16. 12. 2015

Mráz



Postavy: Harry Potter, Severus Snape...
Obsah:  Harry a kvety z mrazu
Varovanie: trojitý drabble (neriešim počet slov), pokračovanie Snehových vločiek

http://meropesvet.blogspot.sk/p/advetny-kalendar.html
 


 Pre Michalette, Mia, Vai, Mononoke, Aliya Midnight

Jedno z tých okien. Obrátených do tichej a pustej ulice. Otvorených aj napriek tomu neúprosnému chladu. Sa náhle zavrelo.
Jeho bledá tvár, poznačená mrazom, tým mrazom, ktorý neúprosne kreslil kvety a iné vzory. Jeho oči, tie oči, na ktorých mu tak veľmi záležalo.
Presunul tie krehké kvety vôľou do známeho obrazu. Do obrazu, pomaly sa vynárajúceho z jeho samého.
Profesorov obraz.
Jeho tvár.
Taká akú si ju pamätal.
Chlad do jeho očí vpísal mráz. Cítil v nich dotyk jeho ruky, ten posledný pohľad.
Ľutoval, za každou možnosťou, za každou sekundou, počas ktorej mal možnosť čeliť jeho pohľadu, inému než ten, ktorý spoznal, keď chytal do rúk snehové vločky, tá spomienka bola práve teraz tak blízko, práve teraz ju dokázal privolať, predtým odmietal, nemohol ju stotožniť s tým čo videl potom. No on tam aj vtedy bol, na tej strane, na ktorej ho potreboval.
On nepočítal s tým, že bude niekomu chýbať ani len nemyslel na tú možnosť, že by to mohol byť práve on, koho hlas by práve teraz niekto túžil počuť. A myslel na to, prečo vtedy neprišiel, prečo ho neoslovil a nepovedal mu, že tu je. Poznal odpovede aj ich logiku, no nič to nemenilo na tom, že ich túžil počuť od neho... cítiť tú istotu spojenú s tým, že on tam vždy bude, vždy na tej strane, na ktorej je on. 
Díval sa do tej tváre, vytvorenej z jeho spomienok. A uvažoval nad tým prečo sa to vždy musí takto skomplikovať? Prečo vždy on je na tej druhej strane, toho istého zrkadla? A všetky túžby jeho srdca vždy na tej druhej strane.
Otvoril opäť jedno z tých okien, rovnakých ako všetky v tejto ulici a predsa iných, lebo bolo poznačené jeho dotykom.
„Veselé Vianoce, Severus...“ zakričal do tmy a opäť ho zavrel, zvláštne oslobodený.
Odstúpil od okna, ďalej do tmy, do tej istej tmy svojho sveta vzdialeného od jeho obrazu.
Zotmelo sa, sneh sa dotkol všetkých striech. Aj tmavej postavy, stojacej na chodníku, ukrytej vo svojej vlastnej tme, vo svojich vlastných tieňoch. Pod váhou ochrannej kapucne, inej než tá, ktorá nebola poznačené len mrazom. A skôr než využila možnosť vrátiť sa späť do sveta svojich vlastných istôt, poslala k nemu svoj hlas: „Veselé Vianoce, Potter...A zatiaľ dobrú noc...“