25. 3. 2014

Tvrdohlavosť







pár:  kardinál Richelieu/kapitán Treville
fandom: The Musketeers BBC
 drabble, ale nesedí  počet slov.
Obsah: Treville sa aj naďalej vyhýba kardinálovi, výsledok na seba nenechá dlho čakať...
Hodnotenie







 venované Aliyi Midnight

„Kam až chcete zájsť, Treville?“ kardinálov hlas nebezpečne stúpal. Mal pocit, akoby sa pred ním zrazu zmenšoval, aj keď vedel, že nesmie podľahnúť tomu prvému impulzu a zabudnúť na svoju hrdosť len kvôli slabosti, ktorá by sa pre oboch časom mohla stať len nepríjemným problémom.
„Nerozumiem vám, Vaša eminencia... Ak dovolíte...“
„Nie, nedovolím!“ opäť mu stál v ceste, a on si neprial, aby ho musel odstrčiť. Nebolo to práve najlepšie miesto na výbuch jeho hnevu, bolo tam až príliš veľa zvedavých očí, aj tí štyria, ktorých považoval za svojich najlepších. Dívali sa na nich a on nevedel, čo by mal urobiť, aby si ho zas nezačali doberať. Tí štyria lotri si všimli, že niečo nie je v poriadku, no ešte stále nepoznali všetky detaily, a on by im ich nerád poskytol.
A keďže kardinál za ním prišiel až do kasární mušketierov, samozrejme to vzbudilo až nevídanú pozornosť. Mal so sebou aj gardistov, čo samo o sebe len prilievalo olej do ohňa. Neočakával, že niečo také naozaj urobí, že príde až tam... Keď odmietne jeho pozvanie, ospravedlnil sa mu veľmi zdvorilým listom, a očakával, že tým sa celá vec uzavrie, no zjavne sa veľmi mýlil.
„Nie je to vhodný čas, ani vhodné miesto...“ pošepol mu, takmer pritom ani nehýbal perami. A dúfal, že to bude stačiť.
Mužov na dvore akosi podozrivo pribúdalo, aj napriek tomu, neznesiteľne horúcemu počasiu. Bolo len otázkou času, kedy jeden nesprávny pohyb vyvolá bitku priamo uprostred cvičiska. A zrejme aj kardinál pochopil, čo im hrozí a podarilo sa mu skrotiť svoj hnev.
„Príďte do mojej pracovne. Očakávam vás dnes o piatej. Presne o piatej...“ sykol nahnevane  bez toho, aby mu dal možnosť čokoľvek povedať.