30. 9. 2015

Letné prázdniny 9. kapitola 2/3







 obdobie:  prázdniny pred nástupom do 5. ročníka, špeciál určený na letné prázdniny...

varovanie: snarry, romantika, Snape_dohliada na Pottera, AU, prázdniny v pradiarskej uličke a nie na Rokforte, život so Snapovom v bežnom svete...agresívnejší_Harry
obsah:  Dumbledore Harrymu koncom roka oznámi, že vzhľadom na isté okolnosti, budú jeho prázdniny tento rok prebiehať inak, než zvyčajne. A Harry nie je vôbec nadšený, keď zistí, že prázdniny bude musieť stráviť so svojím najmenej obľúbeným rokfortským profesorom. (Pričom pred ostatnými sa musia tváriť, že ide k Dursleyovcom, tak ako zvyčajne) 
 





 Pre profesor, Vai, Henry.Wilde

Spokojne privrel oči.
Ešte nechcel, aby sa to skončilo, prial si, aby tie pocity v ňom pretrvávali čo najdlhšie. Bol obklopený pokojom, zbavený všetkého napätia a šťastný.
Nesnažil sa to priveľmi analyzovať, len to prežíval a nechával všetko ostatné bokom.
Dovolil pomaly odznievajúcej slasti, aby sa ho ešte nejaký čas dotýkala. Ešte sa nechcel prebudiť z toho príjemného opojenia.
Podľahol tomu príjemnému pocitu a zaspal, opretý o svojho milenca, spokojný, že môže byť pri ňom.
Jeho sny boli len matnými obrazmi, boli pokojné, plné akýchsi zvláštnych pocitov, ktoré akoby ani len nepatrili jemu.
Díval sa na oblohu, sledoval hviezdy a bol unášaný kamsi ďaleko, obklopený akousi zvláštnou úľavou, ktorú pociťoval hlboko vo svojej duši.

***
Pomaly otvoril oči.
Všimol si pás slnečného svetla lenivo presvitajúcim cez ťažké záclony. Jeho milenec sa posunul.
Matne vnímal znepokojujúci pohyb hada, prebúdzajúceho sa spolu s tým tetovaním, ktoré spôsobilo, že bol náhle zbavený tej príjemnej opory, ku ktorej sa tisol celú noc a spal hlbokým a pokojným spánkom, z ktorého bol práve teraz dosť nešetrne prebudený.
Tetovanie lebky s hadom sa hýbalo aj naďalej, takmer netrpezlivo, videl to a mal možnosť sledovať ako starší muž zbledol. Ako všetko v jeho tvári prezrádzalo nepríjemné napätie.
A uvedomil si, po prvý raz od toho náhleho prebudenia, komu tá ruka s tým tetovaním patrí. Bolo to ako úder, ako niečo čo sa pomaly šírilo celým jeho telom, až kým to nedopadlo na to správne miesto.
Spomienky prešli jeho mysľou ako prudká lavína a on sa spamätával zo všetkých tých obrazov z minulej noci. Aj z toho čo im predchádzalo a vedel, že nie je tak celkom bez viny, aspoň nie v tomto prípade.
Provokoval ho.
Zašiel priďaleko...
On so Snapom skrátka...
On a Snape.
Nemohol predsa...
Snape nie.
On by predsa nedovolil, on ho síce provokoval, ale nemyslel to predsa až tak vážne a jeho profesor, on by predsa...  Ale stalo sa to, jeho telo mu dávalo jasný dôkaz už len tým, že cítil isté miesta, o ktorých predtým nemal ani len poňatia, že by mohli byť až také citlivé.
Všetko v jeho mysli sa krútilo podobným spôsobom a on mal z toho čoraz väčší zmätok, lebo sa mu to páčilo, lebo ešte pred chvíľou bol v zajatí tej príjemnej blaženosti a chcel si ešte nejaký čas poležať v posteli, nepochybne by zrejme ani len neotvoril oči, keby sa ten muž nepohol ako prvý.
„On vás povolal?“ opýtal sa, pretože to bolo to jediné na čo sa práve teraz dokázal
„Áno, Potter, Temný pán má očividne v úmysle so mnou práve teraz hovoriť...“ vyhlásil Snape pomerne drsne, vzhľadom na bolesť, ktorá ho zrejme práve teraz zamestnávala asi najväčšmi.
Snape vzal svoj prútik a na nejaký čas naňho Harry nemal dobrý výhľad, lebo to všetko, ešte stále to bolo také zvláštne také zmätené, no keď sa k nemu vrátil bol už kompletne oblečený a upravený.
„Budem musieť ísť, keby sa so mnou stalo, viete čo máte robiť... nemusím vám to pripomínať...“
„Áno, pane...“ hlesol Harry a žalúdok sa mu stiahol pri predstave, že by tá situácia mohla nastať.
On sám veľmi dobre poznal ten pocit a až dosiaľ neveril, že by to mohol byť jeho prípad. No teraz, keď videl ako to bolo vpísané v jeho tvári, ako počítal s tou možnosťou, že by sa už vôbec nemusel vrátiť, nemyslel si, že je to len maska, že je to len spôsob, akým by sa jeho samého snažil oklamať. Cítil to z neho aj v emóciách, ktoré opäť vnímal spolu s ním.
„Pane, opäť to cítim... vaše emócie...“ uvedomil si, že došlo opäť k istému narušeniu Snapovho súkromia.
„Isteže áno, Potter, prekvapilo by ma, keby potom čo sme spolu urobili, k niečomu podobnému vzhľadom na ochranné kúzlo nedošlo, asi sa tomu nevyhneme a nie je možné s tým teraz nič urobiť, jednoducho nezasahujte a ak vás uložím za stenu, urobte mi láskavosť a nesnažte sa odtiaľ vyjsť... následky môžu byť kruté, no to už istotne viete, však?“
Harry pomaly prikývol.
„Ale čo sa stane so mnou, ak... ak by...“
„Predpokladám, že moje pocity už potom vnímať nebudete a vrátite sa späť k sebe...“ vyhlásil ten muž pokojne, akoby nešlo o nič výnimočné.
Nejaký čas naňho znepokojene hľadel.
Snape nemohol predsa len tak umrieť bez toho, aby si vyjasnili to všetko, čo sa medzi nimi stalo, bez toho, aby zistil prečo on a ako vlastne došlo k tomu, že jeho provokácie zašli až tak ďaleko.
Samozrejme vedel to, aspoň si myslel že to vie, ale čo sa týkalo jeho profesora, chcel vedieť čo sa teraz stane, keď spolu... Ani to nemohol vysloviť v súvislosti s ním, no aj tak by si to rád zopakoval, keby mal tú možnosť, čo ho ešte viac utvrdzovalo v tom, že v skutočnosti ani nevie čo by chcel.
Chcel mu povedať, vlastne ani nevedel čo presne, no Snape zjavne kvôli svojej bolesti neodkladal stretnutie s Temným pánom.
Ledva sa z toho všetkého stihol spamätať a on bol už preč.
***
Netrvalo dlho a videl kožené kreslo, otočené smerom k ohňu a hada, skrúteného neďaleko neho.
Ostal radšej ležať na posteli, lebo vedel, aké to dokáže byť zlé, keď je takto zrazu vytrhnutý zo svojho bytia.
Snapove pocity práve teraz neboli veľmi jasné, zakrýval ich aj pred ním, cítil len slabé záblesky niečoho, čo vyzeralo, ako istý druh záujmu,  no tie jeho hovorili za všetko.
Hlavne v súvislosti s osobou, ktorá ležala na zemi, schúlená do klbka. Pomaly k nemu  zdvihla zrak.
Navonok to nevyzeralo tak, že by sa jej niečo vážne stalo, no jej oči prezrádzali niečo, čo sa Harry radšej ani neodvážil skúmať.
Bola to ona, osoba, o ktorej sa teraz toľko hovorilo.
„Vitaj Severus...“ zaznel ten dobre známy hlas a kreslo bolo odsunuté.
„Pán môj...“
Snape automaticky klesol na kolená pred svojím pánom.
A Harry pocítil znechutenie spojené s tým, že mal možnosť vidieť ako svojmu pánovi prejavuje úctu.
Kým sa Helen Greengrassová, tak sa to dievča zrejme volalo, čo sa dozvedel po rozhovore s Dobbym, ktorý jej meno poznal od domáceho škriatka z rodiny Greengrasovcov, odplazila ďalej z jeho dosahu a pohľadom nervózne sledovala hada.
„Vstaň, Severus...“ prikázal mu lord Voldemort.
Harry nič viac nevidel, lebo sa objavila stena.
Cítil, že bol za ňou okamžite ukrytý bez možnosti úniku.
Vnímal pohyb niečoho ťažkého za ňou vnímal spolu so slabou odozvou Snapových pocitov.
A za stenou boli okrem neho aj iné záležitosti, opatrne krúžili okolo neho a niektoré sa tisli o krajom.
Zjavne spomienky, ktoré Temný pán nemal vidieť a zrejme ani Harry na nich nemal právo, lebo sa ukrývali aj pred ním.