Oficiálna reč ich oddávajúceho a ich odpovede na tie najzákladnejšie otázky, napokon skončili podpismi.
A tradične ako to už býva aj bozkom.
Bolo to zvláštne, robiť to pred toľkými ľuďmi, ale v jeho náručí takmer zabudol na to, že majú spoločnosť a ich bozk rozhodne nepatril k tým chladným.
Tešil sa, že túto časť má už za sebou, keďže práve tejto časti sa najviac obával. No napokon prebehla až prekvapivo dobre.
 „Podpíšte sa sem pán Merlyn...“ jeho manžel podpísal svoje políčko.
„Poprosím ešte jeden podpis...“ aj Ianto  hodil svoj podpis na tú oficiálnu listinu a nechal sa pobozkať svojím teraz už manželom.
Nasledovali gratulácie, počas ktorých k nim prišli všetci pozvaní hostia.  
„Gratulujem Malcolm, prajem vám veľa šťastia,“ povedala Moira a aj Robert sa k ním pridal a dosť formálne si potriasol so svojím niekdajším priateľom rukou.
Zdalo sa, akoby táto časť obradu, ani nemala konca.
Malcolm mu pošepol.
„Teraz sa už budeme len baviť...“