26. 11. 2015

Letné prázdniny 13. kapitola 1/3




 obdobie:  prázdniny pred nástupom do 5. ročníka, špeciál určený na letné prázdniny...

varovanie: snarry, romantika, Snape_dohliada na Pottera, AU, prázdniny v pradiarskej uličke a nie na Rokforte, život so Snapovom v bežnom svete...agresívnejší_Harry
obsah:  Dumbledore Harrymu koncom roka oznámi, že vzhľadom na isté okolnosti, budú jeho prázdniny tento rok prebiehať inak, než zvyčajne. A Harry nie je vôbec nadšený, keď zistí, že prázdniny bude musieť stráviť so svojím najmenej obľúbeným rokfortským profesorom. (Pričom pred ostatnými sa musia tváriť, že ide k Dursleyovcom, tak ako zvyčajne)




 Pre Mononoke, Henry.Wilde

Preletel tým dobre známym vírom farieb a Snapova ruka sa stiahla z tej jeho, no on aj tak ešte chvíľu neisto prešľapoval, kým sa všetko opäť ustálilo.
Pred nimi bola ulica, ktorá sa dala považovať skôr za muklovskú, keďže cez osvetlené okná mal možnosť vidieť ako sa nejaký starší chlapec hrá na počítači a akási rodina práve spoločne sledovala televíziu.
„Ako je možné, že to necítia?“ čudoval sa Harry.
„Vskutku by ste to práve vy mali vedieť najlepšie, Potter, ako to v takýchto prípadoch funguje...“
„Áno, pane, pripúšťam, že by som mal...“ vyhlásil mierne znepokojene a už sa aj chcel Snapa opýtať, čo to má všetko znamenať, keď sa medzi tými dvoma domami znenazdajky objavil ďalší.
Snape sa mračil, viac než predtým a bolo viac než jasné, že schôdze v tomto dome nepatria k jeho obľúbeným činnostiam.  
„Poďte, Potter, nezdržiavajte...“  ponechal svoju ruku na Harryho pleci, čo sa mu páčilo, vzhľadom na to, že vstupoval na neznáme územie a Snape sa chystal obmedziť jeho ochranu, nepochybne preto, aby s ním mohli hovoriť aj ostatní členovia rádu.
A stalo sa to presne vtedy, keď prekročili prah toho domu.
„Harry...“
Uvidel Siriusa zostupovať po schodoch. Podriadil sa tej prudkej radosti, ktorá sa ho rýchlo zmocnila. Vskutku sa na tento moment veľmi tešil, no čiastočne sa teraz toho už aj obával.
Necítil už viac Snapov dotyk, práve teraz však výrazne nepociťoval jeho stratu, lebo sa ocitol v pevnom objatí svojho krstného otca a dovolil mu, aby sa s ním zvítal. No zároveň pociťoval niečo ako drobný záchvev znepokojenia spojený s tým, že sú práve teraz sledovaný jeho milencom.  
„Vitaj, v mojom dome, Harry. Ako sa máš? Všetko v poriadku?“ okamžite ho spovedal Sirius.
Oči mu žiarili, vyzeral dobre, bol upravený a vskutku sa dalo povedať, že sa mu v poslednom čase darilo viac než dobre. Prežil tú záležitosť s krádežou podoby, lepšie než Harry očakával.
A boli tu aj iné prekvapenia, lebo Harry vskutku neočakával, že by mohol vlastniť dom tohto druhu, pôsobil až príliš čistokrvne a všetko tu pôsobilo až príliš nehostinne a chladne, no pred Snapom nemal v úmysle na tento fakt upozorňovať.  
„Áno, iste, ako vždy...“ zamumlal dosť rozpačito, lebo na chrbte priam cítil profesorov pohľad.
A keď ho Sirius opatrne od seba odsunul, jeho pohľad akoby sa zmenil, nebola v ňom ani len stopa po láskavosti, ale opäť bol ovládaný tou zlosťou a šialeným hnevom, ktorý pociťoval, keď opustil Azkaban.
 „Snape...“ privítal chladne svojho bývalého spolužiaka, stále bol v bojovom postoji, ruka pripravená, akoby mal skôr či neskôr vytiahnuť prútik.
„Black...“ oplatil mu to profesor chladne a rovnako ako on  takmer až siahal po prútiku.
 „Harry...“ našťastie sa odniekiaľ ozvalo jeho meno, uvidel pána Weasleyho, ktorý prišiel práve vhod na to, aby nemusel aj naďalej čeliť tomu nepríjemnému napätiu.
„Dobrý deň, pane...“ pozdravil sa s ním.
„Už by sme mali ísť, všetci sú už tu, ak teda dovolíš...“ obrátil sa k Siriusovi, ako k pánovi domu.
„Áno, iste, Arthur, aj keď stále mám pochybnosti o prítomnosti istých osôb na schôdzi rádu...“ uprel na Snapa nie práve najpríjemnejší pohľad a jeho bývalý spolužiak mu to s radosťou oplatil.
„Samozrejme, čo iné by sa od teba dalo očakávať... No predpokladám, že my ostatní máme v úmysle zaoberať sa dôležitými vecami, nie tvojím vskutku zbytočným štekotom,“ chladne vyhlásil Snape a zjavne len prítomnosť pána Weasleyho mu bránila toho povedať omnoho viac.
Potom sa už našťastie Sirius pohol smerom k miestnosti, kde zrejme schôdza mala prebiehať, no aj on sa teraz už dosť mračil a pozoroval Snapa, akoby bol presvedčený o tom, že naňho skôr či neskôr zaútočí, čo Harry vzhľadom na svoje skúsenosti považoval za vskutku reálnu možnosť.
Kuchyňa, v ktorej sa konala schôdza bola plná známych tvárí, nejaký čas sa mu všetci venovali a boli tam aj Ron a Hermiona, už naňho netrpezlivo čakali, Hermiona ho objala a Ron sa s ním zvítal tak ako vždy. No nemali veľmi čas spolu hovoriť, lebo všetci sa presunuli na svoje miesta a už aj Snape sedel na stolom, samozrejme čo najďalej od Siriusa, ktorý z neho nespúšťal oči. Pre Harryho bolo dosť príhodne vybrané miesto medzi nimi, čo mu svojím spôsobom aj vyhovovalo.
„Tak mládež teraz potrebujem, aby ste sa vrátili hore...“ oznámila im  pani Weasleyová.
Ale mami, aj Harry predsa...“ zazneli okamžité protesty.
„Harry pôjde tiež s vami, vráti sa sem až na koniec, až keď budeme preberať tú jeho záležitosť, ale teba tu vôbec nechcem vidieť Ronald, to je záležitosť dospelých členov rádu, rozumel si!“ nasadila jeho mama varovný hlas, po ktorom nebolo možné urobiť nič iné než dať sa na ústup.
Harry vstal, aby mu to uľahčil. Hermiona dosiaľ prijímala túto záležitosť pomerne pokojne.
Netrvalo dlho a všetci traja boli vonku, pričom Harry mal ako jediný možnosť sa do kuchyne ešte vrátiť, no práve teraz sa na to nesnažil priveľmi myslieť, lebo si všimol ďalšiu osobu, ktorá práve zišla dolu po schodoch a nikto nebol prekvapený viac než on, keď si uvedomil, že je to Draco Malfoy. 

„Ty ani nedúfaj, že sa dostaneš dovnútra...“ povedal mu Ron dosť stroho.
„Akoby práve mne na tých vašich bojoch až tak veľmi záležalo...“ odsekol Draco chladne a premeral si pohľadom Harryho.
„Potter, to sa dalo čakať, že ťa sem zavolajú, no nemysli si, nie si o nič dôležitejší než tuto večne nespokojný Weasley...“
„Čo tu robíš?“
„Čo tu robím?“ zopakoval jeho otázku Draco. „Zdá sa, že to tebe chýbajú isté kľúčové informácie všakže, no veď sa dozvieš, keď uznajú za vhodné ti to povedať...“ dodal stále ešte dosť pyšne.
„Prosím ťa, Draco nechaj ho na pokoji...“ požiadala ho Hermiona.
„Prečo ho prosíš, toto tu ty skutočne máš rada...“ skočil jej do reči Ron.
„Ron, teraz nie je vhodný čas na...“
„Nie je, akože nie je a kedy bude... kedy asi...“ kričal na ňu a zrejme ani nevedel, ako sa k tomu dostal.
No Harry videl, že jeho kamarátka má už slzy v očiach a opäť sa dostal do tej situácie, po ktorej ani trochu netúžil, zjavne to bolo horšie, než sa snažili prezentovať vo svojich listoch.