10. 2. 2014

Material Boy 1. kapitola 2/3





 pár: Kim Myung-soo/Dennis O´Neil (napol Američan, napol Kórejčan)
varovanie: sex za peniaze, pyšný a rozmaznaný_uke, vzťah so starším mužom (pribl. o 10 rokov starším, žiadny dedo :D)
obsah:  Myung-soo (18) sa nevie zmieriť s otcovým bankrotom. Aby si udržal životnú úroveň, na ktorú bol zvyknutý,  prijme ponuku jedného z otcových bývalých obchodných partnerov a začne žiť životom vydržiavaného milenca.
Poznámka: poviedka bude vychádzať nepravidelne.

  Hodnotenie



***
venované Ell a Lilith. 
Pekne oblečený a upravený tak, akoby šiel na rande s osobou, na ktorej by mu skutočne záležalo, napokon nasadol do čierneho auta. Prišlo poňho na želanie jeho nového spoločníka.  Osobne ho to veľmi potešilo, lebo na odvoz nemohol míňať peniaze, ak chcel, aby mu niečo vystačilo aj na jedlo. Okrem toho, ak by celá táto záležitosť nevyšla, musel by zaplatiť matkin účet v nemocnici, a to tiež nebola práve zanedbateľná čiastka. Preto si nemohol dovoliť žiadne zbytočné výdavky. Dosť ho to štvalo. Nevedel si predstaviť, že by mal takto žiť a splácať otcove dlhy možno až do konca svojho života.
Pripadalo mu to absolútne nepredstaviteľné.  Predtým počítal s tým, že po skončení nejakej ľahšej súkromnej univerzity, sa bude na plný úväzok venovať otcovej firme. Nemal veľmi vysoké ambície, chcel sa len baviť. No to mu zrejme nebolo súdené.
Tak trochu previnilo hľadel na svoje kolená.
Mal na nich položený čierny obal so všetkými dokumentmi, ktoré sa týkali ich rodinného majetku. Chcel mu všetko ukázať, aby sa po prípade dohodli na tom, ako to všetko bude prebiehať. Všetky dôležité termíny boli v tých dokumentoch, tak ich pre istotu zobral so sebou, aby náhodou niečo nepoplietol.
Pevnejšie ho zovrel v rukách, keď prechádzali okolo detského ihriska. Na chvíľu sa do jeho mysle vkradla spomienka na časy, keď sa tam chodil hrávať s otcom. Zazrel akéhosi muža s chlapcom, hádzali si spolu loptu.
Mal šťastné detstvo. Otec si naňho vždy našiel čas. Mali spolu dobrý vzťah, jeden druhého podporovali.
Nechápal, kam sa stratil ten milý muž, ktorý ho brával na ruky.
Prečo nebojoval spolu s nimi? Prečo ich tam nechal a zbavil sa všetkej zodpovednosti? Keby za ním prišiel prijal by ho, aby mu poskytol vysvetlenie, kvôli tým šťastným rokom, by s ním hovoril a snažil by sa ho pochopiť, ale otec oňho očividne viac nemal záujem. Ani nezavolal, ani nijako nedal vedieť o tom, či vôbec ešte žije.
Pocítil ako sa mu ostré okraje zarezávajú do rúk, tak s tým prestal a trochu sa uvoľnil. Nemal by toľko spomínať, v poslednom čase je toho naňho asi priveľa a emócii sa ho snažia takmer prevalcovať, ale on to nesmie dovoliť.
Nikdy sa nevzdávaj.
Ďalší deň bude stáť za to.
To hovorieval otec, aby ho povzbudil, keď sa mu náhodou niečo nepodarilo. Boli to vtedy len také detské takmer banálne veci.
Nemal ani len poňatia o tom, že raz bude musieť sám riešiť takéto problémy.
Nevedel, či tomu ešte môže veriť, ale nemal v povahe len tak ľahko skloniť hlavu a poddať sa beznádeji.
Približne o pätnásť minút, jeho auto zastalo pred jedným z najkrajších hotelov v meste. O´Neilovci vlastnili sieť hotelov, rozmiestnenú po celej krajine, ponúkali luxus, príjemné  prostredie na vysokej úrovni a absolútnu diskrétnosť. Pochádzal z rodiny, ktorá sa hoteliérstvu venovala po celé generácie, veľmi váženej a distingvovanej.
Šofér mu otvoril dvere. Myung-soo vystúpil a bol hneď jedným zo zamestnancov hotela, odvedený rovno na poschodie, kde sa nachádzal apartmán, v ktorom býval riaditeľ hotela.
„Vstúpte!“ ozvalo sa zvnútra po zaklopaní.
Zamestnanec mu otvoril dvere a on pomaly vstúpil do mužovho apartmánu. Cítil ako sa dvere za ním napokon zavreli.
„Dobrý deň, pán O´Neil.“
Myung-soo pozdravil svojho nového spoločníka.
Mladý dedič hotelového impéria k nemu zdvihol zrak. Mal pred sebou otvorený notebook, a tváril sa tak trochu zamyslene, akoby ho práve vyrušil pri riešení nejakého dôležitého problému.
„Sadni si,“ prikázal mu autoritatívnym hlasom.
Chlapec poslúchol, no predtým než tak urobil, mu podal svoju zložku.
„Toto sú moje dokumenty. Týkajúce sa dlhov. Myslel som si, že by ste ich chceli vidieť.“
„Áno, dobre si urobil. Potrebujem to, aby som si urobil o celej veci prehľad.“
Okamžite ich otvoril.
„Dáš si niečo?“
Díval sa naňho tak zvláštne, na chvíľu mal takmer neodbytný pocit, že si ho prezerá, akoby bol nejakým majetkom na trhu, vystrel sa a nijako proti tomu neprotestoval. Prišiel sem predsa predať svoje telo.
„Možno neskôr.“
Nevedel, či by do seba v takejto situácii dokázal niečo dostať.
Dennis si zrejme všimol jeho rozpaky, tvár sa mu trochu viac vyjasnila a venoval mu omnoho miernejší pohľad ako na začiatku.
Črty jeho tváre sa uvoľnili a tak trochu sa naňho usmial.
„Dohodneme sa na tom, že mňa sa nemusíš báť, dobre? Poznáme sa predsa, a neboj sa, neuhryznem ťa, aspoň zatiaľ nie...“
„Ako si želáte...“ prikývol rozpačito.
Nevedel prečo v jeho prítomnosti nemôže byť tým ľadovým princom a skúšať naňho tie isté triky ako na exekútora a jeho ľudí. Zrejme sa stretol so súperom, na ktorého si až tak veľmi netrúfal. Aspoň tak si to vysvetľoval.
„Ale musím ťa o jednu vec požiadať. Tvoje finančné záležitosti vyriešim v priebehu niekoľkých dní. Vzhľadom na to, že ide o obchodnú dohodu, chcem vidieť čo si kupujem.“
Myung-soo prikývol.
Siahol na svoje oblečenie a začal si ho pomaly rozopínať.
„Ak ma zbavíte tých dlhov a budem si môcť ďalej žiť svoj život, moje telo bude patriť vám. Urobím všetko o čo ma požiadate.“