26. 12. 2015

Temná strana sily Prológ



Názov: Temná strana sily
postavy: Theia_Autp postava/Anakin Skywalker_lord Vader, padawanka/majster ship, hate love relationship, angst, zmienky o Padmé/Anakin, het
obsah: „Keď mi povedali, že on bude mojím majstrom, pocítila som strach, ten zakázaný strach, o ktorom sa hovorilo, že vedie k temnej strane sily.“ 

 poznámka: chystám aj star wars slash, skrátka ma pochytila Sw mánia.... rubriku, ale ešte nemám urobenú, neskôr to dobehnem...



Predstúpila pred radu.
Ona, mladá padawanka, ktorá predčasne prišla o spoločnosť majstra, ktorý viedol jej výcvik.
Cítila na sebe pohľady všetkých majstrov.
Bola to nepríjemnosť, s ktorou musela počítať, vzhľadom na to, že zranenia, ktorá v poslednej misii utŕžil jej majster mu neumožnili ďalej vykonávať jeho funkciu.
Akékoľvek ďalšie podrobnosti neboli nutné, netúžila nič vedieť o jeho utrpení, až príliš rýchlo všetko zariadil a nedal jej ani možnosť, aby sa s ním rozlúčila, nepochybne preto, aby ani on nemusel myslieť na to, čo ju práve teraz zožieralo zvnútra.
To krehké takmer až rodinné puto, ktoré sa vždy napriek všetkému vytvorí, bolo narušené prílivom zakázaných pocitov, s ktorým pár dní neúnavne bojovala. Nemyslela si, že jej na tom až tak záleží, no práve teraz, keď si uvedomila, že ho už nikdy neuvidí, cítila v sebe prázdnotu,  nekonečnú priepasť, ktorú mohlo vyplniť len pokračovanie jej výcviku.
A práve preto sem dnes bola predvolaná, aby získala nového majstra a mohla pokračovať ďalej vo svojom výcviku.
Boli tam všetci. No on hľadela hlavne na Yodu, od ktorého práve teraz závisel jej osud.
Snažila sa ovládať, neupozorňovať na tú bolesť, ktorá v nej ešte stále doznievala.
Nechal ju odísť, bez otázok, mala by mu byť za to vďačná, mala by cítiť radosť, že o nej podal kladné referencie, že sa za ňu prihovoril, aby to bolo čo najskôr zariadené.
Nebála sa. Aspoň nie nového zaradenia, povrávalo sa, že si ju vezme Obi -Wan Kennobi.
Momentálne nemal nikoho po dokončení výcviku svojho posledného padawana sa začalo hovoriť o tom, že by mohla ísť k nemu, teda aspoň zachytili chýry tohto druhu a vskutku by uvítala, keby to bolo tak, niežeby mala nejaký problém s ostatnými majstrami, no vedela, že on nemá predsudky, aspoň čo sa istých oblastí týka a padawanky to bola vždy trochu problematická kategória, niektorí majstri sa žiačkam z pochopiteľných dôvodov vyhýbali a on pôsobil tak, akoby s tým nemal problém, akoby sa nebál, že by mohla byť preňho rizikovou záležitosťou.
Ešte stále ju však skúmali, tak sa snažila toho priveľmi nebáť, vyčistiť si myseľ, stáť tam rovno a odhodlane a nebáť sa toho, že by ju mohlo prípadne aj vyhodiť, ak by sa im nepozdávalo niečo z toho, čo by z nej mohli zachytiť, nebolo ľahké čeliť ich skúmaniu.
A bol tam aj on.
Skywalker.
Ten kvôli ktorému v rade vládol ten zvláštny nesúlad, ktorý cítila aj ona.
Ten, ktorého nedávno prijali do rady, no odmietli mu udeliť titul majstra. S ním nechcela mať nič spoločné, no vedela, že ak si ju Obi skutočne zoberie, zrejme sa s ním bude musieť stretávať, lebo oni tak akosi patria k sebe, ich priateľstvo bolo takpovediac verejne známe a takisto aj to, že Obi je voči nemu údajne až príliš benevolentný a hovorilo sa aj o tom, že ho nevedel udržať pod kontrolou ani keď bol jeho padawanom a už vôbec nie teraz.
Prešla pohľadom po všetkých tých známych tvárach, napokon tomu neodolala a na chvíľu sa jej oči stretli aj so Skywalkerom, ktorý by bol očividne najradšej niekde inde. Tváril sa, akoby ho to ani trochu nezaujímalo to, že stojí pred nimi a jeho sila sa jej ani nedotkla.
Očividne o ňu nejavil žiadny záujem, čo bolo zrejme najlepšie a značne sa jej uľavilo, že  sa ním ani ona nebude musieť zaoberať.
„Rozhodnúť musíme, kto prevezme na seba zodpovednosť takú, za mladú padawanku, stojí pred nami dnes...“ prehovoril napokon Yoda, opäť sa teda vrátila hlavne k nemu.
„Theia..., chceš povedať niečo nám, skôr... než ukončíme rozhodovanie naše...“
„,Len by som vám chcela poďakovať, vám všetkým za to, že mi umožníte pokračovať v mojom výcviku...“  prejavy neboli jej silnou stránkou a obávala sa toho, že by mohla povedať niečo nevhodné, čo by mohlo skomplikovať jej zaradenie, priala si skôr aby to všetko mala už čo najskôr za sebou.
„Umožníme, o tom niet pochýb aj vzhľadom na kladné referencie od tvojho predchádzajúceho majstra, by sa dalo povedať, že veľmi radi... vedieš si dobre, padawanka Theia...“ povedal Obi Wan.
„Ďakujem, majster...“
V jeho pohľade bolo pochopenie a podpora, práve to teraz potrebovala. Pochvala od neho pre ňu skutočne veľa znamenala, potrebovala cítiť aspoň nejakú podporu, tie skúmavé pohľady jej odčerpali značnú časť energie a cítila sa kvôli nim malá a nepatrná.
„Pristúpime teda k zaradeniu tvojmu...“ pokračoval Yoda a tváril sa pritom mimoriadne vážne.
Theia takmer ani nedýchala, keď sa chystal vysloviť to, čo by malo ovplyvniť celý jej ďalší život a takisto aj výcvik. 
Opäť bude mať majstra.
Bude môcť pokračovať a nebude sa viac ničím trápiť, lebo všetko bude v poriadku.
Už zajtra bude môcť pokračovať vo svojich povinnostiach, tak akoby sa nič nebolo stalo a aj keď nezabudne len tak ľahko na to staré spojenie, ktoré vždy bude súčasťou jej, začína sa pre ňu nové, ktoré snáď bude ukončené až jej vyučením.


1. kapitola