4. 8. 2015

Letné prázdniny 3. kapitola 3/3


obdobie:  prázdniny pred nástupom do 5. ročníka, špeciál určený na letné prázdniny...


varovanie: snarry, romantika, Snape_dohliada na Pottera, AU, prázdniny v pradiarskej uličke a nie na Rokforte, život so Snapovom v bežnom svete...agresívnejší_Harry
obsah:  Dumbledore Harrymu koncom roka oznámi, že vzhľadom na isté okolnosti, budú jeho prázdniny tento rok prebiehať inak, než zvyčajne. A Harry nie je vôbec nadšený, keď zistí, že prázdniny bude musieť stráviť so svojím najmenej obľúbeným rokfortským profesorom. (Pričom pred ostatnými sa musia tváriť, že ide k Dursleyovcom, tak ako zvyčajne)

poznámka: stále ešte bez korektúry... 



 Pre Abequa, Vai, profesor, bacil.


„Prečo vám na tých spomienkach až tak veľmi záleží?“ odvážil sa ho opýtať. Stretol sa s ďalším pomerne nepriateľským pohľadom.
„Vás to nemusí zaujímať, Potter...“ chladne odvetil Snape
„Som v poriadku, môžete ísť...“  bolo mu opäť naznačené, aby sa vzdialil.
Tentoraz však staršieho muža poslúchol, pomaly zamieril do svojej izby a dával si pozor na to, aby náhodou tie dvere neobišiel, nechcel, aby si Snape myslel, že má v úmysle sliediť v jeho dome, čo by za normálnych okolností zrejme aj urobil, už len preto, že profesor rozhodne mal čo skrývať, no únava ho prinútila pobrať sa radšej do postele a nechať všetky tieto záležitosti na neskoršie obdobie.
Zaspal pomerne rýchlo, aj napriek tomu, že si ľahol do tej pohodlnej, no preňho neznámej postele.
A potešilo ho, že spal spánkom bez snov, bez tých obrazov, ktoré ho prenasledovali od smrti Cedrica.  
Spal pokojne, bez prerušenia a dalo by sa povedať, že najlepšie za posledné dni.
Po prebudení mu nejaký čas trvalo, kým sa zorientoval v neznámom priestore. A uvedomil si, že nie je na Rokforte, ale ani vo svojej izbe u Dursleyovcov, ale u svojho profesora v izbe, ktorá mu bola pridelená.
Trochu si umyl tvár, aby sa mu konečne podarilo trochu sa prebrať, voda ho príjemne osviežila a mal možnosť prezrieť si aj svoju kúpeľnu, ktorá bola viac než uspokojivá, potom pomaly pristúpil k oknu, mal z neho dobrý výhľad na celkom bežnú ulicu, rovnakú ako všetci ostatné muklovské štvrte.  
Videl akéhosi staršieho muža s paličkou, smerujúceho k vedľajšiemu domu. Aj akési deti, sa práve ponáhľali domov, lebo sa pomaly začínalo stmievať.  No jeho pozornosť pomerne rýchlo upútala Hedviga, otvoril jej klietku a nechal okno pootvorené tak, aby sa v prípade potreby mohla vydať na lov.
Zvuk primiestnenia ho prinútil prudko sa obrátiť.
„Dobby?“ neveriacky hľadel na domáceho škriatka, ktorý ho s úsmevom pozdravil.
„Rád vás vidím Harry Potter, pane....“
„Čo tu robíš?“
„Pán riaditeľ Dumbledore, požiadal Dobbyho, aby cez prázdniny pomáhal profesorovi Snapovi a pánovi Harrymu Potterovi... Pán riaditeľ si želal, aby som plnil príkazy pána profesora Snapa a pána Harryho Pottera...“ vyhlásil takmer šťastne.
A Harry bol skutočne veľmi rád, že ho bude mať pri sebe. Obzvlášť preto, že by sa rád s riaditeľom aj pozhováral. A nebolo nič jednoduchšie ako poslať správu po nadšenom domácom škriatkovi.
„Môže pre vás Dobby niečo urobiť?“
„Ja... rád by som hovoril s riaditeľom, ak by to bolo možné...“
Dobby náhle zosmutnel.
„Riaditeľ je momentálne na cestách,  nachádza sa mimo Dobbyho dosahu,  Harry Potter pane, ale keď sa vráti, rád mu odkážem všetko, čo budete chcieť, pane... Medzitým by som vám rád oznámil, že profesor Snape, očakáva, pána Harryho Pottera pri večeri, pane...“ oznámil mu takmer slávnostne.
A Harry naňho nejaký čas len prekvapene hľadel.
„Snape skutočne chce, aby som večeral s ním?“ predpokladal, že bude musieť večerať akurát tak v izbe, kde mu občas niekto donesie jedlo, čiastočne sa obával aj toho, že bude opäť zamknutý ako to svojho času zvykli robievať Dursleyovci pod akoukoľvek zámienkou.
„Áno, Harry Potter, pane, tak mi to povedal, pane... a mali by ste sa poponáhľať, nie je veľmi trpezlivý, pane...“
„Tak dobre, Dobby...“  predstava dobrej večere, z Rokfortskej kuchyne, bola rozhodne dobrou motiváciou na to, aby opustil svoju izbu a opäť mal možnosť vidieť svojho nie práve najprívetivejšieho profesora.