3. 3. 2014

Manželská zmluva 11. kapitola 2/3








pár: Ianto Jones/Malcolm Merlyn (John Barrowman)
fandom: AU postava z torchwoodu požičaná do Arrow.
varovanie: manželstvo medzi priateľmi, vzájomne výhodný vzťah, rodinné, malý syn Tommy.., romantika
Obsah: Malcolm sa po smrti svojej manželky rozhodne na dva roky odísť, ale nechce svojho syna nechať samého a bez ochrany, preto svojho dobrého priateľa Ianta, prekvapí dohodou, ktorú by od neho nikdy neočakával. Požiada ho, aby uzavreli dočasnú manželskú zmluvu. Každopádne ďakujem aj za hviezdičky.
 
Poznámka: Malcolmove spomienky, keďže máme pred sebou ešte dostatok kapitol, môžeme si dovoliť, aj skúmať veci z jeho uhla pohľadu.
 
Hodnotenie








 venované Ell, Lilith.



 „BUDE MI POTEŠENÍM...“ POŠEPOL MU.
A tiež si rozopol nohavice.
Jeho blízkosť, a odev, ktorý mal na sebe znásobovali jeho túžbu. Bolo to takmer nebezpečné a lákavé, nechať sa ním úplne ovládnuť.
Spokojne zastonal, keď ho pocítil ako jeho úd obopla pevná ruka.
Pritisol sa bližšie k nemu a dychtivo prijímal jeho dotyky.
Na svojom tele cítil drsnosť odevu bojovníka, ale zároveň aj vzrušenie druhého muža, ktoré sa nedalo v žiadnom prípade prehliadnuť.
Úplne sa uvoľnil a prijímal ho, akoby sa vôbec nič nestalo, aj keď tušil, že ich rozhovor nebude až taký príjemný, ako rýchlovka kdesi vzadu v ich dome.
Dovolil mu, aby doňho vstúpil a naplnil celý jeho svet tou nákazlivou spokojnosťou a túžbou. Celé jeho telo sa naplo.
Prijal ho do seba takmer nedočkavo a každý jeho pohyb v ňom opäť prebúdzal životaschopného mladého muža.
Počuli kroky, no ani jeden z nich sa o to nestaral.
Ianto mužovu druhú ruku pocítil na svojich perách. Zabránila mu vzdychať príliš nahlas, a bol vtiahnutý hlbšie do tmy.
***
 „Pán doktor, je môj manžel v poriadku?“
Rodinný lekár Merlynovcov mu venoval mimoriadne znepokojený pohľad. Bol to starší muž, jeden z najlepších lekárov v meste vyznačujúci sa diskrétnosťou.
„Je v poriadku. Nie je to nič vážne...“ Medina sa na chvíľu sa veľavýznamne odmlčal ,no potom spustil: „ Pán Jones, viem, že rôzne sadomasochistické praktiky sú dnes v móde, ale nemuseli by ste to až tak preháňať.“
Ianto poriadne očervenel, no statočne opätoval doktorovi pohľad a povedal:„ Budeme si dávať lepší pozor, pán doktor.“
Poďakoval mu a radšej čo najskôr vošiel do spálne.
„Ahoj, Malcolm...“ začal jednoduchým pozdravom.
Aj keď vďaka tomu, ako naňho doktor hľadel mal chuť mu povedať niečo omnoho výstižnejšie. No bolo to ťažké, keďže jeho manžel mal obviazaný hrudník, bol bledý a na rukách mal niečo čo vyzeralo ako stopy po okovách, nebol si tak celkom istý, ale už niečo podobné videl vo filme. No jeho to takpovediac preplo do starostlivého módu a najradšej by sa o svojho manžela čo najlepšie postaral, aby úplne zabudol na akúkoľvek bolesť.
Okamžite mu napravil prikrývku a uistil sa, že má vankúše v tej správnej polohe, veľa nechýbalo a začal by okolo neho oddane kmitať, ako vždy, keď sa vrátil z jednej zo svojich misií. Nebolo preňho jednoduché prijať fakt, že jeho manžel je členom ligy zabijakov, už ten samotný názov v ňom na začiatku vyvolával dosť nepríjemné pocity, a nebolo mu tak celkom jasné prečo sa otec rodiny rozhodol pre niečo také, ale chápal to ako dôsledok Beccinej smrti a vecí s tým spojeným. Svojím spôsobom to chápal, aj keď mu trvalo dlhší čas, kým sa s tým dokázal vyrovnať.
„Čo sa ti stalo?“ opýtal sa opatrne, keďže sa tak trochu obával jeho odpovede. Neraz sa vrátil domov s rôznymi zraneniami, aj keď nebolo to až tak časté, a zvyčajne nešlo o nič vážne, keďže jeho výcvik očividne splnil svoj účel.
„Nič vážne, len sa vyskytli určité komplikácie...“ vyhlásil unavene.
„Malcolm, takto to nemôže pokračovať... Čo ak...“ nepáčila sa mu predstava, že mu raz zavolajú a bude musieť ísť do márnice identifikovať telo svojho priateľa. Mohlo dôjsť aj k omnoho horším veciam, uvedomoval si všetky riziká, ale zároveň vedel, aj že nie je možné sa len tak ľahko dostať z prísahy voči lige zabijakov.
Nemilosrdne by šli po ňom a nedokázal by im len tak ľahko uniknúť. Nehovoriac o tom, akým ľahkým cieľom by bola jeho rodina. Hlavne deti, nechcel, aby boli vystavené strachu a prenasledovaniu. Už aj tak bolo dosť zlé, že Tommy vedel pravdu, Thea bola našťastie ešte malá na to, aby pochopila čomu sa jej otec venuje, a chcel, aby to tak ostalo.
 „Bude to v poriadku, Ianto... Viac sa tým nemusíš trápiť...“ posadil sa na posteli, aj keď to preňho muselo byť nepochybne tak trochu bolestivé, ale nedal to vôbec najavo.
„Nejaký čas sa tu zdržím.“
„V takomto stave by som ťa aj tak nikam nepustil,“ prísne si ho premeral. A nedal mu priestor na žiadne protesty.
„Budem len rád.“
Naklonil sa k nemu a nechal sa pobozkať.
Najprv len raz, ale potom sa to akosi zvrtlo, a on cítil ako jeho opäť v jeho objatí...
„Nebude ťa to bolieť?“ opýta sa neisto.
„Zvládnem to...“
No pre istotu zmiernil tlak a viac sa opieral o posteľ ako oňho.
 „Bol som zbavený prísahy,“ pošepol mu, keď  si napokon ľahol k nemu.
„Čo presne to znamená?“ opýtal sa dychtivo, aj keď to už začínal tušiť. A nadšenie, ktoré prežíval bolo priam neopísateľné.
„Som oslobodený od všetkých záväzkov týkajúcich sa ligy.“