23. 12. 2014

Dotyk slasti






Táto poviedka a takisto aj názory, konanie postáv a informácie obsiahnuté v nej sú len fikciou. Nezodpovedajú skutočnosti a nemajú nič spoločné so skutočnými postojmi, názormi a správaním tu spomenutých osôb.
Ide o špeciálne vianočné vydanie. 
Napísané v cukríkovej nálade, ktorej zodpovedá aj charakter tejto poviedky.
Pár: Daniel Radcliffe/Alan Rickman
žáner: real person slash Harry Potter
varovanie: 18+



Venované všetkým čitateľom.


Mladý muž opatrne zamieril na javisko až k miestu, odkiaľ  bolo možné pozorovať prichádzajúcich ľudí.
Pod jeho pravou nohou svojským spôsobom zapraskala šťastná doska. Povrávalo sa, že kto na ňu stúpi, prežije nezabudnuteľné okamihy. Nikto presne nevedel, či je to myslené ironicky alebo doslova, každopádne sa to dalo vysvetľovať viacerými spôsobmi. Avšak ten komický zvuk, ktorý občas vydala, vždy vzbudil dostatočnú mieru neželanej pozornosti, preto bol Daniel rád, že jeho kolegovia boli práve teraz zaneprázdnení a nevšimli si to.
 Plánoval sa pred predstavením trochu odreagovať svojimi vlastnými rituálmi a nemal v úmysle práve teraz diskutovať o tejto divadelnej legende.
Už tradične si pre seba ukradol pár minút, aby mohol nenápadne nazrieť do hľadiska. Našiel si to najlepšie miesto a naplno využíval všetky možnosti, ktoré mu poskytovalo. Už to mal vytipované a vedel presne odkiaľ by sa mal dívať, aby mal dobrý rozhľad na všetky časti divadla, ktoré ho zaujímali.
Cítil sa takmer ako nezávislý pozorovateľ, odtrhnutý od všetkého a všetkých,  jediné čo naplno vnímal, bolo príjemné vzrušenie pulzujúce hlboko v jeho vnútri a čiastočne aj zvýšenú mieru adrenalínu, spojenú s výkonom, ktorý naňho čakal.
Bol to jeden z tých večerov, kedy jeho telo pulzovalo spokojnosťou a túžbou, ktorú si prial čo najskôr naplniť. A všetky jeho predstavy boli neodmysliteľné spojené s istou osobou, po ktorej už dlhší čas túžil.
Vždy, keď mal takúto náladu vedel, že je na dobrej ceste všetko zvládnuť a naplno si užívať kontakt s publikom. Dokázal ju veľmi pekne preniesť na svoju mierne povedané kontroverznú postavu, ktorá bola konfrontovaná so svojimi vlastnými démonmi. A takisto aj on sám pociťoval čas z toho extatického napätia. Jeho pocity však neboli tým jediným, na čo bol práve teraz zameraný.
Cítil aj zmes vôní, ktoré neodmysliteľne patrili k tomuto prostrediu, vnímal všetky tie známe zvuky, ktoré sa preňho postupom času stávali samozrejmosťou, presúvanie kulís, rozrušené hlasy, náhlivé kroky. Utkveli mu v povedomí ako súčasť pobytu v zákulisí.
Mal rád takéto podujatia aj ako divák a považoval ich za skvelý spôsob, ako preniknúť do príbehu a stať sa jeho súčasťou. Živé postavy prebudené na scéne, boli mostom k dosiahnutiu hlbokých zážitkov a nepochybne aj katarzie.
Do tela mu však pozvoľna prenikal aj chlad a počiatočný nástup nepokoja.  Bol pripravený na svoj výstup, ale slabý náznak pochybností tu bol vždy prítomný. 
Zo skúseností však vedel, že keď sa to celé rozbehne, nebude mať čas na podobné veci myslieť. Stanú sa nepodstatnými a vzdialenými, do popredia vystúpi jeho postava a nič iné ho už nebude zaujímať.  Nech to bolo akokoľvek ťažké a zvyčajne aj nepohodlné, istým spôsobom ho to všetko fascinovalo.
Divadelný svet bol však preňho stále zdrojom nových objavov a výziev. Predstavoval niečo, čomu by sa chcel popri filmovaní venovať, pretože vtom bola istá dynamika, ktorá ho fascinovala a priťahovala do takej miery, že bol veľmi poctený, keď sa mu naskytla príležitosť účinkovať v  nepochybne odvážnejšej divadelnej hre EQUUS.
No zároveň aspoň zo začiatku pociťoval výraznejšie obavy, podobné tým, ktoré prežíval Harry pred svojím prvým zápasom v metlobale, no rovnako ako on postupne získal na štadióne istotu, sa aj Dan pomerne rýchlo udomácňoval na scéne.
Určite s tým súvisela aj podpora jeho priateľov a rodiny a takisto aj istej osoby, ktorú by práve teraz veľmi rád videl v hľadisku.
Postupne zaregistroval príchod pár jemu známych tvárí, avšak tá, ktorú túžil vidieť najväčšmi, chýbala.
Prial by si ho opäť vidieť kráčať po tých schodoch a sledovať ako si sadá na miesto, zvyčajne do jedného z predných radov. Bol to jeden z tých kúzelných okamihov, nič sa nemohlo vyrovnať tomu najlepšiemu lieku proti tréme.  
A chcel si ho vychutnať opäť, aj keď si uvedomoval, že počas tohto večera to zrejme nebude možné. Pocítil mierny smútok spojený s tým, že si nemôže užívať  privilégium v podobe blízkosti milovanej osoby.
Pohľadom takmer inštinktívne prešiel po pravej strane, akoby snáď očakával, že Alan každú chvíľu vstúpi dovnútra. Bol nadšený tým, že chodieva na jeho predstavenia a miloval ich rozhovory, ktoré spolu viedli. Považoval Alana za skvelého človeka a tešil sa z pozornosti, ktorú mu jeho starší kolega venoval. Bol starostlivý a pozorný, cítil sa v jeho spoločnosti veľmi dobre a pred istým časom si sám sebe dokonca priznal, že sa doňho tak trochu zamiloval.
Do istej miery si vedel predstaviť aj to, že by sa niečo podobné stalo aj Harrymu. Miloval Polovičného princa, jeho knihu odmietal pustiť z rúk. Jeho vzťah so Snapovom bol komplikovaný k čomu prispel výraznou mierou aj jeho profesor, Harry však nebol slepý voči pravde, prijal ju a neskôr si zrejme vytvoril súkromnú predstavu o Severusovi Snapovi, vyhradil si preňho osobitné miesto, určené len preňho, obdivoval jeho odvahu a dokázal staré konflikty vidieť v úplne novom svetle.
Aj keď situácia medzi ním a Alanom nebola taká dramatická, na začiatku  voči pociťoval podobný strach a nedôveru, aký prežíval aj Harry, po ich prvom stretnutí. Postupom času sa však strach vytrácal a bol nahradený sympatiami, ktoré prerástli v niečo hlbšie. Alanovi o tom dosiaľ nič nepovedal, lebo bol presvedčený o tom, že by to práve teraz nedokázal prijať. Dôležité bolo len to, že spolu udržiavali kontakt a dobre si rozumeli.
A Daniel ho len požiadal, aby naňho myslel, keďže počas toho dnešného predstavenia by mal byť ešte stále na dovolenke v Kanade.
Alan mu to ochotne sľúbil, ale vyjadril sa tak trochu Snapovským spôsobom. Čím narážal na tú ich malú vzrušujúcu hru, ktorá medzi nimi prebiehala ešte počas nakrúcania a niekedy aj mimo neho.
Daniel sa musel usmiať, keď si na to pomyslel, keby len ľudia vedeli, čo všetko spolu zažili, veľmi by sa tomu čudovali a niektorí by boli pochopiteľné aj pohoršení, ale on... považoval to za niečo, čo bolo neoddeliteľnou súčasťou ich životov.
Rozhovory o Harrym a Snapovi boli príjemnou skúsenosťou a zároveň  za možnosťou ako s Alanom diskutovať voľnejšie. Čo nebolo na škodu, keďže by si zrejme nikdy nedovolil načrtnúť isté témy, keby to všetko nezamaskoval záujmom Harryho o profesora Snapa, ktorý pochopiteľne kvôli tej hre musel ostať aspoň istým spôsobom nažive, preto inak by to nebolo ono, ako vždy Alanovi tvrdohlavo zdôrazňoval.
Práve dnes mu však Alan aj profesor Snape veľmi chýbali, aj keď sa statočne snažil predstierať, že mu stačí, ak naňho len budú myslieť.
No uvedomoval si, že Alan si tiež čas od času potrebuje oddýchnuť a nedohodli sa, že za ním bude chodiť stále, ale vždy ho veľmi potešilo, keď ho mal pri sebe. Bolo to už akosi súčasťou jeho debutu na divadelných doskách a dosť ťažko si zvykal na myšlienku, že ho nebude cítiť blízko seba. Mali za sebou aj isté veci, svoje malé súkromné tajomstvá, o ktorých nikto iný nevedel, len oni dvaja a možno ešte tak Harry, prípadne ešte profesor Snape, ale ani jeden z nich by to nikomu neprezradil. Obzvlášť nie navonok prísny a chladný profesor elixírov, ktorý ani len nemusel zvýšiť hlas na to, aby si udržal autoritu. A Harry ten dokázal byť diskrétny, keď to bolo potrebné.
Čas však značne pokročil a on si uvedomil, že sa zdržal až príliš dlho, prišiel čas vrátiť sa späť k svojim kolegom a čakať na začiatok predstavenia.
Prestal byť Danielom, aj Harrym zo svojich hier, stal sa Alanom Strangom, mladíkom prenasledovaným svojimi zakázanými túžbami. Kráčal ako on, myslel ako on a dýchal podobným spôsobom ako ten nevyrovnaný mladý muž.
Čas plynul tak rýchlo, keď stál na javisku, keď cítil na sebe pohľady divákov a spoločne s nimi sa stával súčasťou Alanovho sveta. A keď prišla na rad tá scéna, kvôli ktorej bol niektorými ľuďmi zatracovaný, naplno sa sústredil na to, aby zvládol tú vypätú situáciu najlepšie ako vedel.
Stál na javisku nahý, spolu so svojou kolegyňou, nad ktorou sa napokon nakláňal počas predstieranej sexuálnej scény. Ako vždy cítil zvláštnu voľnosť vyvolanú tým, že nemal na sebe žiadny odev,  to ostatné už neriešil až natoľko ako na začiatku, pretože aj keď ho nesledovala osoba, ktorej tú scénu venoval, dokázal si predstaviť, že to tak je.
Pozrel hore, tak ako to bolo naplánované, aby dal publiku najavo svoje pocity, spojené s tým, čo bude nasledovať.
Hra svetiel a blízkosť ľudí v prvom rade, bola preňho impulzom, aby pokračoval, no skôr než stihol sklopiť zrak, uvedomil si, že sa naňho skutočne dívajú tie láskavé oči, po ktorých tak veľmi túžil. Boli tým, čo rozochvelo každý nerv v jeho tele, priam cítil ten hrejivý pohľad. Spokojnosť sa pozvoľna šírila celým jeho telom a zo všetkých síl sa snažil neusmievať, lebo to bola vážna scéna a čoskoro by sa mal rozkričať. Stálo ho to veľa úsilia nepodľahnúť radosti, ktorá sa ho zmocnila.
Alanove oči naňho ďalej hľadeli. Tak láskavo, priam nežne.
Tak on prišiel.
Prerušil dovolenku, len preto, aby ma mohol podporiť.
Alebo preto, že aj on si praje posunúť náš vzťah ďalej a chce, aby...
Prosím, nech je to tak...
Hlavou mu vírili znepokojujúce otázky. Niektoré príjemné, iné menej, pretože si nikdy nemohol byť istý, čím ho život prekvapí.
Alan S pokračoval vo svojej scéne a on dával do jeho trápenia čo najviac lásky, ktorú v sebe mohol nájsť, menil ju na zdrvujúce zúfalstvo.
Nechal sa strhnúť frustráciou Alana S a užíval si každý jeden okamih jeho búrlivého výbuchu, pretože na ničom inom nezáležalo, len na tom, aby vystihol podstatu svojej postavy, no zároveň do nej vniesol niečo osobité, pečať svojho vlastného štýlu, ktorý sa ešte stále len formoval.
***

„Bolo to veľmi príjemné, Daniel...“ okomentoval záver predstavenia Alan.
Podrobne prebrali celú hru so všetkým, čo k tomu patrilo. Alan mal pár ostrejších snapovských pripomienok a Dan si niektoré veci priznal, iné tak trochu zľahčoval. Celkovo však bol s ním jeho priateľ spokojný, nepochybne sa to dalo poznať aj podľa toho, že nešetril chválou na momenty, ktoré sa mu skutočne páčili.
Sedeli spolu na pohodlnom koženom gauči v súkromnom apartmáne, mali za sebou dobrú večeru a obaja sa už len voľne zhovárali v súkromí, ktoré im obom prišlo vhod. Dan ani na chvíľu neváhal, súhlasil s pozvaním, ktoré prišlo takmer až k záveru večere.
„Ďakujem...“ rozpačito sklopil zrak, pretože to bolo vôbec po prvý raz čo boli spolu osamote bez možnosti vyrušenia.
„Za to, že si prišiel, za pozvanie a za to všetko... skutočne neviem, čo by som mal povedať...“ dodal mladý herec rozrušene.
„To je v poriadku, musím sa predsa o teba postarať, je to moja povinnosť...“ ubezpečoval ho o svojich úmysloch Alan.
Daniel sa nezbedne usmial.
„Naozaj? Tak to ma veľmi teší, pán Rickman, že sa o mňa tak dobre staráte...“
Mimovoľne sa naklonil bližšie k nemu a ochutnal jeho pery. Bol to jeden z tých nežnejších a hravých bozkov.
„Daniel,“ v hlase jeho staršieho kolegu zaznel varovný podtón.
Poznal ho, vždy to tak bolo, keď sa medzi nimi začínalo niečo diať, no len málokedy to skutočne znamenalo, že by mal úplne prestať. Zvyčajne to bolo len také jemné varovanie, ktoré nemalo žiadne hlbšie dôsledky, okrem toho, že sa celý rozochvel pod vplyvom prísneho zamatového hlasu.  Musel priznať, že mu chýbalo aj to, že takýmto spôsobom zvykol vyslovovať jeho meno, tesne predtým než sa postupne zbavili zbytočného sebaovládania.  
„Ty nechceš byť so mnou...“ opýtal sa ho s jemným náznakom smútku v hlase.
Obával sa toho, že možno zašiel priďaleko, keď sa ho to spýtal takýmto priamym spôsobom, ale nedokázal odolať tej možnosti, ktorá sa mu ponúkala.  
„Áno, ale ty... Si si tým istý, Dan?“ opýtal sa ho nezvyčajne tichým hlasom. A dosť podrobne si ho prezeral, akoby sa snažil objaviť akýkoľvek náznak ďalšej hry z jeho strany.
„Áno, Alan, viac než istý...“  jeho mladý kolega sa snažil vložiť do svojho hlasu čo najviac sebaistoty, aj keď pochopiteľne mal isté obavy, keďže to bolo vôbec po prvý raz čo o niečom takom skutočne uvažoval v súvislosti s iným mužom. Tentoraz ani len nevkladal do svojich slov Harryho, bol to Daniel, ktorý mu na to bez váhania odpovedal a podvedome sa k nemu prisunul bližšie.
Na gauči už medzi nimi nebola takmer žiadna medzera. Dotýkali sa kolenami a on cítil zovretie príjemného napätia.
Alan vstal.
„Je dosť možné, že jednu miestnosť z tohto bytu si ešte nenavštívil... a ja by som ťa s ňou rád oboznámil... Chcel by si ju vidieť?“
Daniel prikývol, dovolil svojmu staršieho kolegovi, aby ho chytil za ruku a odviedol do svojej spálne.
A ich spoločná cesta bola veľmi príjemná. Postupne jeden druhého vyzliekali a bozkávali, v rytme, ktorý určovala ich túžba. Ich nahé telá sa navzájom spoznávali. Daniela sa zmocnilo príjemné vzrušenie, oplácal svojmu milencovi bozky a vťahoval ho do tesnejšieho objatia. Ani presne nevedel, kedy sa dotkli postele, len zrazu cítil ako na nej leží.
S dôverou sa zveril do rúk svojho staršieho milenca. Nikto sa s ním ešte tak dôkladne nemaznal, cítil na svojej odhalenej pokožke jeho jazyk, jeho pery, bol vťahovaný do pevného objatia. 
Prijal tlak spojený s milencovým vstupom do jeho tela a podriadil sa svojim inštinktom. Nemilosrdne Dana viedli pri objavovaní svojich vlastných možností.
Spokojne stonal, keď bolo jeho telo milované, keď pocítil ako sa otvorilo v ústrety novej skúsenosti. Celé jeho telo pulzovalo spokojnosťou a slastným očakávaním.
Prijímal ho hlboko v sebe, oddával sa jeho láskajúcim rukám  a perám, ktoré on sám uctieval svojím vlastným spôsobom.
Díval sa Alanovi do očí, sledoval ho a po celý čas, vnímal jeho pohľad, ten istý pohľad, ktorý v ňom už od začiatku vyvolával príjemné napätie.
Obaja prudko a neúprosne podliehali rytmu, ktorý im diktovali ich telá, nebolo možné uniknúť, až kým ich objatie nebolo naplnené slasťou.

koniec