19. 9. 2015

Letné prázdniny 8. kapitola 2/3







 obdobie:  prázdniny pred nástupom do 5. ročníka, špeciál určený na letné prázdniny...


varovanie: snarry, romantika, Snape_dohliada na Pottera, AU, prázdniny v pradiarskej uličke a nie na Rokforte, život so Snapovom v bežnom svete...agresívnejší_Harry
obsah:  Dumbledore Harrymu koncom roka oznámi, že vzhľadom na isté okolnosti, budú jeho prázdniny tento rok prebiehať inak, než zvyčajne. A Harry nie je vôbec nadšený, keď zistí, že prázdniny bude musieť stráviť so svojím najmenej obľúbeným rokfortským profesorom. (Pričom pred ostatnými sa musia tváriť, že ide k Dursleyovcom, tak ako zvyčajne) 
 

 poznámka: stále ešte bez korektúry, ehm... a ešte k tomu tie teplotné skoky zas spôsobili, že som nachladená takže ehm... bude to zas veselé, keď ma to pochytí naplno to zas bude... 
poznámka 2: náznak dramione a snarry samozrejme ako inak...

 Pre Vai, Henry.Wilde

Snape jeho vyjadrenia nijako nekomentoval, len ho postupne prepustil zo svojho myšlienkového zovretia, a nepochybne pridal aj pár ďalších príkazov, keďže to stvorenie opäť stíchlo a bolo až priveľmi pokojné. Jeho spomienky iste dôkladne prešiel a Harry usúdil, že sa zrejme dozvedel všetko, čo chcel, lebo to nevyzeralo tak, že by ho plánoval ďalej vypočúvať.
Ticho, ktoré nastalo po jeho upokojení, priam lahodilo ušiam. A ten ťaživý pocit spojený s jeho upreným pohľadom sa náhle akoby vytratil.
„Dobby...“ Snape privolal domáceho škriatka. Objavil sa v izbe pripravený im pomôcť.
„Volali ste ma, profesor...“ začal ako zvyčajne, no bol prerušený ešte skôr než to stihol dokončiť.
„Odprevaď nášho priateľa tam kam patrí, s nikým sa tam nezhováraj, len ho tam niekde ulož a odkáž Greengrassovi, že sa spolu ešte budeme musieť pozhovárať...“ nebolo ťažké pochopiť, že nepôjde len o obyčajný rozhovor.
Dobby pomaly prikývol, pristúpil k tomu stvoreniu, ktoré bolo akoby zvláštne ľahostajné voči všetkému a všetkým, chytil ho za ruku a zmizol.
„A čo Sirius...“
„Počuli ste predsa...“ začal Snape opäť tým spôsobom, ktorý bol viac než provokačný a on vedel, že to už dlho nevydrží, ak sa naňho bude dívať takýmto spôsobom a pokúsi sa ignorovať možné nebezpečenstvo, ktorému by Sirius mohol čeliť. Nepochybne si aj profesor uvedomoval, že slová toho stvorenia sa dali vysvetliť aj inak, no zjavne nebol ochotný sa tým ďalej zaoberať.
Harry vedel, že bude musieť opäť trvať na svojom, aj keby to znamenalo, že svojho krstného otca vystaví ponižujúcej situácii a on bude musieť prijať Snapovu pomoc, čo by bolo preňho v mnohých ohľadoch krutým trestom.
Ak sa aj opustil takýmto spôsobom, bolo nutné ho vyhľadať a pripomenúť mu, že nie je všetko stratené. Harry by sa na to pokojne aj podujal a bol pripravený rozpútať a nebol ochotný ustúpiť ani v tomto smere.
 „Ale pane...“ namietol rozhorčene. „Mne to nestačí, musíme sa presvedčiť o tom, že skutočne...“
Snape naňho opäť hľadel, akoby zvažoval či ho má vyhodiť z miestnosti alebo rovno prekliať.
„Pane, prosím...“ naliehal Harry ďalej, aj keď vedel, že naráža na svojej vlastné hranice týkajúce sa ich vzťahu.
Dokonca sa k nemu priblížil, takmer akoby... naňho chcel naliehať aj iným spôsobom než slovami, nebolo to niečo, čo robil premyslene, jednoducho k tomu došlo a on sa pritom zrazu pristihol, čo Snape zhodnotil tým, že mierne pozdvihol obočie a čelil takmer ľadovému zovretiu tých čiernych očí.
„O čo sa to tu snažíte, Potter? To by som o vás nepovedal...“ odvrátil sa od neho.
„Nie, je to tak, ako si myslíte, ja som len chcel...“ začal Harry, no ani sám nevedel, akoby to mal dokončiť.
Snape očividne nemal záujem sa do toho púšťať.
„Môžete byť pokojný, pošlem správu členom rádu, aby sa šli za Blackom pozrieť, neurobím to sám, aj keď viem, že by si to zaslúžil, ponechám toto privilégium iným...“
Povedal mu a hneď to aj urobil, spolu s ubezpečením, že si želá, aby bol spätne informovaný o jeho ďalšom osude.
„Ďakujem, pane...“ donútila sa to vysloviť Harry a bol ochotný ešte chvíľu počkať, členom rádu dôveroval viac než Snapovi a vedel, že práve teraz ho profesor len veľmi ťažko pustí z dohľadu. Nemal zábrany ani čo sa týkalo útoku naňho, už to predsa raz urobil, použil proti nemu prútik, ak to bolo nutné, no nevedel, čo by to práve teraz spôsobilo, to ich spojenie bolo iné než obaja očakávali a nechcel riskovať, že by spôsobil nejaké nenapraviteľné škody. Zatiaľ sa ešte ovládal a dúfal, že to tak bude aj naďalej, pretože Snape bol zrazu bližšie, než vôbec očakával.
„Nezvykajte si na to, že si môžete niečo podobné dovoliť...“  poučil ho o tom tichým hlasom profesor, pričom však pocítil jeho ruky na svojich pleciach. A v ňom akoby sa opäť ozvalo čosi nepoznané, takmer akoby oddelené od toho čo skutočne k tomu mužovi cítil.
„Nemuselo by sa vám to vyplatiť, Potter...“
Zatajil dych, keď pocítil ako sa Snapove ruky posunuli nižšie, až na úroveň jeho bokov.
Nebránil sa tomu, bol ako ochromený tým pocitom, ktorý pulzoval mimo rozumovej sféry.
Mlčal, nebol schopný nič urobiť, lebo jeho telo sa takmer inštinktívne hnalo za niečím, čo by malo byť neprípustné a takmer až zakázané. No napriek tomu to bolo príjemné, bolo to iné než čakal, keď on sám objal toho muža a oprel sa naňho, akoby snáď dúfal, že všetok ten stres a nepríjemnosti spojené s príchodom toho muža okamžite odznejú.
Sirius bude v poriadku.

Strhol sa, keď začul ten dobre známy zvuk spojený s Dobbyho návratom. Cítil ako ho mužove ruky pustili, ustúpil dozadu a takmer spadol,  tak veľmi sa snažil zabrániť tomu, aby si Snape všimol, čo s ním jeho dotyk urobil. Uvedomoval si, že sa mu chcel len pomstiť a vysmiať sa mu za jeho konanie, ktoré on sám začínal opäť pripisovať tomu prekliatemu spojeniu, vďaka ktorému bolo všetko omnoho zložitejšie a už sa ani on sám nevedel čo si má myslieť.
***
To, že Sirius údajne otvoril akúsi krabičku, v ktorej bol prášok, po ktorom takmer upadol do snovej kliatby sa stalo predmetom mnohých pomerne nepríjemných narážok so Snapovej strany.
Pre Harryho však bolo dôležité to, že ho včas z toho spánku prebudili a aj keď teraz bol pomerne zahanbený, Harry bol rád, že nešlo o nič vážnejšie, len o dôsledok upratovania v hlavnom sídle rádu, únik informácii týkajúci sa jeho pobytu mimo dom Dursleyovcov bol omnoho závažnejšou záležitosťou, no Snape mu tentoraz nedovolil sa zaujímať o to, ako postupuje pri hľadaní zdroja tohto úniku a on sa o to ani nesnažil.
Dúfal len, že to nebude trvať dlho, lebo práve táto záležitosť mu bránila, v tom aby šiel Siriusa navštíviť.
Predpokladal, že Snape by mu inak rád umožnil to, aby s ním mohol aspoň nejaký čas zotrvať.
Nemal dobrú náladu, čo v jeho prípade znamenalo, že je lepšie ho nechať na pokoji. A potom čo sa medzi nimi opäť stalo, mu omnoho viac vyhovovalo to, že nebol v jeho blízkosti.
No ak tak sa nedokázal zbaviť toho pocitu, že sa deje niečo, čo by rozhodne nemalo ostať nepovšimnuté.
Snape odišiel ku Grengrassovcom, bol už pomerne dlho preč a Harry, nedokázal sa zbaviť pocitu, že by sa mu mohlo niečo stať, čakal naňho aj keď už bolo dosť neskoro.
Striehol na každý zvuk, ktorý by mohol znamenať jeho príchod.
Kniha o metlobale ležala rozčítaná na jeho posteli, takmer sa jej ani len nedotkol, nedokázal sa na ňu vôbec sústrediť, aj keď predtým to bola práve ona, ktorá ho upokojovala.
Hedviga sa však vrátila s lovu a priniesla mu odkaz od Rona, prišiel pomerne skoro, na to, že bol ešte len začiatok prázdnin a Harry čoskoro pochopil, čo bolo príčinou kamarátovej nezvyklej horlivosti.
Harry, neuveríš, čo sa stalo... Prichytil som Hermionu ako si píše s Malfoyom. Rozumieš tomu? Ona píše tomu... A keď som chcel, aby mi ukázala čo napísala, to si mal vidieť, aká bola neznesiteľná. Neviem, čo sa to s ňou deje, absolútne nerozumiem tomu, ako môže... Je to predsa Malfoy...
Takže oni sú už niekde spolu. A kým on sa musí potýkať so Snapom oni nemajú na práci nič iné, len hádať sa kvôli Malfoyovi. Pomyslel si zdrvene, takmer Ronovi tie jeho starosti závidel.