1. 6. 2015

Botticelliho anjel Epilóg




pár: pacient/doktor
Luca/Cezare Buonarroti
18. stor.
obsah: Cezare je mladý lekár, (nemanželský syn šľachtica, kt. mu zaplatil štúdiá), žije pokojným životom v jednej z dedín patriacich k otcovmu panstvu.Počas jednej cesty do mesta nájde na ceste, mladého chlapca v bezvedomí,  jeho meno je Luca (17) a už od narodenia sa po svete potĺka sám, pracuje u krčmárky v dedine, u ktorej má podľa jej slov dlh, Doktor sa potom, ako zistí v akých podmienkach žije rozhodne mladého muža ujať a pomôcť mu... Čím však sám seba uvrhne do veľkého pokušenia, lebo chlapcova prirodzená nevinnosť a jeho mladého telo v ňom prebúdzajú dlho potláčanú vášeň...
taliansky historický slash

poznámka:  po mojej korektúre, príprava na knižné vydanie




Pre ell, ester. 


PO TROCH ROKOCH...

„Strýko, strýko...“ malá Celia ho privítala, tak ako mala vo zvyku a doktor ju musel vziať do náručia.
„Prepáčte, pán barón...“ ospravedlňovala sa jej pestúnka a chcela si malú vziať, ale Cezare povedal len: „To je v poriadku, Ariadna, ja sa o ňu postarám...“
„Ako si želáte, pane...“ uklonila sa mu a nechala ich prejsť.
Odniesol malú do ich vidieckeho sídla, v ktorom takpovediac momentálne vládla jeho sestra, keďže nemal v úmysle sa tam presťahovať natrvalo. No tešil sa na tieto návraty domov, ktoré preňho boli vždy zdrojom príjemného oddychu po hektickej sezóne v meste a nikdy nekončiacej práci v nemocnici.
„Ako sa má, naša mladá dáma?“
„Výborne...“ pošepla mu a usmiala sa naňho.
Pomaly ju zložil späť na zem a pozrel na svojho priateľa. Luca ho sprevádzal, keďže súkromná škola, ktorú momentálne navštevoval, mala prázdniny, aj on s ním mohol pobudnúť pár dní na čerstvom vzduchu.
„A na mňa si ešte pamätáš?“ opýtal sa malej.
„Áno, aj na teba, Luca... ty sa voláš Luca...“ pokračovala Celia.
„Áno presne tak, drahá Celia...“ prisvedčil mladý muž.
„Vitajte...“ prišla za nimi aj jeho sestra a jej manžel.
Opäť boli spolu.
A Celia mala chuť pohrať sa aj s Lucom.  
 Cezare sledoval, ako ju Luca pohladil po vlasoch a niečo jej pošepol.
Zároveň jej aj odovzdal dar, ktorý pre ňu priniesli. A mladý barón vedel, že sa jej bude venovať so všetkou vážnosťou.
Bol to už jeho partner.
Žili spolu, tak ako im to bolo umožnené, bol jeho šťastím, jeho láskou, na ktorú nedal dopustiť. Bol to už mladý muž, začínalo sa na ňom prejavovať to, akým spôsobom formoval jeho charakter. Mal v úmysle sa stať jeho asistentom a on mu túto voľbu schvaľoval, ale zmieril by sa aj s inou, ak by to bolo to, čomu by sa chcel jeho drahý chlapec venovať. A nebolo to ani zďaleka všetko, čo priniesli posledné roky do ich životov.
Po smrti grófa Alviseho, si jeho syn napokon našiel výhodnú partiu a prestal o nich javiť akýkoľvek záujem a keďže sa mu gróf zrejme nezdôveril s ich tajomstvom, lebo nikdy za nimi neprišiel so žiadnymi vyhrážkami, Cezare usúdil, že ich spoločné tajomstvo je nateraz dobre chránené pred zrakmi ostatných.
Antonio sa oženil s dcérou jeho správcu, čo sa nezaobišlo bez menším mrzutostí, no podarilo sa im to urovnať, skôr než došlo k nenapraviteľným škodám a vybudoval si, teraz už pomerne známu detektívnu agentúru, ktorá pracovala na mnohých prípadoch. Zamestnával ho aj prvorodený syn, ktorého nedokázal pustiť z rúk. Aj doma bolo nateraz všetko v poriadku, ako mal možnosť vidieť. Statok hospodáril dobre. Ich dohoda s Čarodejníkom bola pre nich oboch výhodná. Pretože každý koho stretol, sa veľmi pekne vyjadroval o jeho sestre a jej manželovi.
Vyzeralo to tak, že ich spolupráca prinesie rodine prosperitu a pevné zázemie, spojené s nemnohými výhodami.
A Cezare bol šťastný, keď držal za ruku svojho anjela a nebolo nič krajšie ako cítiť jeho láskavý dotyk.