11. 9. 2015

Letné prázdniny 7. kapitola 2/3







 obdobie:  prázdniny pred nástupom do 5. ročníka, špeciál určený na letné prázdniny...



varovanie: snarry, romantika, Snape_dohliada na Pottera, AU, prázdniny v pradiarskej uličke a nie na Rokforte, život so Snapovom v bežnom svete...agresívnejší_Harry
obsah:  Dumbledore Harrymu koncom roka oznámi, že vzhľadom na isté okolnosti, budú jeho prázdniny tento rok prebiehať inak, než zvyčajne. A Harry nie je vôbec nadšený, keď zistí, že prázdniny bude musieť stráviť so svojím najmenej obľúbeným rokfortským profesorom. (Pričom pred ostatnými sa musia tváriť, že ide k Dursleyovcom, tak ako zvyčajne) 



 Pre Henry.Wilde, Mononoke.

Fascinovane sledoval tú priezračnú bytosť. Takú krásnu a krehkú.
Pomaly zdvihla hlavu a pozrela naňho, tými očami, ktoré akoby vedeli viac, než boli ochotné prezradiť. Mal pocit, akoby sa naňho dívala ona, akoby to nebol len obyčajný patronus.
Tie jej oči, akoby sa spájali s tými jeho, akoby sa mu snažili niečo povedať.
Natiahol ruku, takmer akoby sa jej chcel dotknúť, no ona sa pomaly rozplynula, skôr než mal možnosť to urobiť.
„Sentimentálny, Potter?“
„Nie, ja len... zdalo sa mi, akoby... akoby ona...“ bránil sa pomerne prudko.
„To sa od vás dalo čakať, že práve vy si budete všímať tieto nepodstatné...“
„Ale ja som to, nie je to len patronus, však, ako ste urobili to, aby pôsobila tak...“ dovolil si ho prerušiť Harry, čo sa uňho nestretlo s porozumením.
„Mlčte!“ zahriakol ho Snape a zrazu ho mal za svojím chrbtom, no neprekážalo mu to, lebo ešte stále vstrebával pocity spojené s tou spomienkou.
Vedel, že by mal poslúchnuť, no nemohol prestať. Nedokázal sa k tomu prinútiť. Rozrušenie, ktorému podliehal mu to nedovolilo a rovnako aj ten zdrvujúci pocit, kdesi vo vlastnej hlave, ten tlak, vyvolaný nepríjemnou skúškou. A bol zaplavený Snapovými pocitmi,  akoby sa náhle uvoľnila akási bariéra, ktorá ich doteraz od seba oddeľovala.
Snape sa opieral o jednu zo stien, nepochybne sa snažil opäť ovládnuť a zavolať svoje pocity preč, prinútiť ich k poslušnosti.
A Harry na než reagoval, skôr než o tom stihol vôbec uvažovať, uvedomil si, že sa dotýka profesorových pier, že ho tými svojimi bozkáva, vedený len svojimi inštinktmi.
Profesorove pery, na okamih chladné a zarazené, postupne prevzali jeho nesmelých pokus pod svoje vedenie a prejavili skúsenosť, ktorá v jeho tele vyvolala dosiaľ nepoznané pocity. Podriadil sa im, nebojoval s nimi, len dovolil, aby pozvoľna plynuli, objatie, iné než predtým, v ňom posilnilo ten pocit vzájomnej blízkosti, ten pocit, keď sa nechával unášať späť do bezpečia, do tepla spojeného s blízkosťou tých skúsených pier, ktoré prebúdzali jeho telo, cítil vzrušenie, prudko pulzujúce takmer na hranici znesiteľnosti. Nepochybne aj druhá strana si uvedomila, k čomu smeruje tento ich vzájomný kontakt.
No bol odsunutý nabok, neúprosne odtrhnutý od zdroja tej nekonečnej rozkoše.
Pomaly sa k nemu všetko vrátili, všetko spojené s tým, koho práve pobozkal a kto mu bozk pomerne ochotne oplatil.
Bol to on.
Bol to Snape.
Ten istý Snape, ktorého predsa...
Ten istý Snape, vôbec nie príťažlivý...
No Snape, ktorý sa viac bozkávať a on...
Všetko bolo také zmätené, také rýchle...
Nejaký čas len prudko oddychoval na svojej strane a obával sa naňho čo i len pozrieť, so strachu, že by ho za to mohol zabiť.
 „Vy ste za nami prišli... chceli ste nás varovať... vy ste chceli...“ nemohol tomu uveriť, že práve on, napriek tomu, ako veľmi nenávidel jeho otca za nimi prišiel aj za cenu toho, že on ho tam našiel ON. Pridržiaval sa radšej tej spomienky, radšej toho, čo videl, nechcel premýšľať o tom, čo urobil.
Len veľmi pomaly sa opäť obrátil k nemu. Miestnosť voľnosti akoby sa práve teraz až priveľmi zmenšila.
Prudkosť spojená so Snapovým zovretím ho však náhle ochromila. A jeho hlas znel nebezpečne blízko.
Urobí to opäť?
Urobí to?
Jeho srdce prudko bilo.
Jeho telo takmer akoby bolo opäť zmietané na pokraji toho príjemného vzrušenia.
„Plakali ste kvôli nej, vy ste plakali...“ zopakoval užasnuto a opäť bojoval s pochybnosťami, ktoré naňho zaútočili plnou silou. Čo ak Snape skutočne patrí k nim, čo ak sa v ňom zmýlil?  Čo ak je všetko inak, než sa zdá a on za nich jednoducho bojuje iným spôsobom, jedným z tých bolestivejších, ktoré si vyžadujú osobné obete.
Jeho myseľ to všetko akosi pomaly vstrebávala a snažila sa nájsť nejaký argument, ktorý by mu umožnil upustiť od toho nadšenia spojeného s tým, že niekto by mohol bojovať zaňho, že niekto o kom by to nikdy nebol povedal skutočne riskuje všetko preto, aby on mohol...
Napriek tomu o koho šlo to bolo upokojujúce, nebol sám, nech to bolo akokoľvek ťažké, bol tu niekto, kto bol ochotný podstúpiť tú ťažkú a neistú cestu...
„Ak niekomu poviete čo ste videli, Potter, ak čo i len raz otvoríte ústa, hoci aj pred tými vašimi priateľmi, to čo ste doteraz so mnou zažili, bude len slabý odvar toho, čo vás čaká...“
„Nikomu to nepoviem, pane...“ prisľúbil mu ochotne a nejaký čas naňho ešte hľadel, lebo práve teraz sa celý jeho svet obrátil a on nevedel, či skutočne len nepodlieha nejakému ďalšiemu sebaklamu.
Snape ho pustil, tvrdosť jeho dotyku, ešte nejaký čas cítil na svojom tele.
„Sadnite si, teraz si rozoberieme váš test...“ vyzval ho chladne a nevšímal si to jeho priam odzbrojujúce nadšenie. O ich bozku nepadlo z jeho strany ani len slovo, akoby sa vôbec nič nestalo, za čo mu bol práve teraz svojím spôsobom vďačný, lebo čo sa týkalo toho ani on nemal slov a nevedel, čo by mal vlastne povedať, ako ospravedlniť niečo, čo urobil pod vplyvom svojich inštinktov.
Snape nepochybne potreboval utešiť a on to preňho urobil, k tomu tie jeho pocity smerovali.
Harry bol rád, že ich už má opäť pod kontrolou, nevedel kedy presne k tomu došlo, no už ho neobklopovali, a tak to bolo zrejme najlepšie.
Poslúchol, aj keď chcel hovoriť o niečom inom, stále v ňom ešte žila myšlienka, že on by mohol byť... že by mohol byť...
Profesor si pomaly sadol oproti nemu.
Dal mu čas, aby sa upokojil, nepochybne dostatok na to, aby sa z tej spomienky spamätal.
„Neuspeli ste... od hviezdy vášho formátu, som očakával viac...“ vyhlásil chladne.
„Nepovedali ste mi, čo by som mal urobiť, akoby som sa mal pred vami brániť...“
„Ani Temný pán vám nebude nič vysvetľovať, keď na vás použije silu svojho útoku... jeho legilimancia a oklumencia sú na úrovni, o ktorej sa vám a mnohým iným môže len snívať... vy nielenže nebudete vedieť, čo sa s vami deje, no môže sa stať, že ani nepostrehnete, kedy sa ocitnete v jeho moci...“ 

predchádzajúca časť  nasledujúca časť