1. 10. 2015

Virtuální realita 9. časť






autori : Sylvík & Adelaide
Žánr: slash (zatím tak 15+)
Páry: Alan Rickman / Daniel Radcliffe
Poznámka: Dvě zvrhlice se spojily a vytvořily veledílo. Nebo máte jiný názor? Prosíme o Vaše připomínky!
Poznámka2: Znovu publikované na Meropesvete so súhlasom autora.  
autor nadväzujúceho fan pokračovania: Merope Merzmer, ktorá sa podujala  obnoviť túto poviedku.




 Pre Henry.Wilde, AdaCornella, Sonka.

„Vieš, že sa mi vôbec nechce od teba odísť?“  vyhlásil Daniel mierne znepokojene počas ďalšieho popoludnia, keď boli spolu vonku a využívali to, že počasie bolo vskutku veľmi príjemné. Priam stvorené na prechádzky vo dvojici.
Alan ho držal za ruku a jemu to úplne stačilo na to, aby bol tento deň vskutku jeden z tých lepších, aj napriek tomu, že  ráno sa mu ozval režisér a oznámil mu, že nakrúcanie bude pokračovať a Daniel by sa mal už chystať na cestu, no vôbec sa mu nechcelo. Po dlhom čase mu bolo takmer ľúto, že sa musí vrátiť do štúdia a pokračovať v práci. Okrem toho odpísal aj otcovi a potvrdil ich stretnutie. Bolo nutné sa tomu raz postaviť a chcel to mať za sebou čo najskôr, bol v takej dobrej nálade, že by možno bol prístupný aj prípadnému zmiereniu medzi nimi, pokiaľ by jeho otec o to mal záujem.
No nerobil si veľmi veľké nádeje, lebo vedel, aké to je, keď sa oni dvaja stretnú, všetko ide bokom a ani jeden z nich si nedokáže zachovať odstup od tých predchádzajúcich nedorozumení, ktoré ich vzťah značne skomplikovali.
Záver celej ságy bol bližšie než kedykoľvek predtím. Harry sa chystal absolvovať svoj posledný boj a bolo nutné ságu zakončiť so cťou. Čo však nebolo práve najjednoduchšie a takmer ľutoval, že nemal s Alanom ďalšie scény, rád by si s ním ešte zahral, no vedel, že aspoň v tomto filme to nebude možné.  Aj keď podľa všetkého by sa Severus Snape ešte mal objaviť, ale nanešťastie už nie s ním. Nepáčilo sa mu to, lebo najradšej by ho mal ešte nejaký čas len a len pre seba.  A obzvlášť teraz začal uvažovať o tom, aké by to bolo, keby sa mu podarilo prežiť a spriadal plány na nové poviedky, v ktorých nepochybne bude mať profesor zabezpečené svoje miesto. Takmer ľutoval, že Jo bola v tomto zmysle až taká neoblomná, no nedalo sa nič robiť, bolo to jej rozhodnutie a svet fanfiction mal stále svoje možnosti na to, ako naňho adekvátne odpovedať o čo sa aj on sám mienil v najbližšej dobe pričiniť.
„Nuž, rozumiem vám lepšie, než si myslíte, pán Radcliffe…“ pošepol mu Alan sprisahanecky…“ a práve preto, aby sa s vami vrátim do mesta, aspoň na určitý čas to bude nutné… A Snape bude mať ešte pár scén, ktoré bude nutné v najbližšej dobe dokončiť…“
Dan sa vrátil do jeho objatia, nemohol tomu impulzu odolať. Alan pôjde s ním, budú sa môcť stretávať častejšie. Už teraz bol nadšený tou možnosťou, že si spolu budú užívať ďalšie príjemné záležitosti.  
„No vieš, čo to pre teba znamená, však? Povinné návštevy u mňa v karavane a bez výnimky… Chcem Snapa ešte vidieť!“ s úsmevom sa dožadoval jeho pozornosti Daniel. Bol rád, že Alan tam nechce ostať sám. Bol rád, že kvôli nemu preruší svoj pobyt na chate, pretože sa tam s ním plánoval vrátiť aj neskôr, opäť po premiére, keď sa všetko trochu viac upokojí.
„Som si toho vedomý, drahý pane… Snáď sa mi podarí uspokojiť tvoje vskutku náročné požiadavky… No možno si budete želať, aby som vás zbavil jeho prítomnosti, lebo ako iste veľmi dobre viete, nie je jednoduché s ním vychádzať…“ mierne si ho doberal Alan. A on bol opäť v jeho objatí, opäť sa bezstarostne bozkávali, lúčili sa s týmto miestom, aspoň na určitý čas. A uvedomil si to, ako ho oslovil takmer ako ten internetový komentátor, ktorého začínal mať čoraz radšej, keďže mu na jeho posledné kapitoly odpovedal pomerne vášnivo, ak by sa to tak dalo povedať, no zároveň to bol  Princ so všetkým, čo k tomu patrí, o tom Daniel ani chvíľu nepochyboval.
A jemu mysľou preblesklo náhle podozrenie, či Alan náhodou nie je Princ, no neodvážil sa ho na to opýtať priamo.
Aspoň nie teraz, mohol sa aj mýliť a nevedel, ako by Alan reagoval na jeho obľúbenú zábavu.
Nechcel ho tým znepokojovať, hlavne preto, že vôbec nebolo ľahké ho presvedčiť, aby dal ich vzťahu šancu.


***
           
„Ako bolo?“ zaujímal sa Rupert, ktorý do jeho karavanu nazrel, ako prvý, práve vtedy, keď si ešte vybaľoval niektoré veci.
            Vedel, že šiel za ním, nijako sa tým netajil ani pred svojimi priateľmi, no nevedel nič viac len to, že ide o pozvanie medzi priateľmi a Daniel si zatiaľ prial, aby to tak ostalo. Aspoň dovtedy, kým sa nevyrieši Alanova situácia s Rimou. Bolo nutné ponechať tomu istý čas, kým sa média budú sýtiť touto správou.
            „Skvele. Oddýchol som si a som pripravený pokračovať a ty?“
Pokrčil plecami.
            „Bol som trochu doma, to vieš… inak nič výnimočné… No aspoň som si pospal lepšie, než zvyčajne… to vieš, po tej poslednej fanfiction, ktorú mi dala prečítať Emma sa mi dosť ťažko zaspávalo, no pochopíš to Hermiona a Snape…“ Rupert nepochybne narážal na to, čo mu poslala ich kamarátka.
Aj Danovi sa zdôverila s tým, že to na truc urobí, ak sa bude ďalej o Snapovi vyjadrovať ako o svojej najmenej obľúbenej postave. Ona tiež oceňovala istý potenciál, ktorý v sebe táto postava mala. A keďže nemal v úmysle od toho upustiť, zjavne mu dávala za príklad istý typ tvorby, Daniel by si vedel predstaviť aj iné príklady, no podobne ako pri Alanovi, ani s Rupertom nemienil riskovať.
„A napokon sa teda vzali?“ neodpustil si drobné podpichnutie.
Zamračil sa.
„To netuším, tak ďaleko som sa nedostal, ale prisahám ti, že skrátka to som nemohol… Nechápem to a ešte ani zďaleka to nie je najhoršie, vedel si, že niektorí párujú vás dvoch, teda Snapa a Harryho…“
„Skutočne?“ opýtal sa Dan vcelku nevinným tónom. „A čo si o tom myslíš?“ zaujímalo ho to z viacerých dôvodov.
„Nuž ja neviem, ešte si to asi nechám prejsť hlavou a možno nájdem niečo také čo by som pre zmenu, mohol poslať jej, niečo ako ten mpreg, ktorý som niekde videl a poviem ti, Dan, ešte len to by si sa čudoval, keby si vedel, čo to je…“
„Pokojne jej to pošli, uvidíš, ako na to bude reagovať…“ posmeľoval ho,  aj keď vedel, že ide vskutku o typ poviedok, ktoré nesadnú ani všetkým slashiarom, no rozhodne stálo za to vidieť ako sa bude tváriť, keď bude čítať poviedku o tom ako je Harry tehotný… Nepochyboval o tom, že to pre ňu bude silný zážitok.


***

„AKCIA…“
Pomaly sa odplazil ďalej od Ralpha, ktorý ho v tejto scéne takpovediac po muklovsky mlátil. Bolo to dokonca svojím spôsobom sexi, no práve teraz zrejme urobil nejakú chybu, lebo režisér nad tým, len zalomil rukami.
„Dan, čo sa deje? Ty sa vôbec nesústredíš…“
A mal pravdu, lebo Daniel mal očividne problémy so sústredením, kvôli tomu, že sem pred malou chvíľou nazrel Snape a on sa skrátka ako na povel celý rozžiaril.

Pokračovanie nabudúce…