7. 10. 2015

Virtuální realita 10. časť









autori : Sylvík & Adelaide
Žánr: slash (zatím tak 15+)
Páry: Alan Rickman / Daniel Radcliffe
Poznámka: Dvě zvrhlice se spojily a vytvořily veledílo. Nebo máte jiný názor? Prosíme o Vaše připomínky!
Poznámka2: Znovu publikované na Meropesvete so súhlasom autora.  
autor nadväzujúceho fan pokračovania: Merope Merzmer, ktorá sa podujala  obnoviť túto poviedku.



  Pre Henry.Wilde, AdaCornella, Sonka.
 Mrs. H-B




„Nech sa páči, pán profesor…“ Daniel pozval Alana do svojho karavanu, mal v úmysle si ho na nejaký čas ukradnúť len a len pre seba.
Bol ochotný sa chvíľu deliť o jeho pozornosť s ostatnými, no po obede, mal iné plány, ktoré akosi nezahŕňali prítomnosť verejnosti. 
A opäť mu mysľou prebleskla tá dobre známa skutočnosť, že čoskoro toto miesto už nebude považovať takpovediac za svoj domov, bude sa musieť pohnúť ďalej, prekročiť svoj tieň a vydať sa do iných projektov, niektoré možno budú úspešné iné nie, no všetky budú v sebe niesť jeho pečať, jeho úsilie, no ani jeden už nebude zrejme taký, ako to čo zažil tu. Stále si ešte nevedel predstaviť, že skutočne príde ten posledný deň… No bola to len chvíľka akéhosi zvláštneho smútku, ktorý pominul skôr než si vôbec stihol uvedomiť, že sa nad niečím takým opäť zamýšľa.
A takmer akoby počul vo svojej hlave Sentimentálny, Potter? A odpovedal by nepochybne inak než Harry, že áno, do určitej miery určite.
 „Ďakujem, Potter…“ neodpustil si Alan, pokračovať v hre ešte aspoň nejaký čas. Danovi sa to páčilo a ani on proti tejto neškodnej zábave nič nenamietal. Bola pre nich vždy pomerne bezpečným spôsobom komunikácie.
Všimol si, že jeho mladý priateľ na chvíľu zastal, tvárou sa mu mihlo, niečo dobre známe aj jemu, niečo ako predzvesť konca jednej etapy a mierne obavy so začatia novej.
„Všetko v poriadku, Daniel?“
„Len som tak premýšľal o tom, aké to bolo a aké to bude, ale to nič, to sa mi stáva… často teda, mne aj Harrymu, ako si si mohol všimnúť… no teraz to už radšej nechajme, Zariadil si to, čo si chcel?“ zaujímal sa v snahe zmeniť tému čo najskôr.
„Áno, navštívil som svojho zástupcu a už na tom začal pracovať…“ vyhlásil Alan vážnejšie než predtým, keďže šlo o majetkové vyrovnanie s Rimou, kvôli ktorému bezodkladne zašiel za svojím právnym poradcom. Mali spoločný majetok, ktorý bolo nutné rozdeliť tak, aby boli obaja spokojní, čo nebola vôbec ľahká úloha a chcel to mať za sebou všetky tie formality spôsobené ich rozchodom ešte skôr, než sa do celej veci zainteresujú novinári. Zatiaľ bol ešte pokoj, nepochybne preto, že Rima o ich vzťahu zatiaľ mlčala a aj predtým boli od seba dlhšie, než by bolo vhodné a nikto si už priveľmi nevšímal to, že spolu netrávia tak veľa času, ako  v minulých rokoch, no už sa začali vynárať isté dohady, zatiaľ ešte z jeho strany nepotvrdené, že sa v ich vzťahu niečo deje.
Nebolo to preňho príjemné, napriek tomu, že bol s Danielom šťastný, ešte nezabudol na to všetko, čo tomu predchádzalo.
„Dúfam, že to bude v poriadku…“
„Áno, bude… verím tomu, že áno…“ 
Považoval to za nutnosť, nechcel Rime odopierať to, čo jej patrilo a zatiaľ šlo len o predbežný odhad, ktorý musel byť ešte schválený druhou stranou,  predpokladal, že na niektorých veciach sa zrejme aj pohádajú, keďže nie všetko sa dalo rozdeliť tak, jednoducho a úplne bez konfliktov. Práve preto chcel byť pripravený a mať pre ňu dobrú ponuku.
„Stretol si sa už s otcom?“ opýtal sa, pretože ho vskutku veľmi zaujímalo či sa Danovi podarilo dosiahnuť nejakú zmenu. 
„Ešte nie. Na poslednú chvíľu to bol on, ktorý odriekol našu schôdzku…“
„To mi je veľmi ľúto, Danny…“
„Dalo sa to čakať, nuž, možno nabudúce to vyjde…  hlavne, že si prišiel ty…“  na jeho otca sa v tomto zmysle nedalo veľmi spoľahnúť a opäť to vyzeralo tak, že ešte nejaký čas ostane táto záležitosť otvorená. No nechcel sa tým teraz trápiť, jediné na čom záležalo bolo to, že Alan za ním prišiel, aby mohli byť spolu.
Bozkával ho, zabúdal pritom na tie nepríjemné povinnosti, vďaka svojmu priateľovi, vďaka tomu novému vzťahu, ktorý si obaja ešte len začínali užívať.
„Pokojne sa u mňa posaďte, pán profesor, hneď som pri vás…“
Alan prikývol a zaujal miesto na jeho posteli,  a uvedomil si, že mu v habite ešte ostal Snapov prútik, ktorý očividne zabudol vrátiť na to správne miesto a a až teraz si to stihol uvedomiť. Pomohlo mu to zabudnúť na záležitosti spojené s jeho rozchodom.
„Pán Rickman, vy ho ešte máte pri sebe, tak to bude problém… oni ich majú spočítané…“ mierne si ho doberal Daniel.
„Snapovi už zrejme chýbať nebude, po prípade sa vyhovorím na to, že ešte potrebujem trénovať…“ poznamenal nenútene a pomaly ho otáčal z jednej strany na druhú, tie bojové pozície, ktoré v poslednom čase trénovali neboli vôbec jednoduché a aj keď Snape na seba skôr preberal len obranu, než útok, bol to svojím spôsobom dosť únavný tanec.
„S Minervou si ešte nebojoval?“
„Nie, ešte nie, no čoskoro sa aj to stane…“ na prvý pohľad to tak nevyzeralo, no bola to pomerne dôležitá scéna, aspoň z toho hľadiska, ako Snape do istej miery naznačoval, že v skutočnosti nemá v úmysle svojej kolegini ublížiť a jeho rýchla rezignácia rozhodne stála za zmienku, opustil svoj post a kvôli tomu bolo jeho portétu odopreté pôvodné miesto, no Harry bojoval za to, aby ho mohol opäť získať, napokon to bol on, kto opäť uveril v neho a v to čo bolo v ňom najlepšie. Jeho Harry, jeho nočná mora, ale aj osoba, za ktorú Snapov prútik bojoval.
Teraz ho však len odložil na stolík, Dan po ňom istý čas pokukoval, no namiesto toho, aby si ho vzal, posadil sa Alanovi na kolená, čím si od neho vyslúžil jeden zo Snapových prísnejších pohľadov. Tých, ktorých sa Dan kedysi obával v rovnakej miere ako Harry.
„O čo sa to pokúšate, pán Potter?“ pošepol mu pobavene.
„Ja? O nič, len sa chcem s tebou zblížiť, Severus, nič viac len to…“ vyhlásil spokojne a nejaký čas si zvykal na to, ako to znelo, keď sa odvážil ho osloviť menom. Nebolo to obvyklé hlavne v ich prípade a chvíľu uvažoval nad tým, aké by to bolo, keby sa o to pokúsil Harry.
„A vieš, možno sa ti len tak snažím naznačiť, že ťa ľúbim Al a že si mi chýbal…  obávam sa, že už tak ľahko nepustím…“  pošepol mu Dan pomerne dychtivo, pobozkali sa, opäť. Nebolo možné sa tomu vyhnúť.
Nebolo možné odolať pokušeniu a takisto ani tomu príjemnému nebezpečenstvu, dvere neboli zamknuté, ktokoľvek mohol prísť a to nebezpečenstvo bolo svojím spôsobom vzrušujúce. 
Alan si ten pocit užíval. Bolo príjemné byť v jeho spoločnosti, on sám sa cíti takmer nabitý energiou, už len preto, že mu Dan venoval svoj čas a spoločne si užívali ďalší z tých mála dní, ktoré ešte budú môcť spolu stráviť pri nakrúcaní Harryho Pottera. Alan sa nikam neponáhľal, aj keď jeho scéna už skončila, bol pripravený svojmu priateľovi robiť spoločnosť, až do skončenia jeho prestávky a mienil si pozrieť aj jeho ďalšie scény, samozrejme za predpokladu, že sa ním nenechá vyviezť z miery, tak ako sa to stalo pred obedom.
„Nuž pán Potter, na niektoré veci sa ešte musíme pozrieť a najlepšie aj hneď…“ počul opäť Snapov zamatový hlas v jeho obľúbenej polohe. 
"Bude mi potešením..." súhlasil Dan opäť vysmiaty a spokojný.
A veril, že čakanie na ďalšiu scénu tentoraz bude stáť za to.



pokračovanie nabudúce...