5. 11. 2014

Manželská zmluva 20. kapitola 2/2



 
 
 
pár: Ianto Jones/Malcolm Merlyn (John Barrowman)
fandom: AU postava z torchwoodu požičaná do Arrow.
varovanie: manželstvo medzi priateľmi, vzájomne výhodný vzťah, rodinné, malý syn Tommy.., romantika
Obsah: Malcolm sa po smrti svojej manželky rozhodne na dva roky odísť, ale nechce svojho syna nechať samého a bez ochrany, preto svojho dobrého priateľa Ianta, prekvapí dohodou, ktorú by od neho nikdy neočakával. Požiada ho, aby uzavreli dočasnú manželskú zmluvu. Každopádne ďakujem aj za hviezdičky.
Poznámka: Iantov pohľad. 

Hodnotenie



Pre Ell, Lilith.


Ianto sa po tejto odpovedi inštinktívne stiahol z dosahu svojho manžela.
Nepochybne v ňom to, ako sa ich rozhovor vyvinul, vzbudil značné obavy. 
Malcolm chápal jeho momentálny postoj, bolo to predsa jeho rozhodnutie, že mu nedovolí bližší kontakt s otrokom, no nebol osobou, ktorá by nedokázal zmeniť názor, pokiaľ prišla tá správna chvíľa, dokázal poopraviť podmienky, ktoré by mohli byť nevýhodné, aj keď na to potreboval istý čas, aby sa zrovnal sám so sebou, práve teraz však Viktora nevnímal ako konkurenciu, možno pri inom otrokovi by to tak cítil, ale on bol presne tou osobou, ktorú vo svojej blízkosti považoval za neškodnú a nepovažoval ho za bezprostredné ohrozenie pre ich vzťah. Musel však k tomu dospieť postupne a čiastočne sa odhodlal prijať túto záležitosť aj preto, lebo mu bolo naznačené, že aj napriek tomu, že sa situácia značne upokojila, počítajú s ním aj v budúcnosti ako s osobou, ktorá bude v podstate riadiť podsvetie Starling city a dosť výrazne ovplyvňovať činnosť rádu v meste.
Čo znamenalo, že aj jeho manžel si bude musieť zvyknúť na isté veci, na isté obmedzenia, ktoré predtým možno neboli až také aktuálne, keďže učiteľ mu dal na istý čas voľnosť a možno to aj vyzeralo tak, že to bude navždy, aspoň on tomu chcel veriť, ale teraz bola situácia iná, po tejto malej vojne sa všetko museli prispôsobiť novým podmienkam a bolo viac než jasné, že rád bude jeho služby potrebovať aj do budúcnosti, aj keď nie v takom rozsahu, ako to bolo vyžadované od bežného nájomného vraha.
Učiteľ ho pripravoval na túto hru, sem tam povolil, niekedy ho do tých vecí zatiahol hlbšie, no vyzeralo to tak, že až teraz skutočne začína jeho samostatný život a neznamená to len zbavenie sa základných záväzkov, ale aj istú mieru zodpovednosti.
Vrátane nocí, počas ktorých zrejme nebude môcť ostať doma so svojím manželom, pochopil, prečo učiteľ trval na tom, že potrebuje Viktora, prečo ho žiadal, aby sa aspoň čiastočne zbavil svojej pýchy. Viktor bol tým jediným , čo mohlo zaručiť, že v prípade mimoriadnej situácie, nebude Ianto hľadať útechu u iného muža, ktorý by mu ho mohol prípadne odviesť preč. Učiteľ hovoril o prudkých zmenách, o tom, že niektoré veci museli byť prehodnotené a ak chce rád a jeho členovia prežiť, musí sa tomu prispôsobiť.
Ponechal mu veľa výhod, aj istú mieru moci, no bolo viac než zjavné, že budú potrebovať Lukostrelca, niektoré živly sa nedali udržať bez jeho chladného dozoru, bez jeho prítomnosti, ktorá by ich udržala na uzde, učiteľ mu dovolil to skúsiť, doprial mu čas, aby to pochopil a potom ho priviedol späť, keď bol na to pripravený a až keď on sám pochopil, v čom spočíva jeho poslanie v ráde aj mimo neho. No nemal v úmysle sa kvôli tomu vzdať svojej rodiny, raz to už urobil a neprestalo ho to prenasledovať ani v tých najťažších chvíľach.
Potreboval ich. Musel pripustiť, že je to tak a bol s tým spokojný.
A nech to bolo akokoľvek preňho a pre jeho rodinu boli výhodnejšie ostať s nimi, o tom sa presvedčil už počas tej noci, kedy videl silu rádu na vlastné oči.
„Rád ti splním toto želanie, Ianto...“  povedal mu hlasom oslobodeným od akéhokoľvek hnevu a podozrievavosti.
„Naozaj... lebo ja... nechcem, aby si si myslel, že ja... Páči sa mi to s tebou, vieš, že ja...“
Hlas jeho manžela bol stále veľmi tichý, Malcolm priam cítil to napätie, ktoré ich stále obklopovalo.
Opäť si ho pritiahol k sebe, pomaly a opatrne, aby to nevnímal ako nejaký druh útoku, ale ako ubezpečenie, že nemá nič proti tomu, že chce s ich otrokom vyskúšať aj takéto veci. A najlepší spôsob, ako ho mohol o tom ubezpečiť bolo, že ho pobozkal a dovolil Viktorovi, aby sa pripojil k nim.
Pocítil ako ho Ianto objal a nechal sa láskať aj Viktorom, vyzeral pritom tak uvoľnene a spokojne, keď cítil ich nežné dotyky na svojom tele.
„Áno, prosím...“ vzlykol spokojne, keď sa ho postupne začali zmocňovať.
Malcolm starostlivo sledoval reakcie svojho manžela a užíval si pocit moci, ktorý v ňom manželova poddajnosť ešte viac umocňovala, dovolil svojej temnote, aby sa čiastočne prejavila vo forme odzbrojujúcej vášne.
A Viktor nebol preňho ničím iným než nástrojom znásobujúcim manželovu rozkoš.
Cítil ho pri sebe, keď spoločne prenikali do Iantovho tela, vnímal stimulujúce dotyky svojho otroka, ale svoju pozornosť sústredil na Ianta a na vlastnú rozkoš, ktorú prežíval, keď  sa ich rytmus stával prudším.
Boli jedným telom, nič ich neoddeľovalo, hranice neexistovali, mohol ich sať, láskať a aj on cítil ich odpovede.
Ich bozky, ich ruky, telá, ktorá sa k nemu oddane tisli, oddával sa ich spoločnému rytmu, až kým nebol úplne pohltený slasťou.
Díval sa na svojho manžela, hľadel mu do očí, keď ich obklopila slasť, ostal s ním v objatí, a nevyháňal ani Viktora, ktorý sa k nim oddane tisol.
Prijal to, že bude s nimi, keď si to budú priať, no zároveň budú spolu tráviť čas aj bez neho tak ako doteraz.
Takýto typ vzťahu dokázal akceptovať.
***
O pár dní neskôr ...
Na raňajky prišli všetci traja, aj keď nie spolu, Viktor prišiel do jedálne ako posledný a potichu si sadol na svoje zvyčajné miesto.
Bol oblečený vskutku normálne a keď začal rozhovor s Iantom, nič nenasvedčovalo tomu, že by medzi existoval vzťah sluha a pán, pretože tu dolu to neplatilo.
Tommy, očividne mierne znepokojený tým, opäť bude musieť ísť do školy, jedol len veľmi málo.
A Ianto opäť nenápadne vyzvedal, čo ich syna asi tak môže trápiť. Malcolma to pochopiteľne tiež veľmi zaujímalo, ale keď sa ich syn zaťal bolo ťažké s ním pohnúť, zrejme to bola jedna z tých vecí, ktoré si chcel vyriešiť sám.
No podľa toho, ako sa práve teraz tváril, nevyzeralo že by dosiahol ktovieaký pokrok, pretože sa hneď spýtal: „A nemôžem ostať ešte pár dní? Ja sľubujem, že sa budem učiť, akoby som bol tam...“
Bolo viac než isté, že to myslí vážne.
„Ja a tvoj otec potrebujeme poznať dôvody, aby sme ti vedeli pomôcť, Tommy...“ trpezlivo mu vysvetľoval Ianto.
„Ja viem, ale...“  nespokojne sa pohrával s vidličkou.
„Ak mi to nepovieš ty, tak ja áno...“  pomohla mu Thea, u ktorej sa zjavne prejavila jedna z tých povestných merlynovských vlastností.
Malcolm na sebe čoskoro pocítil pohľad svojho manžela.
Tak trochu znepokojený, ale obaja dobre poznali a vedeli, že to nemyslí v zlom.
„Tak dobre, vzdávam to...“ Tommy rezignovane odtisol svoj tanier a pozrel na nich.
„Zastal som sa jedného dievčaťa, s ktorým sa ostatní nechceli hrať, volá sa Clara a je v našej triede nová, akosi nezapadla, ale ja som sa s ňou aj tak začal kamarátiť a oni, ma teraz úplne ignorujú a hnevajú ma... Ja... je mi jasné, že sa s ňou ďalej nemôžem priateliť, ale nechcem, aby tam bola sama proti všetkým, mám ju rád, ale... skrátka viem, že si budem musieť vybrať...“  
Bola to pomerne zložitá situácia, ale mala riešenie, ktoré sa Malcolm rozhodol ponúknuť svojmu synovi.
„Myslím, že viem, čo by si mohol urobiť, ale nezaručujem ti, že to vyjde...“ povedal svojmu synovi, vstal zo svojho miesta, podišiel k nemu a chvíľu si o niečom šepkali.
 „Ďakujem, ocko,“ vyhlásil Tommy už omnoho pokojnejším hlasom.
Razom takmer ožil a vyzeralo to tak, že aspoň časť jeho obáv ho opustila.
„Skúsim to a dám ti vedieť ako to dopadlo...“
Dokonca začal aj jesť a zvyšok raňajok prebehol v pomerne pokojnej atmosfére.
Tommy dokonca neprotestoval ani proti odvozu do školy  a dovolil im, aby ho aj s Theou spoločne vyprevadili.
Malcolm si všimol, že ich starostlivo pozoroval, no nezasahoval do ich tichého rozhovoru, zrejme mu bolo jasné, že to riešenie, ktoré mu Malcolm predostrel, nebude niečo s čím by sa práve on stotožňoval.
„Máš večer čas? Mohli by sme si niekam vyraziť...“  pošepol mu.
Keď mu napokon medzi bozkami prezradil, že Tommyho len tak trochu motivoval k tomu, aby si išiel za svojím a nebál sa prekážok, ktoré by ho mohli odradiť.  Nič bližšie mu neprezradil a Iantovi to zrejme napokon stačilo, keď ho ubezpečil, že ich syn použije umenie manipulácie, namiesto umenia boja, ktoré bolo v škole samozrejme neprípustné.
„Áno, mám...“ vyhlásil Malcolm spokojne.
Mal pomerne dobrú náladu, keďže sa na čas zbavil učiteľovho dozoru, všetko sa viac-menej upokojilo a nanovo si upravili pravidlá týkajúce sa ich otroka.
Momentálne bola ich dohoda pevná,  takmer nepriestrelná a vyhovovala ich aktuálnym požiadavkám aspoň vo väčšine prípadov.
No čakala na nich ešte jedna záležitosť, stretnutie Moiry a ich dcéry, ktoré bolo naplánované na dnešné popoludnie.
Po dlhších rozhovoroch a prípravách sa to malo konečne uskutočniť.
Musel si ho vziať na starosť, Ianto, keďže Malcolm mal dnes pomerne nabitý rozvrh.
Nikto z nich nevedel, ako to dopadne, ale obaja chceli, aby si Thea vytvorila vzťah so svojou matkou, potrebovala to, a nikto z nich nepochyboval, že sa to čoskoro stane súčasťou ich bežného života, hlavne preto, že sa dohodli na tom, že sa nič nezmení na tom, kde bude bývať a kto bude aj naďalej za ňu zodpovedný.
Malcolm tieto podmienky nekompromisne vyjednal. A nemal v úmysle ustúpiť, ale proti tomu, aby sa spoznali a vznikol by medzi nimi vzťah matky a dcéry, nemal žiadne námietky.
Thea zatiaľ reagovala dobre a na oficiálne stretnutie s matkou sa tešila.
To jediné bolo preňho dôležité.
***

„Urobili sme kroky, ktoré povedú k prospechu a rozvoju našej spoločnosti a k jej expandovaniu na...“ Malcolm dokončil svoj prejav, ktorý mal pripravený pre akcionárov svojej spoločnosti. Stál pred nimi sebavedomý  a uvoľnený a nepochyboval o tom, že schvália všetko, čo si pre nich pripravil.
V ich tvárach priam čítal rešpekt a úctu, ktorú si musel po svojom príchode z Nanda parbat opäť dosť pracne vydobyť.
Niektorí z tých starších poznali ešte jeho predchádzajúce ja a proti novému Merlynovi sa zo začiatku stavali dosť nedôverčivo.
No on ich už dokázal presvedčiť, aby sa postupne podriadili jeho vplyvu a priznali, že spoločnosti sa pod jeho vedením darí dobre.
„Ďakujem vám, pani... na dnes uzatváram schôdzu predstavenstva Merlyn Global group...“ dokončil tie záverečné frázy.
Bol rád, keď sa konferenčná miestnosť vyprázdnila a on tam ostal aspoň na chvíľu sám.
Aspoň si to pôvodne myslel, lebo tie povestné dvere, ktoré sa napriek snahám všetkých neustále zasekávali sa otvorili a zaregistroval prítomnosť akejsi osoby.  
Inštinkty mu velili, aby sa rýchlo otočil, jeho postoj sa však uvoľnil, keď sa tej osobe pozrel do očí.
„Ahoj, to som len ja... povedali mi, že tu budeš...“  rozpačito zamumlal Ianto.