9. 5. 2014

Horúčka 8. časť 2/2







 pár: LV/RW, v tejto časti náznak HP/LM
fandom:HP
autor: Darkway (moje bývalé ja, nie jediné) teraz : Merope Merzmer
upozornenie je to stará poviedka... 
fakt je to jedna z mojich prvých poviedok, kt. som mala na inom blogu, a potom som prestala a opäť som si zmenila meno na Merope, aj keď tam som to neuviedla, ale stále je to moja poviedka.



Poznámka: Rona necháme chvíľu vydýchnuť, bolo toho naňho veľa, vrátime sa teraz do obdobia, keď sa Ron ešte len lieči a zistíme, ako to dopadlo s Harryho dohodou s Luciusom...
Dnes len také kratšie doplnenie. 

po korektúre

Hodnotenie







„To stačí, Potter, nie je potrebné, aby ste pokračovali...“ napomenul ma, dotkol sa mojich rúk a dosť nešetrne ich stiahol zo svojho  tela. Nenechal som sa tým zastrašiť, bol som rozhodnutý nepustiť ho, kým mi nedá svoje slovo, že môjmu kamarátovi pomôže.

„Prosím vás...“ zopakoval som. 

Moje ruky sa presunuli na mužov chrbát, svojím spôsobom to bolo ako objatie, ale ja som to tak nevnímal,  v skutočnosti som ani nevedel, čo presne robím, nerozmýšľal som o tom.

Moja tvár sa dotkla jeho hrude, mal by som byť znechutený tým, že sme tak blízko, je to predsa len Snape, no oproti tomu čo musel prežiť Ron, bolo toto malé doprosovanie len niečím, s čím som sa dokázal pomerne ľahko vyrovnať.

„Postarám sa o vášho priateľa...“ počul som, ako to povedal a cítil som ako sa moje telo konečne zbavuje toho nepríjemného napätia, bolo mi omnoho lepšie ako predtým, a môj rozum sa ku mne vrátil natoľko, že som sa od neho dokázal odtiahnuť.

„No nebudem to môcť urobiť, ak ma aj naďalej budete zdržiavať,“ pripomenul mi chladne, uvedomil som si čo som doteraz stváral a tak trochu som sa za to zahanbil.

Nikdy som nemal v úmysle ho takýmto spôsobom držať, akoby som snáď očakával, že ma bude utešovať.

„Ďakujem...“ zamumlal som, takmer nehlučne, keď som si uvedomil, že profesor sa chystá opustiť moju izbu.

Severus Snape sa ani len neotočil, nedal najavo to, že ma počul a ja som mu bol vďačný za to, že to prijal bez zbytočných komentárov.

Počkal som, kým sa za ním zavreli dvere, potom som klesol na posteľ a chvíľu som sa díval na strop.

Potom sa moja pozornosť pozvoľna presunula, na prázdne flakóny od elixírov, ktoré som mal položené na stole.

Kvôli strate mojej mágie som ich musel užívať pravidelne.

Mali by mi pomôcť s mojou dočasnou indispozíciou, alebo ako inak by som to mal nazvať.

Nevedel som ani kedy presne sa  to stalo, cítil som sa zle, mal som bolesti, museli ma vyšetriť a robili mi nejaké testy, ktorých výsledky boli dosť rozporuplné. Zmeny v magickom jadre, to bola diagnóza, ktorej som nerozumel, no podľa toho ako sa tváril riaditeľ a Weasleyovci mi bolo jasné, že to nie je len obyčajná chrípka. Povedali mi, že to môže spôsobiť výkyvy mágie, alebo jej dočasné zablokovanie, a takisto mi dali najavo, že liečba je dosť nákladná a budem potrebovať elixíry, ktoré nie sú bežne dostupné.

Už som vypil niekoľko dávok, musel spoľahnúť na to, že sa ma Snape aspoň kvôli vojne nepokúsi otráviť. Zatiaľ bola liečba úspešná len na polovicu, bolesti ustúpili, ale problém s mojou mágiou sa nevyriešil.

Stalo sa to v tom najnevhodnejšom čase a ja som už pomaly začal strácať nádej, že ešte niekedy dokážem použiť prútik.

Poznámka: nabudúce sa ešte zameriame na to, čo sa odohralo v ráde, a v časti 10. sa už opäť vrátime späť do prítomnosti.