18. 4. 2014

Horúčka 1. časť


pár: LV/RW
fandom:HP
autor: Darkway (moje bývalé ja, nie jediné) teraz : Merope Merzmer
upozornenie je to stará poviedka... 
fakt je to jedna z mojich prvých poviedok, kt. som mala na inom blogu, a potom som prestala a opäť som si zmenila meno na Merope, aj keď tam som to neuviedla, ale stále je to moja poviedka. 
poviedka bola dokončená, ale neprešla editáciou. Jednotlivé časti sú krátke, lebo vtedy som písala tak krátko.
Prečo ju sem dávam až dnes, lebo som na ňu zabudla a dnes som si ju opäť všimla, lebo si upratujem veci pred prechodom na nový komp. A uvedomila som si, že už nie je celá na nete... 

Hodnotenie





„Kde ste ?“ zúfalo som vykríkol. Moje pľúca boli preťažené, ako prasknutý balón. V bruchu som mal zaseknutý nejaký ostrý predmet. Po tele mi stekali pramienky krvi. Každý pohyb mi spôsoboval nesmiernu bolesť.

„Môj pane, čo s ním máme urobiť ?“  zlovestne zašepkal nejaký hlas. Nevedel som komu patrí. Od bolesti sa mi všetko plietlo. Premýšľanie mi spôsobovalo neskutočné muky.

„Ja sa oňho rád postarám, nemajte obavy, Weasley bude v dobrých rukách,“ v očiach mu zaihrali posmešné ohníčky. Vnímal som energiu vychádzajúcu z nich.

Na tvári som pocítil dotyk chladných prstov. Prudko sa zaborili do môjho líca a vytvorili drobnú tržnú ranku. S námahou som zakašľal a pokúsil som sa lepšie prizrieť ľuďom, ktorí ma obklopovali. Podľa vysokých kapucní a hrozivých masiek som okamžite spoznal smrťožrútov. V strede mlčanlivého kruhu stál Temný pán. Obávaný čarodejník, schopný všetkého.

 „Pokojne krič o pomoc, Harry možno príde a zachráni ťa,“ chladný hlas sa mi posmešne prihováral. Zaplavila ma vlna strachu a opovrhnutia.
Túžil som udrieť tú odpornú tvár a poznačiť ju svojím vlastným znamením. Nevládal som však vystrieť ruku, príliš to bolelo.

„Takú radosť vám neurobím,“ vyštekol som podráždene. Vedel som, že zomriem. Bolo mi to jasné, už vo chvíli, keď mi tie odporné ruky zovreli krk. Pokiaľ ma nezabije on tak, vykrvácam. Žiadna iná možnosť neexistovala.

„Nechajte ma v pokoji zomrieť,“ z mojich úst vyšiel neprirodzene vysoký hlas.