4. 7. 2014

Horúčka 11. časť 3/6








pár: LV/RW, v tejto časti náznak HP/LM, najnovšie Snarry
fandom:HP
autor: Darkway (moje bývalé ja, nie jediné) teraz : Merope Merzmer
upozornenie je to stará poviedka... 
fakt je to jedna z mojich prvých poviedok, kt. som mala na inom blogu, a potom som prestala a opäť som si zmenila meno na Merope, aj keď tam som to neuviedla, ale stále je to moja poviedka. 
PS: momentálne úplne mením pôvodný rámec poviedky... takže je to zas niečo nové...


 varovanie: snarry


po korektúre

 hodnotenie


Poznámka: nabudúce sa vraciame späť k hl. dejovej línii, budeme pokračovať tam, kde sme skončili s Ronom...

 Pre Lilith.




„Čo urobí riaditeľ, keď je to naozaj on, ako sa im všetkým vôbec pozrieme do očí?“
Opýtal som sa profesora elixírov, ktorý prišiel opäť do mojej izby, zjavne z riaditeľovho poverenia.
Už od rána sa v dome viedli reči o tom, že našli nejaké telo, že ide údajne o Rona. No vzhľadom na poškodenie sa to zatiaľ nedalo ani potvrdiť, ale ani vylúčiť. 
„Čo sa teraz stane, Snape?“ kládol som mu ďalšie otázky, keďže sa neobťažoval mi odpovedať na tú prvú.
„Musím vám pripomenúť, ako máte používať moje priezvisko,  mali by ste ma oslovovať profesor Snape, pán profesor, alebo pane...Tak by ste ma mali volať, no mne sa zdá, že sa vám do toho akosi nechce...“
„Čo keby sme si odpustili tie zdĺhavé formality a volal by som vás Severus a vy mňa Harry? Už ste ma tak oslovili, tak by sme to mohli opäť skúsiť, čo myslíte, pán profesor?“
Hlas sa mi mierne chvel, no nedovolil som svojmu žiaľu, aby ma úplne ovládol, nie teraz, nie pred ním. Nechcel som, aby mal to potešenie ma opäť vidieť zlomeného. Tie čierne oči na mňa hľadeli, akoby odo mňa presne to očakávali,  vo mne to vzbudzovalo silnú túžbu presvedčiť toho muža o opaku. A prečo som mu navrhol, aby ma oslovoval menom? Práve teraz ma nesmierne bavilo ho dráždiť. A skúšať koľko toho vydrží, kým sa na mňa opäť nerozkričí, keďže dnes pôsobil mimoriadne odolne, nemohol som tomu odolať.
No on mi s kamennou tvárou oznámil.
„Dohodnuté.“
Moje ústa sa otvorili, prudko som zalapal po dychu, a začínal som sa obávať, že to nie je Snape, ale nejaký jeho dvojník, ktorý sa len náhodu vyznačuje podobným úškľabkom ako on.
„Ste to vy, alebo mám radšej siahať po prútiku...“ niežeby to bolo na niečo platné, moje schopnosti za posledné hodiny nijako výrazne nepokročili.
„Skúste na to prísť sám...“
To spojenie bolo stále tam, cítil som ho pred sebou a bolo viac než jednoznačné, že skutočne hovorím s pravým Snapom. No aj tak som bol natoľko šokovaný tým, čo mi ponúkol, nemohol som sa z toho spamätať. On mi skutočne navrhol, aby som ho volal menom alebo šlo o nejakú ironickú narážku, ktorú som nebol schopný pochopiť.
„Je tu niečo, čo ste mi nepovedali, niečo čo vás núti, byť ku mne takýto zhovievavý...“ opýtal som sa podozrievavo.
„Áno, je.“
Povedal mi len to, nič viac som z neho nedostal, lebo som ani len nedokázal sformulovať žiadnu otázku, on mi dovolil, aby som... on skutočne dovolil, aby... To všetko úplne zamestnalo moju myseľ aj na niekoľko ďalších hodín.
„Myslíte to vážne?“
„Áno, myslím, ale toto privilégium využívajte rozumne a len počas našich spoločných rozhovorov a súkromných hodín.“
Prijal som túto výzvu a prikývol som.
„Takže, ehm... Severus...  Aj vy si myslíte, že to zohavené telo, patrí skutočne môjmu priateľovi...“
Skúšal som si to a šlo to tak, ťažko, až som sa takmer zamotal, no statočne som to zvládol.
„Je veľmi nepravdepodobné, že ide o pána Weasleyho...“ povedal mi Snape, napokon, čím sa elegantne vyhol jeho nepríjemnej a dosť útočnej otázke. A to, že som ho nazval menom nijako nekomentoval, nevychádzal som z údivu a civel som naňho s otvorenými ústami.
„Ako to viete?“
„Mám na to svoje dôvody, no ak sú moje domnienky správne, tak váš priateľ je ešte stále v rukách Temného pána...“
„Prečo mi nikdy priamo neodpoviete na to, čo sa vás pýtam? Prečo sa so mnou hráte?“
„Lebo mám záväzky nielen voči vám, Harry, ale aj voči rádu a riaditeľovi. Je vám zrejme jasné v akom poradí to asi tak funguje?“
„Áno, iste...“ odsekol som chladne. A snažil som sa zakryť to, ako sa mi po slovách toho muža uľavilo. No nepriznal by som to, ani keby ma chceli predhodiť drakovi ako desiatu.
Každopádne som si až oneskorene uvedomil, že on ani zďaleka nemal problém s tým, aby ma oslovil Harry. Šlo mu to lepšie, než mne a nevyznelo to tak kŕčovito.
„Možno by ste mohli niečo zistiť, keď pôjdete opäť za Temným pánom...“ snažil som sa udržať nás v pôvodnej téme, aj keď moja myseľ sa radšej chcela zaoberať Severusom ako údajne mŕtvym Ronom.
„Možno áno, ale neverím, že mi Veď-Viete-Kto dovolí zdržiavať sa v jeho blízkosti. Už som vám predsa povedal, že toho chlapca stráži on osobne a veľmi nerád k nemu niekoho púšťa.“