6. 1. 2016

Čarodejník 3. kapitola 2/2

fandom: weirdsister college AU, (vysoká škola pre čarodejníkov)
pár: Nicholas "Nick" Hobbes/Ben Stemson (
Christian Coulson)
čiže mladý zlý mladý čarodejník/mukel


Obsah:  Druhý ročník na Weirdsister College (prestížnej čarodejníckej univerzite) pre mladého čarodejníka, túžiaceho po moci, Nicka Hobbsa nezačal práve najlepšie, kvôli otvoreniu brány moci a jeho pomoci temnému čarodejníkovi bol takmer vylúčený so školy, poradilo sa mu však vyviaznuť s dvojročnou podmienkou...
Nový čarodejnícky príbeh
niektoré veci si budem prispôsobovať podľa seba, preto nie je nevyhnutná znalosť tohto seriálu...

 
Sám seba pristihol pritom, že uvažuje o tom, že by skutočne dokázal zniesť jeho prítomnosť. Ani zďaleka sa k nemu nesprával tak, ako to predpokladal, svojím spôsobom ho podporoval. A on nepatril o osobám, ktoré nedokázali oceniť láskavosť tohto druhu. Hlavne pokiaľ bola tak zriedkavo prítomná v ich životoch. Ale...
„Jedno kapučíno...“ počul objednávku, ktorá ho prinútila vrátiť sa späť do prítomnosti.
„Jedno kapučíno, Mildred, hneď to bude, ako vidíš, už sa začínam učiť...“ venoval jej jeden z tých pomerne príjemných úsmevov.
Ona nebola ako Ethel, mala v sebe niečo, čo vás jednoducho núti, ju do všetkého zatiahnuť a keby aj nie, tak to urobí sama a bez vašej pomoci.  A jej moc, tá ho fascinovala, to nemohol poprieť.
Nechal stroj, aby urobil svoju prácu, prekvapivo ho táto činnosť pomerne bavila, akoby to snáď bola svojím spôsobom príprava elixírov, s ktorou sa dokázal pomerne rýchlo vžiť ešte na strednej. A kávu mal rád, poznal jej jednotlivé príchute, lebo ho istý čas držala pri živote.
„Si v poriadku, Nick...“
„Áno, iste...“
V škole sa s ním nezhovárala rovnako ako ostatní a zrazu bola tu pred ním, ovládaná miernou nervozitou.
Zaznamenal to, že práve teraz sa naňho díva aj Ben, keď jej pripravil kávu a pridal aj cukor.
Jeho nový priateľ sa vôbec netváril nadšene, nepochybne by bol omnoho rád, keby s objednávkou počkala naňho. Trápiť ho týmto spôsobom nebolo až také hrozné, túto malú radosť si doprial a nemohol jej odolať. Pôsobil priam neodolateľne, keď naňho žiarlil.
„A ty sa tento rok asi máš už lepšie, keď tu už nemusíš pracovať... všakže...“ pokračoval v rozhovore.
„Tá posledná brigáda cez prázdniny dopadla pomerne dobre a ten nový projekt, za spoluprácu niečo aj dostávam...“
No konečne, nerobí pokusnú myš tak ako doteraz a ešte k tomu úplne zadarmo, za to ju Nick takmer zatúžil pochváliť.
„Nový projekt, to znie skvele a čo sa stalo s tým starým?“ pracovali na  ňom spoločne všetci traja, vždy mal záujem o vedeckú mágiu, a veci s tým spojené, to nepopieral, aj teraz to preňho bola priorita, aj keď sa na čas musel vzdať svojich plánov.
„Neviem či by som ti o tom mala hovoriť, ale profesor Starfinder, akosi nechce mať nič spoločné s tým, na čom ste robili ty s Ethel...“ povedala mu to dosť opatrne, akoby sa obávala, že sa z jeho strany dočká nepriaznivej reakcie, no on vedel ako byť poslušný, doma ho to naučili, aj keď ich za to nenávidel a dosť dobre vedel predstierať, že ho to ani trochu nemrzí.
 „To je pochopiteľné, akoby nie, to ja som si to predsa spôsobil sám a mohlo to dopadnúť ešte omnoho horšie, no teraz sa tým nemusíme zaťažovať... Som rád, že sa máš dobre a že pokračuješ v projektoch, ktoré ťa bavia... Skutočne ma veľmi teší a možno v budúcnosti budeme opäť spolu pracovať, ktovie, možno nám to tentoraz vyjde lepšie, než naposledy...“
Prikývla a vzala si svoje kapučíno, zrejme aj ona si všimla, že sa k nim blíži Ben. Nick naňho uprel pomerne spokojný pohľad. A nechal ho, aby si to vybavil sám so svojou bývalou či budúcou, či ako to nazvať, lebo ani jeden z nich zatiaľ ešte nedefinoval to, čo z toho ich vzťahu vzíde.
Po jej odchode mu ostával už len priestor na úvahy, lebo keď sa k nemu Ben vrátil už mu len oznamoval objednávky a ani zďaleka sa netváril tak prívetivo ako predtým.
Stihli sa pohádať a on bol na vine, to ho vôbec neprekvapovalo, že všetky jeho dobré predsavzatia ju razom preč... keď sa do toho zamieša ona... Ben to očividne nezobral veľmi dobre.
Nick ho nechal na pokoji, nech si myslí, čo chce, hoci aj to, že má o Millie opäť záujem.
Ona ho očividne mala, stačilo by ju len trochu nadlomiť, keby mu na tom skutočne záležalo, keby skutočne dokázal urobiť niečo iné, než vtiahnuť ju do ďalšej hry, než sledovať, ako kvôli nemu trpí.
Musel uznať, že to vydržal dosť dlho, držal sa dobre až do záverečnej, Nick každú chvíľu očakával jeho výbuch.
Nerobil si s tým žiadne starosti, jeho deň sa dnes skončil, a rozhodne potreboval nejaké rozptýlenie pred tým nemožným seminárom pre čarodejnice.
Nič sa však nestalo, všetko spolu upratali a on sa šiel prezliecť dozadu, práve sa zbavoval zástery, keď pocítil ako ho niekto prudko obrátil k sebe.
„O čo ti ide? Čo od nej zase chceš?“
„Ja nič nechcem, Stempson, len sme spolu hovorili, to je všetko...“ snažil sa ignorovať jeho výbuch a priveľmi sa nebaviť tým, ako sa mu ho podarilo rozdráždiť.
„Daj je pokoj, skôr než...“
„Skôr než čo....“ provokoval ho, nemohol si pomôcť, takého nahnevaného ho ešte nevidel, no neznamenalo to, že sa ho bál, práve naopak.
Pokúsi sa ho udrieť? Pobije sa s ním kvôli nej. To by mu neodporúčal.
„Osobne si to s tebou vybavím, ak to bude nutné...“
Odsotil ho do skrinky, až to zadunelo. Bolesť, hoci slabá no dostatočná na to, aby prebudila spomienky, ktoré nechcel a nemohol kontrovať.
„To už viac neurobíš, Stempson, ak ti je život milý, nikdy viac...“ varoval ho s narastajúcou istotou, že sa zrejme dostali cez okraj, z ktorého však spadne práve on.
Díval sa do jeho očí, akoby videl ich, no zároveň si uvedomoval, že to tak nie, je, že on ... nemôže byť predsa... schopný toho, čo s ním urobili oni... Tá predstava však ustúpila, niečomu inému, impulzu, ktorý akoby v ňom narastal celkom prirodzene.
Nesmel mu to vrátiť, musel myslieť na podmienky a dokonca ani ručne, akýkoľvek incident podobného druhu, by mohol mať za následok jeho odvedenie na miesta, odkiaľ sa už nedá vrátiť.
No mohol urobiť niečo, čo rozvráti ten jeho svet a vezme mu nádej, chytil ho za golier a pritiahol si ho bližšie.
Ich pery sa dotkli.
Celé to napätie, ktoré prežíval, akoby prešlo do toho bozku, akoby mágia samotná prúdila aj doňho.
Bozkával ho tvrdo, neľútostne, takmer, akoby ho chcel tým bozkom zničiť, pripraviť ho o všetko... Bozkával ho a kdesi v ňom narastalo šťastie a dosiaľ nepoznaná vášeň, tak ďaleko od všetkých tých okamihov, keď sa len nudil a využíval svoj vplyv.
Očakával odpor, čo i len náznak odporu, ktorý by ho možno zastavil, vôbec nie tie ruky, ktoré sa okolo neho uzavreli, obrátili sa a teraz to bol on, kto pritlačil Bena k tej skrinke, no jemu to očividne nevadilo.
Tmavovlasý mladík však bozkával jeho, oplácal mu bozky, až bol takmer bez dychu, no nedokázal sa od neho odpútať, podarilo sa mu to len s veľkými úsilím, aspoň na chvíľu, lebo potreboval chytiť dych.
„Nemali by sme...“ hlesol.
Ben prikývol, no nepustil ho.
Neostávalo mu nič iné, len dať mu čo chce, len raz pre zmenu urobiť aj niečo, čo by mohlo byť príjemné aj preňho.
Opäť ho bozkával.
Ben pootvoril pery a vpustil ho hlbšie, ich telá, akoby jeden druhému hovorili čo potrebujú bez ohľadu na akékoľvek, zábrany mysle, cítil jeho ruky pod svojím tričkom, ich pevné zovretie, ich dotyk, to ako bol náhle inou osobu vyzvaný do jednej z tých hier, ktorá sa mohla skončiť prehrou nich oboch. 

predchádzajúca časť nasledujúca kapitola