29. 4. 2014

Horúčka 5.4 časť



 pár: LV/RW
fandom:HP
autor: Darkway (moje bývalé ja, nie jediné) teraz : Merope Merzmer
upozornenie je to stará poviedka... 
fakt je to jedna z mojich prvých poviedok, kt. som mala na inom blogu, a potom som prestala a opäť som si zmenila meno na Merope, aj keď tam som to neuviedla, ale stále je to moja poviedka. 
poviedka bola dokončená, ale neprešla editáciou. Jednotlivé časti sú krátke, lebo vtedy som písala tak krátko.
Prečo ju sem dávam až dnes, lebo som na ňu zabudla a včera som si ju opäť všimla, lebo si upratujem veci pred prechodom na nový komp. A uvedomila som si, že už nie je celá na nete... 


poznámka: korektúra urobená


 Varovanie:  zmienka o zranení, nahota






Postrčili ma späť do mojej cely, opäť som videl až príliš dobre tie štyri steny, ktoré ako sa zdá, boli mojím prekliatím. Dopad bol tvrdý, myseľ mi zaplavila bolesť. Stačil len slabý otras a cítil som, ako ma hlava bolí tak ako nikdy predtým, môj pokus  o boj zanechal v mojej hlave zmätok.

Ostal som ležať na dlážke, na chvíľu som zrejme aj stratil vedomie, no tu sa to stávalo tak často, že som tomu neprikladal veľký význam. Prebudenie však bolo kruté a nepríjemné, tak ako vždy, keď sa sny skončili a ja som pochopil, že som stále ešte v tejto cele a čakám na to, čo sa so mnou stane. Prudko som lapal po dychu, mierne slaná chuť v mojich ústach, mi pripomínala to, čo sa dialo v tej tmavej miestnosti. S námahou som sa posadil, siahol som po nádobke s vodou a vypláchol som si ústa.

Potom som ju dosť nešetrne odhodil, pritiahol som si kolená k sebe a objal som ich. Desil som sa toho, čo odo mňa bude chcieť nabudúce... Čo ak bude chcieť, aby som...

Chvel som sa čoraz výraznejšie.

 Nie, nebude.

Presviedčal som sám seba.

Na niečo také intímne ani len nepomyslí. Má na to svojich ľudí, má ich dosť.

Ďalšie otvorenie mojej cely ma prinútilo vyskočiť na nohy, no hlava sa mi zakrútila a opäť som spadol.

Chcel som sa zachytiť rukami, jedna ma poslúchla, ale tá druhá, predtým zranená Todovým prútikom, sa nehýbala. Až teraz som si uvedomil, že ju necítim. Bola úplne vyradená z hry.

Otrasený druhým pádom som sa zúfalo plazil ďalej od tej vysokej postavy, neodvážil som sa riskovať pohľad do očí, aj keď som akosi podvedome tušil, že to nie je Veď-Viete-Kto, aj tak som sa pochopiteľne necítil o nič bezpečnejšie.

„Ostaňte na mieste, Weasley,“  chladný hlas profesora elixírov ma bez problémov zastavil.

S námahou som sa oprel o druhú ruku a pozrel som sa nahor.

Dívali sa na mňa tie čierne oči, ktoré som tak často počas svojich zlatých školských časov preklínal.

„Čo chcete?“ pokúšal som sa, aby môj hlas znel normálne, ale akosi sa mi to nepodarilo.

„Temný pán ma za vami poslal...“

„Samozrejme,“ odsekol som chladne.

„Mám vás skontrolovať.“

„Nie, s tým nesúhlasím...“ nebol som ochotný dovoliť, aby na mňa siahol ešte aj on.

Postavil som sa a ustupoval som čo najďalej od neho, strach zjavne dokázal dodať ľuďom viac sily než by sa zdalo.

Snape zdvihol prútik, prešiel moje telo diagnostickými kúzlami. Sledoval som ako tenký pramienok mágie prechádza jednotlivými časťami, no týmto veciam som nikdy nevenoval pozornosť.

 „Ukážte, mi tú ruku Weasley...“ vyhlásil napokon, keď to kúzlo konečne ukončil.

„Nedovolím vám to!“

„Mlčte, Weasley a robte, čo vám hovorím... Akékoľvek zbytočné kúzlo môže váš stav ešte zhoršiť.“

Bol som pripravený sa s ním ďalej hádať a ani o krok neustúpiť, aj keď som vedel, že tým pracujem hlave proti sebe, no keď mi tým svojím nebezpečným hlasom povedal : „Ak odmietnete moju pomoc, budem o tom musieť informovať Temného pána.“ To ma napokon presvedčilo a spoľahlivo prinútilo k poslušnosti. A keď som videl tmavé škvrny tvoriace sa na pokožke, už som ani trochu neľutoval, že som sa rozhodol spolupracovať.

 „Povedzte mi, ako bola vaša ruka zranená?“

 Povedal som mu to najpodstatnejšie. Snape ma počúval, po celý čas ma ani len raz neprererušil.

„Hovoríte, že ochrana na prútiku...“

„Áno, ochrana...“ prisvedčil som neochotne.

„Sadnite si a nehýbte sa, hneď sa vrátim...“

Prešiel cez magické ochrany a nechal ma tam samého.

Neviem koľko času prešlo, kým bol preč.  Pre zmenu som si práve teraz želal, aby sa čo najskôr vrátil s nejakým dobrým elixírom.

Sedel som tam, tak ako mi prikázal a pokúšal som sa nehľadieť na tú ruku, pokožka bola neporušená, nebolelo to, ale pochopiteľne to vo mne vyvolalo strach a obavy.

„Presunieme vás do jednej z izieb, budete daj naďalej strážený tak, ako predtým, Temný pán s tým súhlasil.“

„Je to až také vážne?“

„Áno, pán Weasley, je to veľmi vážne. Tá obranná mágia vážne poškodila vaše tkanivo na ruke a vyvolala stav podobný  začínajúcej nekróze...“

„Čo to je?“

„Ide o odumieranie tkanív... Nie je to nič príjemné, o tom vás môžem ubezpečiť.“

„Už sa to nedá zachrániť?“ hlesol som zdesene.

„Hlavne sa upokojte, zatiaľ nedošlo k neodvratnému poškodeniu, postarám sa o to, aby ste sa vyliečili. Ale musíte spolupracovať? Je vám to jasné...“

„Áno.“

Potom mi zaviazali oči, keďže Snape im zjavne zakázal používať na mňa kúzla a bol som odnesený zo svojej cely.

Čakal som v pomerne slušnej izbe, kým mi on pripravoval elixíry v bočnej miestnosti, stále som rozprával. Dvere boli otvorené a mohol som ho počas tej prípravy vidieť aj počuť.  

Nemohol som prestať rozprávať, potreboval som myslieť na niečo iné, tak som sa ho pýtal na veľa vecí.

Zvyčajne ma len odbil, ako to mal vo zvyku, ale aj to mi pomáhalo, čokoľvek bolo lepšie než podľahnúť strachu.

Bol som poumývaný a uložený do postele, Snape trval na tom, aby som v nej ostal nahý, povedal, že aj tak bude musieť priebežne kontrolovať či elixír zabral, a nočná košeľa by mu len prekážala. Nijako ma to netešilo, ale bolo to nevyhnutné. Mal som povolenú aspoň tenkú prikrývku.

„Toto vypite až do dna...“ povedal napokon a vložil mi do zdravej ruky jednu dávku elixíru s takým ťažkým názvom, že som sa ho ani neodvážil vysloviť.

Poslúchol som, trpká tekutina mi s ťažkosťami prechádzala hrdlom. Podal som mu späť pohár, a on si ho odo mňa mlčky vzal.

„Vzhľadom na váš celkový stav som sa rozhodol pokračovať v nevyhnutnom liečení počas vášho spánku, telo ho potrebuje, a bolo by zbytočne oslabené tým, ako bude elixír účinkovať... Druhá časť podpornej látky, ktorú som vám pripravil, vám pomôže zaspať...“

„Je to skutočne nutné?“ opýtal som sa podozrievavo.

„Obávam sa, že áno, pokiaľ nechcete byť pri vedomí, keď budem vašu ruku dávať dokopy. Možno si to vyžiada, aj isté nepríjemnejšie zásahy...“

„Tak dobre, ja myslím, že si radšej pospím...“

„V tom prípade nestrácajme čas...“  nalial mi do pohára akúsi červenú tekutinu. Poslúchol som ho a vypil som to až do dna, nebolo to o nič príjemnejšie ako ten predošlý elixír, ale dalo sa to zniesť.

Hneď ako som zavrel oči, cítil som, ako ma zaplavila únava, ktorej som nedokázal dlho odolávať.

Zaspal som.


Poznámka: Nabudúce sa pozrieme do opačného tábora, a uvidíme, prečo Harry zatiaľ neprišiel po svojho kamaráta.