30. 12. 2015

Temná strana sily 1. kapitola 3/3








Názov: Temná strana sily
postavy: Theia_Autp postava/Anakin Skywalker_lord Vader, padawanka/majster ship, hate love relationship, angst, zmienky o Padmé/Anakin, het
obsah: „Keď mi povedali, že on bude mojím majstrom, pocítila som strach, ten zakázaný strach, o ktorom sa hovorilo, že vedie k temnej strane sily.“ 
 poznámka: chystám aj star wars slash, skrátka ma pochytila Sw mánia.... rubriku, ale ešte nemám urobenú, neskôr to dobehnem...



 poznámka: ďakujem Farah za nový banner aj za obal knižný...


 pre Farah.  

Ďalej ich pozorovala. A vskutku sa bolo na čo dívať.
Aspoň v prípade Skywalkera určite, musela uznať, že má isté prednosti, ktoré dievča len tak nenechajú chladnou. Niežeby ona patrila k jeho obdivovateľkám, no aj ona uznávala, že istú príťažlivosť v sebe má.
Gwain bol skrátka taký ako vždy, poznala ten jeho napätý postoj, tesne pred výbuchom, stále takpovediac solídny a ochotný sa do toho hneď zamotať, no zostával pod kontrolou, ešte sa celkom neodviazal, ako to majster často zvykol nazývať, keď bol skutočne nahnevaný.
Nemala by na to myslieť a už vôbec to nesmela s nikým rozoberať, no v jej prípade majster Káin urobil výnimku, Gwain ešte ani zďaleka nemal ukončený výcvik, keď si vzal aj ju. Povedzme, že bol len pár rokov pred ňou, ak sa to tak dalo nazvať.
Rada jediov to povolila len kvôli výnimočnému stavu, ktorému vtedy čelili aj aj preto, že vtom období opäť začali prevládať tie staré predsudky spojené so spochybňovaním prijatia žien do rádu. A bolo nutné urobiť isté ústupky, aby sa dievčatá na výcvik dostali a každý majster, ktorý vtedy súhlasil, že bude bojovať s predsudkami tohto druhu dostal túto výnimku aj keď sa to nikde neuvádzalo a bolo zakázané o tom hovoriť.
U niektorých to prebehlo vcelku v poriadku, no niekde, toto dvojité učenie nedopadlo práve najlepšie a skončilo občas aj spojením, ktoré nebolo takpovediac veľmi priateľské a niekedy aj vylúčením s rádu, ak to prekročilo všetky medze a prišlo sa na to.
Nepochybne preto stále trvali na tom, aby mal majster len jedného učňa a zmienka o akýchkoľvek výnimkách sa im počúvala veľmi ťažko. Porušenie kódexu sa vždy bralo veľmi vážne aj počas krízových stavov sa zmeny v ňom presadzovali len veľmi ťažko.
Myslela si, že aspoň teraz bude mať pokoj, no presvedčila sa o tom, že to zrejme nebude tak.
Jej nový takpovediac majster ani zďaleka nebol pokojný človek, sálalo z neho niečo od čoho sa chcela držať čo najďalej a nepochybne to museli cítiť aj oni a nič na tom nemohli zmeniť ani všetky tie naj prívlastky, ktoré počas svojho výcviku dostal.
Cítila to, keď sa ich rozhovor konečne skončil a Skywalker sa opäť priblížil k nej, Gwain bol nútený odísť, no ešte predtým jej venoval pohľadom, ktorým jej dal najavo, že sa len tak ľahko nevzdá a jej to úplne stačilo na to, aby s ním bola spokojná, už len to, že sa postavil Skywalkerovi malo v jej očiach aspoň určitú váhu. No nechcela, aby si kvôli nej narobil problémy, ešte stále len začínal, mal by si skôr budovať dobré vzťahy, než vytvárať zbytočných nepriateľov, tak to aspoň vždy hovoril ich majster a aj ona by sa toho mala držať, no bolo to čoraz ťažšie.
V jeho očiach bolo stále to napätie, po ktorom ona sama vôbec netúžila, bolo iné než ten upokojujúci pohľad jej majstra Káina, ktorý bol majstrom práve v tom udržať sa vždy nad vecou. Na to bola zvyknutá, vedela, čo si môže dovoliť, práve teraz vstupovala do neznáma, do vzťahu, ktorý v nej vyvolával strach v takej intenzite, až sa bála strachu samotného.
„Poď so mnou, Theia Flemingová...“ použil jej celé meno a vyslovil to tak, až sa jej hrdlo opäť akoby na protest stiahlo.
Nasledovala ho do jedného zo služobných výťahov. A čakala to najhoršie, lebo sa vôbec netváril prívetivo.
„Neviem čo všetko ti toleroval tvoj predchádzajúci majster a ani ma to nezaujíma, no jednu vec si zapamätaj hneď na začiatku, kým som ja tvojím majstrom, nebudeš sa tu na verejnosti predvádzať s mladými mužmi... nie je tvojou úlohou podnecovať ich túžby, predpokladám, že vieš, čo znamená uchádzať sa o členstvo v ráde a aké povinnosti z toho pre teba plynú... vieš, to Theia Flemingová?“
Strach sa v nej miešal z hnevom, keď sa naklonil bližšie a díval sa na ňu, akoby snáď bola ona práve jednou z tých žien, ktoré dráždia mužov a tým znevažujú postavenie ženských členiek rádu.
Nepoznala horšiu urážku, ktorú by od neho mohla počuť. Všetko v nej sa snažilo preraziť tú hradbu ľahostajnosti, ktorú si okolo seba vybudovala, tlačila na ňu, no nedovolila emóciám dostať sa na povrch.
A prekvapujúco zrazu počula svoj hlas, akoby sa spustil, akoby snáď mohol fungovať aj mimo jej vedomia. „Áno, majster, viem veľmi dobre, aké sú moje povinnosti čo sa týka rádu... a ubezpečujem vás, že som vzala na vedomie vaše varovanie a už sa to viac nestane...“
Jej vlastný hlas jej znel akosi cudzo, a tie slová boli ako jed, ktorý v nej všetko rozochvel hnevom, no vyslovila ich, lebo tak sa to od nej očakávalo, lebo taká teraz bola jej úloha, podriadiť sa jeho vedeniu, aj keď to už od prvej chvíle nemohla vystáť, nemohla dovoliť ani to, aby ju vyhodil, už toho obetovala viac než dosť na to, aby sa teraz len tak ľahko vzdala, o nič iné mu predsa ani len nešlo, len aby mu to práve ona uľahčila.
„Výborne, v tom prípade môžeme postarať o to, aby si dostala nový meč,bol som upozornený na tom, že už bola urobená objednávka...“
 „Áno, majster...“  súhlasila Theia stále tým istým pre ňu cudzím hlasom.
Po zvyšok cesty výťahom obaja mlčali, nemali si čo povedať a ani ju to netrápilo.
Čo sa týkalo jej, nebol to ešte jej majster ani zďaleka. Len pre ňu neznámy Anakin Skywalker, ktorého poznala prevažne z rozprávania a z legiend, ktoré o ňom kolovali.
Aspoň ten nový meč jej vybavil, no nemala z neho až takú radosť ako očakávala, lebo keď prišla na hodinu, všetci padawani si ju premeriavali, správy týkajúce sa zmeny majstra sa na škole šírili takmer rýchlosťou svetla, a takmer ľutovala, že tu nie je Agapé, ktorá by nepochybne hneď povedala niečo, čo by rozptýlilo to zvláštne napätie, (jedna z jej hláv by to zvládla určite a tá druhá by ju kryla, milovala to a bolo ťažké si predstaviť, že teraz istý čas nebude spolu s ňou takto prerážať ten ľad, ktorý sa tu čas od času nahromadí), ktoré sa okolo nej zrazu vytváralo, no práve teraz sa nemohla spoľahnúť na jej rečnícke umenie, tak len zapadla na svoje zvyčajné miesto, čakala a smútila sa starým mečom.
Našťastie nemeškala a nemusela sa preto ani ospravedlňovať za svoj neskorý príchod, lebo  majster Yoda, ktorý mal s nimi skupinové vyučovanie používania sily, sa ešte nejaký čas zdržal.
Po jeho príchode sa sústredila na výklad, prebudila v sebe silu a snažila sa dodržiavať zadanie, ktoré si pre nich prichystal.
Dnes mali našťastie praktickú hodinu, na ktorej si takpovediac vyčistila hlavu, ak by sa to tak dalo nazvať a odchádzala z nej uvoľnená a aspoň čiastočne zbavená bremena tých nežiadúcich pocitov.
***

Po celom tom dni len ležala na posteli a hľadela na tmavý strop pripomínajúci hviezdu oblohu, vyvolala si svoje  na svoje obľúbené súhvezdie, ktoré najradšej pozorovala zo svojej rodnej planéty Naboo, volalo sa osamelá dievčina a viazal sa k nemu príbeh, ktorý jej bol blízky, lebo jej ho rozprávala mama, ešte v tých časoch, predtým než objavila svoje schopnosti... osamelá dievčina plakala, lebo jej milý odišiel do vojny, len on mal v rukách jej šťastie, len s ním dokázala byť šťastná, no jej milý sa nevrátil z tej krutej vojny žiaľ, a hviezdy, ktoré sa už nemohli dívať na jej žiaľ, ju vzali medzi seba, zdvihli ju poľahučky zo zeme a spojili ju s jeho šťastnou hviezdou, ktorá sa stala základom súhvezdia osamelej dievčiny.
Matkina tvár sa práve teraz zjavila v jej predstavách, tak blízka a tak vzdialená zároveň.
Priala si byť silná, ako ona. Po otcovej smrti to bola práve matka, ktorá sa postarala o to, aby mali všetko, čo potrebovali, ktorá bojovala za to, aby získala svoje miesto a verila jej schopnostiam niekedy viac než ona sama.
Tá spomienka, akoby prebudila časť tej odhodlanosti, ktorú v sebe práve teraz potrebovala nájsť a zároveň spôsobila, že došlo k uvoľneniu jej mysle a ona dokázala zavrieť oči a pokojne zaspať.