28. 12. 2015

Temná strana sily 1. kapitola 1/3







Názov: Temná strana sily
postavy: Theia_Autp postava/Anakin Skywalker_lord Vader, padawanka/majster ship, hate love relationship, angst, zmienky o Padmé/Anakin, het
obsah: „Keď mi povedali, že on bude mojím majstrom, pocítila som strach, ten zakázaný strach, o ktorom sa hovorilo, že vedie k temnej strane sily.“ 
 poznámka: chystám aj star wars slash, skrátka ma pochytila Sw mánia.... rubriku, ale ešte nemám urobenú, neskôr to dobehnem...


 


 PRE FARAH

„Ten, kto majstrom chce sa stať aj zodpovednosť naučiť sa prijať musí...“ to bolo tie Yodove slová, ktoré boli prvým náznakom toho, že niečo nie je tak, ako si pôvodne myslela. Nesedelo to k tomu, čo si myslela ani k majstrovi, ktorý by sa mal k nej prihlásiť. A jeho ďalšie slová to len potvrdili.
„A preto rada uzniesla sa na tom, že Anakinovi Skywalkerovi, bude udelená tá časť, dokončiť výcvik tejto padawanky...“
Anakinovi Skywalkerovi?
To nie.
On predsa ani len nie je majster.
Všetko sa v nej búrilo proti takej predstave. Bála sa, že ju stiahne do tých problémov, ktoré má aj on sám. Jej majster sa o Skywalkerovi nikdy nevyjadroval práve najlepšie a ona to počúvala až príliš často, na to, aby tým nebola ovplyvňovaná.
No údajne je dosiaľ najmocnejší z nich.
Po týchto slovách, už takmer ani len nevedela kde stojí, tak silno ju to zasiahlo. Ten šok ňou hlboko otriaslo a zaplnila sa strachom, ktorý ledva dokázala skrývať za tou svojou maskou ľahostajnosti.
A pocítila na sebe aj jeho pohľad, po prvý raz, zbavený toho počiatočného nezáujmu.
A všetko v nej, akoby posúvalo silu ďalej od neho, akoby odmietalo zdieľať s ním čo i len jej kúsok.
A keď prehovoril, nebolo to o nič lepšie ani príjemnejšie.
„Majster Yoda, ja... nemyslím si, že práve táto padawanka by mala byť pridelená práve ku mne... Ako ste správne podotkli táto rada mi odmietla udeliť titul majstra, tak prečo by som ja mal prijať jej požiadavky, tohto druhu a až dosiaľ som sa domnieval, že učiteľ je ten, kto si vyberá žiaka... “  
Tak arogantný.
Niečo také si dovolil povedať pred radou.
Rozumela tomu prečo o ňom jej majster hovoril v zlom, teraz viac než kedykoľvek predtým aj ona podliehala tomu dojmu, že mal pravdu.
Jej majster.
Keby sa tak radšej mohla vrátiť k nemu, keby nikdy nebol tak vážne zranený, keby...
Strácala istotu a oni to cítili, to ako sa náhle zmenšila pod vplyvom všetkých tých prísnych pohľadov, pod vplyvom toho, že ten, kto bol navrhnutý za jej majstra ju odmieta bez toho, aby jej vôbec milosti udelil šancu dokázať mu, čo v nej je.
Áno, je najsilnejší v ráde za posledné roky, ale ani to nie je všetko. Práve teraz mala možnosť sa o tom presvedčiť.
„Odmietaš, teda, Anakin Skywalker prijať od rady túto službu?  Nie si majstrom ešte, no si členom rady, si tým koho rada môže poveriť tým, čo za vhodné považuje...“ prerušil ho Yoda, teraz už dosť zamračený a znepokojený jeho odpoveďou, ktorá akoby bola snáď urážkou aj preňho samotného.
Ticho.
Videla ako sa Obi-Wan adresoval jeho smerom jeden z tých varovných pohľadov, ktorý mal však byť skôr ochranou z jeho strany než pokarhaním.
A keď Skywalker prehovoril opäť už to neznelo až tak sebavedome ako predtým.
„Prijímam túto službu a nemal som v úmysle ju odmietnuť, len som chcel, aby ste mi objasnili do akej miery sú odo mňa práve teraz vyžadované povinnosti majstra, pochopil som čo rada odo mňa požaduje a som pripravený splniť si svoju povinnosť...“
Skywalker vstal zo svojho miesta.
Theia bola v takom šoku, že takmer ani len necítila vplyv jeho sily, keď položil ruku na jej plece, akoby takmer v obradnom geste.
„Prijímam túto padawanku za svoju a zaväzujem sa, že dokončím jej výcvik so všetkými povinnosťami, ktoré k tomu prináležia... týmto prijímam Theiu... za svoju padawanku...“  v jeho slovách bol len chlad a formálnosť. Ani stopa po ubezpečení, že je skutočne prijatá, ani náznak toho, že by sa jeho sila čo i len trochu otvorila...
Tváre členov rady sa trochu vyjasnili a bolo na nich vidieť, že sú spokojní s tým, ako sa napokon postavil k tejto záležitosti.
Oni boli spokojní, no Theia ani trochu.
Bol to zlý sen, to čo sa práve teraz dialo... natoľko zlý, že ledva zachytila tie slová, ktorými ju členovia rady prepustili späť na vyučovanie do hlavnej časti chrámu.
Zasadanie ešte neskončilo, ona bola len jeho krátkou súčasťou.
Dosť strnulo postupovala smerom k východu a keď sa za ňou zavreli tie dvere, až vtedy, akoby opäť mohla voľne dýchať.
Ona a Skywalker.
To nemôže skončiť dobre.
A to si myslela, že ten poblikávajúci meč je tou najhoršou vecou, ktorá sa jej mohla stať.
Nie, mýlila sa.
Tou najhoršou bolo to, že ten nový už príde na jeho meno a ona ho nedostane bez jeho súhlasu ani len do rúk. 

nasledujúca časť