28. 3. 2014

Material boy 6. kapitola 2/3



  






pár: Kim Myung-soo/Dennis O´Neil (napol Američan, napol Kórejčan)
varovanie: sex za peniaze, pyšný a rozmaznaný_uke, vzťah so starším mužom (pribl. o 10 rokov starším, žiadny dedo :D)
obsah:  Myung-soo (18) sa nevie zmieriť s otcovým bankrotom. Aby si udržal životnú úroveň, na ktorú bol zvyknutý,  prijme ponuku jedného z otcových bývalých obchodných partnerov a začne žiť životom vydržiavaného milenca.
Poznámka: poviedka bude vychádzať nepravidelne.


  Hodnotenie   




venované Ell, Lilith.

***
Pomerne mladá menom Kim Ji Su, sedela na lavičke v menšom parku, ktorý patril k ohradeným priestorom kliniky, keďže počasie bolo príjemné a ona už zrejme bola zvyknutá na takéto vychádzky, bolo mu umožnené stretnúť sa s ňou mimo nemocničnej izby. Bola oblečená v dlhom a neforemnom župane, dlhšie tmavé vlasy mala voľne rozpustené na pleciach.  Ruka mala voľne položené na kolenách.
Tvár mala unavenú a strhanú, bez mejkapu pôsobila tak trochu bledo a nevýrazne, no napriek tomu bola zjavná podobnosť medzi ňou a chlapcom, ktorý ju prišiel navštíviť. Pristupoval k nej pomaly, akoby zvažoval každý ďalší krok.
Nebola sama, strážila ju aj sestrička, no dohliadala na ňu z akejsi bezpečnej vzdialenosti, čím im umožnila nadobudnúť dojem, že sa môžu nerušene pozhovárať, aj napriek tomu.
„Som rada, že si prišiel, Myung-soo...“ povedala mu tým svojím typickým spôsobom. Potešilo ho to, znamenalo to, že predsa len urobila nejaký pokrok, aj keď doktor mu povedal, že je ešte stále veľmi krehká a zraniteľná a nevyrovnala sa z tým, že jej pokus o samovraždu bol neúspešný.  Nenatiahla k nemu ruky, aby ho objala, a jej tvár ostala napriek všetkému bezvýrazná, akoby za ňou prišiel ktorýkoľvek z ošetrovateľov.
 „Mama,“ pozdravil ju formálnym kývnutím hlavy, a podišiel bližšie k nej.  
Obliekol sa čo najlepšie a upravil sa tak, akoby bol mladým princom, ktorý prišiel pozdraviť svoju kráľovnú.
Aj ona ho pozdravila a črty jej tváre sa trochu uvoľnili, keď si k nej opatrne prisadol.
Neusmiala sa, ale aj to bol v jej prípade zjavný pokrok. No nebolo to nič nezvyčajné, vždy bola takáto, uzavretá do seba, neprístupná a chladná, poznal ju len takúto a vážne by sa o ňu obával, keby náhodou nastala nejaká veľká zmena.
„Ako sa máš? Starajú sa tu o teba dobre?“ opýtal sa.
„Áno, veľmi dobre...“
Kim Ji Su naňho chvíľu len hľadela, potom mierne naklonila hlavu a povedal.
„Jedávaš dobre? Chodíš do školy... Vieš, že musíš chodiť do školy...“
Možno neprejavovala city navonok, ale vedel, že ho má rada, že sa oňho vždy dobre postarala a aj keď istých vecí nebola schopná, mal ju rád a chcel, aby sa vrátila späť do svojho domu. No na niečo také ešte ani zďaleka nebola pripravená.
„Áno, mama, jedávam veľmi dobre a školu som nezanechal. Stále chodím do tej istej ako predtým...“
„Ako predtým...“ zopakovala nervózne.
A rukami sa začala pohrávať s pásikom na župane.
„A tvoj otec? Tvoj otec prečo neprišiel?“
 „Nie je doma.“
Neklamal jej, ale ani sa nesnažil zdôrazňovať to, že otec ich opustil.
„A tí ľudia, tí ľudia, čo všetko zobrali... tí ťa otravujú... prepáč mi to, nemala som... nemala som ťa nechávať samého...“ hlas jej od rozrušenia klesal a stúpal a začínala poťahovať za pásik županu.
„Je to v poriadku. Nikto ma neotravuje a viac ani nebude. Postaral som sa o to. Dom je opäť náš, a nikto nám z neho nič nezoberie. Keď sa vyliečiš, vrátiš sa späť k Elizabeth, späť do nášho domu...“ tíšil ju, no neodvážil sa jej dotknúť.
Dlho spolu sedeli na tej lavičke a ona mu porozprávala všetko, na čo si len spomenula. Trpezlivo ju počúval a odpovedal na jej otázky, nepovedal jej o tej dohode, ani o tom, že má dvoch milencov, len preto, aby si udržal ich rodinný majetok a splatil dlhy. Chcel byť stále jej ľadovým princom, nepotreboval, aby sa aj pre ňu stal len obyčajnou kurvou.
Tie slová ho ranili viac než si bol ochotný pripustiť a cítil sa ponížený.
„Budeš za mnou chodiť? Prídeš ešte?“  opýtala sa ho, keď dozrel čas na to, aby bola návšteva ukončená.
„Áno, mama. Prídem vždy, keď budem môcť...“
Rozlúčili sa a on pomaly prešiel parkom až k autu, ktoré naňho čakalo.
Nastúpil.
Prešli dva týždne od jeho posledného nie práve najpríjemnejšieho rozhovoru s Dennisom. Najprv sa obával, že ich dohodu bude chcieť zrušiť, ale mladý hoteliér ho ubezpečil, že medzi nimi sa nič nezmení. No neprišiel za ním. Celé dva týždne mal len pre seba. Potreboval si oddýchnuť od toho všetkého a vítal to ako príjemnú zmenu, hlavne potom čo všetko sa stalo. No pochopil, že prázdniny sa skončili, keď si uvedomil, že poňho na kliniku prišiel Go Kyung-pyo.
„Takže ste sa už vrátili, pán Go...“ opýtal sa ho, keď skončil na koženom sedadle vedľa neho. Pocítil ako ho mužova ruka objala okolo pliec. Bol posadený na jeho kolená a cítil, ako sa jeho telo opäť prebúdza.
„Áno, prišiel som približne pred tromi hodinami a ponúkol som sa, že ťa prídem vyzdvihnúť...“
„To je od vás veľmi milé...“  objal ho okolo krku a dovolil mu, aby ho bozkával.
„Podnikneme dnes niečo špeciálne?“ opýtal sa, keď sa mužove ruky dotkli jeho vlasov.
„Áno, nemusíš sa ničoho obávať, o všetko sa postarám... aj o nášho nespokojného priateľa...“ prisľúbil mu Kyung-pyo.