11. 7. 2015

Letné prázdniny 1. kapitola 3/3







 obdobie:  prázdniny pred nástupom do 5. ročníka, špeciál určený na letné prázdniny...


varovanie: snarry, romantika, Snape_dohliada na Pottera, AU, prázdniny v pradiarskej uličke a nie na Rokforte, život so Snapovom v bežnom svete...agresívnejší_Harry
obsah:  Dumbledore Harrymu koncom roka oznámi, že vzhľadom na isté okolnosti, budú jeho prázdniny tento rok prebiehať inak, než zvyčajne. A Harry nie je vôbec nadšený, keď zistí, že prázdniny bude musieť stráviť so svojím najmenej obľúbeným rokfortským profesorom. (Pričom pred ostatnými sa musia tváriť, že ide k Dursleyovcom, tak ako zvyčajne)

poznámka:  budeme kúskovať, keďže naraz by som to nestíhala a boli by potom dlhé pauzy, kúsky môžu byť aj kratšie, podľa inšpirácie...
 táto časť je bez korektúry, korektúra sa bude robiť, až keď bude kapitola celá, aby sa to mohlo ešte skorigovať poriadne a všetko, aby sadlo, náznak páru Dramione v pozadí.
poznámka: kapitola je ukončená, postupne podstúpi korektúru, ale nie tak rýchlo, ako bude postupovať pridávanie...

poznámka, kapitola po mojej korektúre

 pre Lia, bacil, profesor.


***
„Príjemné prázdniny, Harry!“ zapriala mu Hermiona, potom ako sa rozlúčil s Ronom a dokonca ho aj objala.
Obaja boli trochu znepokojení tým, že Dursleyovci naňho ešte nečakali za zábranou, no on ich presvedčil, že pravdepodobne len meškajú a ubezpečil ich o tom, že s ním na nich nemusia čakať. Momentálne boli tým posledným, čo by ho malo trápiť.
„Aj tebe a napíš mi...“ požiadal ju, pretože práve tento rok potreboval podporu svojich priateľov viac než inokedy. Aj napriek tomu, že boli už od začiatku rozhádaní a on sa nechcel postaviť na stranu ani jedného z nich, skrátka ich potreboval oboch a stále ešte dúfal, že sa im podarí sa cez to preniesť.
Nepýtal sa Hermiony na tú záležitosť s Malfoyom,  nechcel ju zbytočne znepokojovať, už vo vlaku pracoval na tom, aby upokojil Rona, čo sa mu napokon aj podarilo, no predpokladal, že ešte bude príležitosť na to, aby sa s ňou mohol túto nepríjemnú záležitosť prebrať podľa možnosti bez Ronovej prítomnosti, ktorá by všetko len skomplikovala.
„Áno, Harry, samozrejme, že sa ti ozvem...“ prisľúbila  mu Hermiona napokon, pomaly ho pustila a potom bola ochotná dovoliť Ronovi, aby ju odprevadil, čo Harry rozhodne považoval za dobré znamenie.
Nejaký čas tam ešte stál a díval sa za nimi, no napokon so svojimi vecami naloženými do vozíka a s Hedvigou v klietke, pomaly obišiel staničnú budovu a pristúpil k mužovi, ktorý naňho už čakal pri jednom z menších stánkov s občerstvením.  Nejaký čas naňho takmer zarazene hľadel, lebo Snape nemal na sebe čierny školský habit, ale namiesto toho bol oblečený v čiernom saku a nohaviciach, bolo to vôbec po prvý raz čo ho videl v muklovskom odeve a musel uznať, že vyzerá, vskutku celkom normálne, podľa bežných meradiel, no Harry naňho nedokázal prestať hľadieť. Samozrejme, ani oblek toho veľa neprezrádzal, keďže bol starostlivo pozapínaný, ale on si ho aj tak dosť rozpačito obzeral, keďže nemal každý deň možnosť vidieť ho takto oblečeného a ani nevedel, prečo ho to až tak veľmi vyvádza z miery.
„Na čo sa tak dívate, Potter?“ privítal ho profesor svojským spôsobom. 
„Máte na sebe odev...“ dostal so seba napokon.
„Vskutku brilantná dedukcia, Potter...“ odsekol Snape posmešne a otočil sa tak, aby si ho mohol poriadne obzrieť, keď potom tak zatúžil. Harryho pohľad akosi automaticky skĺzol na isté telesné partie, ktoré zvyčajne nemal možnosť vidieť a nejaký čas musel sám sebe pripomínať, koho má pred sebou, no hneď sa aj odvrátil, preklínajúc tú svoju zvedavosť, ktorá mu opäť mohla len spôsobiť problémy.
„Tak a teraz, keď ste sa už dostatočne, vynadívali, budeme pokračovať podľa pôvodného plánu, čo na to poviete?“ vyhlásil Snape spôsobom, ktorý Harry mohol považovať za pomerne výhražný, no pre istotu sa to nesnažil priveľmi zdôrazňovať.
***
„Hovorí vám niečo pojem prípojné premiestňovanie?“ opýtal sa ho Snape, potom ako v príhodnej chvíli jeho kufre aj spolu s Hedvigou putovali do Snapovho bytu, čo profesor zariadil, takmer okamžite. Pomocou akéhosi zaklínadla prístupného len pre majiteľov bytov, ktoré Harry nepoznal. A práve teraz ho zrejme čakala ďalšia novinka.
Bola to jedna z tých vecí, o ktorých toho ešte veľa nevedel, dalo by sa povedať, že vôbec nič, no nechcel svojmu profesorovi dopriať ten pocit víťazstva, preto len vyhlásil: „Áno, pane, už som to absolvoval...“ a len dúfal, že to bude niečo podobné ako letax.
„Výborne,“ vyhlásil Snape stroho a natiahol k nemu ruku. Na čo Harry, reagoval tým, že sa naňho istý čas len rozpačito díval.
 „Chytťe sa mojej ruky, Potter...“ prikázal mu Snape chladne. A tváril sa, akoby ho stálo takmer nadľudské úsilie niečo také vôbec vysloviť.
Harry naňho nejaký čas len hľadel, akoby snáď dúfal, že tomu zle rozumel, no keď zachytil prísny pohľad tých čiernych očí, urobil to, ledva sa zľahka dotkol profesorovej ruky a už cítil ten čiastočne až nepríjemný tlak, zrejme spojený s premiestnením.