29. 7. 2015

Letné prázdniny 3. kapitola 1/3






obdobie:  prázdniny pred nástupom do 5. ročníka, špeciál určený na letné prázdniny...


varovanie: snarry, romantika, Snape_dohliada na Pottera, AU, prázdniny v pradiarskej uličke a nie na Rokforte, život so Snapovom v bežnom svete...agresívnejší_Harry
obsah:  Dumbledore Harrymu koncom roka oznámi, že vzhľadom na isté okolnosti, budú jeho prázdniny tento rok prebiehať inak, než zvyčajne. A Harry nie je vôbec nadšený, keď zistí, že prázdniny bude musieť stráviť so svojím najmenej obľúbeným rokfortským profesorom. (Pričom pred ostatnými sa musia tváriť, že ide k Dursleyovcom, tak ako zvyčajne)


 poznámka: korektúra predchádzajúceho ešte nie je urobená, dobehnem to neskôr, keďže teraz robím hlavne B. anjela... a kvôli horúčavám sa všetko posunulo.

 Pre Abequa, Bacil, profesor, Alya Midnight, Kikča,


On nie.
Trval na svojom jeho vnútorný hlas.
Nechcel tomu veriť, tvrdohlavo odmietal prijať, že by niečo také bolo možné. Muž ako on predsa nemohol niečo také cítiť k jeho matke, nehodilo sa to k nemu, nie k osobe, ktorú poznal on. Patril predsa k nemu, bol verným sluhom svojho pána, ktorý len čakal na príležitosť, ako získať všetko a čo najmenej stratiť.
Súčasťou tej mágie, však bolo aj odpútanie sa od bežného materiálneho sveta, prudké rituálu ho však nenechalo na pochybách, že je to tak, všetka ta láska, teraz akoby ochraňovala jeho, cítil ako sa nejaký čas vlievala doňho a zanechávala v ňom trvalú stopu, ktorú tentoraz mal možnosť vedome prijímať a cítiť. Nebolo možné tomu vzdorovať, nebolo možné nenávidieť, len cítiť tú blahosklonnú istotu, že láska tohto druhu ochraňuje len a len jeho.
„Môžete to pustiť, Potter,“ prikázal mu Snape stroho. Jeho hlas sa len veľmi pomaly dostával cez tú bariéru pocitov, ktorá ho obklopovala. No nedokázal len tak ľahko zložiť ruky z tej nádoby, pokúšal sa o to, ale čosi v ňom, akoby odmietalo, vzdať sa toho pocitu, tej oslobodzujúcej blaženosti. Chcel mu povedať, že to nie je možné, že niečo také ešte nikdy necítil, že to všetko nedokáže len tak ľahko opustiť, no nedokázal prehovoriť....
„Potter, tak to by už hádam stačilo...“
A len veľmi matne si uvedomil to, ako Snapove ruky siahli na tie jeho, akoby ten kontakt ešte viac umocnil to, čo prežíval, a strhol posledné zábrany, ktoré ešte v sebe mal.
Ten dotyk bol neskutočný. Bolo to ako ubezpečenie toho, že všetko čo mu bolo ponúknuté teraz patrí len a len jemu.
Pustil nádobu, urobil pár nesmelých krokov, no potom sa mu pred očami náhle zotmelo, pritisol sa bližšie k osobe, ktorá preňho ešte stále predstavovala spojenie s láskou a oporou.
„Potter, spamätajte sa... je to len čiastkový efekt, o chvíľu to pominie, “ ten príjemný zamatový hlas,  mal možnosť počuť opäť, bol blízko, tak blízko, až to v ňom vyvolalo záchvev radosti.
Primkol sa ešte bližšie. Objal muža okolo pása, hlavou sa dotkol jeho hrude a tešil sa z každého ďalšieho nádychu, s jeho blízkosti, ktorá bola preňho takmer opojnou. A nejaký čas sa ho len držal, len cítil to, ako mu spôsobuje radosť to, že sa s ním môže o tento okamih podeliť.
A cítil ako sa mužove ruky presunuli na jeho chrbát, hladina mágie sa potom začala ustaľovať a on cítil ako pozvoľna klesá jeho nadšenie, odpútava sa od sveta pocitov a ilúzií a dosť tvrdo pociťoval aj návrat späť k bežnému spôsobu uvažovania. Hlavne preto, že si uvedomil, že objíma Snapa okolo pása, že sa k nemu tisne, akoby snáď od neho niečo očakával, a že profesorove ruky, ktoré dosiaľ spočívali na jeho chrbte ho pomaly pustili.
Ustúpil.
„Čo to má znamenať?“ opýtal sa ostro.
Nepovedal mu, že k niečomu takému môže dôjsť, aj keď to zrejme vedel, lebo sa netváril veľmi prekvapene, skôr len posmešne, akoby od neho očakával presne ten druh slabosti.
„Zdá sa, že sa vám vrátil zdravý rozum, Potter, už som sa obával, že sa mi tu začnete od šťastia vznášať...“ neodpustil si profesor jednu zo svojich sarkastických poznámok.
„Prečo ste mi nepovedali, že sa budem cítiť tak zvláštne?“ opýtal sa do istej miery až útočne.
„Na to ste sa nepýtali, Potter, chceli ste vedieť ako bude prebiehať rituál, nie na to, čo to s vami urobí...“  
„Vy ste to vedeli! Vy ste chceli, aby som...“  kričal naňho Harry, no nebolo mu ani len umožnené, aby to dokončil.
„Nebuďte drzý, Potter, nezabúdajte na to s kým hovoríte...“ tie čierne oči si ho premeriavali spôsobom, z ktorého mu takmer tuhla krv v žilách.
„Nezabúdam na to, pane...“ prinútil sa povedať, aj napriek tomu, že ním lomcoval chladný hnev a všetky tie príjemné pocity, mu teraz pripadali klamlivé.