5. 1. 2016

Čarodejník 3. kapitola 1/2


fandom: weirdsister college AU, (vysoká škola pre čarodejníkov)
pár: Nicholas "Nick" Hobbes/Ben Stemson (
Christian Coulson)
čiže mladý zlý mladý čarodejník/mukel

Obsah:  Druhý ročník na Weirdsister College (prestížnej čarodejníckej univerzite) pre mladého čarodejníka, túžiaceho po moci, Nicka Hobbsa nezačal práve najlepšie, kvôli otvoreniu brány moci a jeho pomoci temnému čarodejníkovi bol takmer vylúčený so školy, poradilo sa mu však vyviaznuť s dvojročnou podmienkou...
Nový čarodejnícky príbeh
niektoré veci si budem prispôsobovať podľa seba, preto nie je nevyhnutná znalosť tohto seriálu...

popis postáv z tejto časti kapitoly


Veronica Dewdropová
Strážkyňa disciplíny, ona dohliada na poriadok, aj na akumulátor, ktorý sa stará o tú nežiadúcu energiu z kúziel, o jej pohltenie, čo je dosť dôležité, lebo inak by sa škola mohla ocitnúť vo veľkých problémoch, zároveň aj má právomoc udeľovať pokuty


Alicia Thunderblast
Riaditeľka školy, skúsená čarodejnica, ktorá hrá na trombón, nemá rada Hobbesa, lebo stále spôsobuje problémy...


Meškám len pár minút, to snáď nemôžete aspoň raz urobiť výnimku?“ naliehal na pani Dewdropovú, ktorá mu vymerala pokutu za neskorý príchod k prednej bráne a tvárila sa pritom mimoriadne spokojne.
Meškal na otvorenie  zimného semestra, ktoré sprevádzali magické úkony istého druhu, dvere sa preto zapečatili tak ako sa to zvyklo, nepochybne preto, aby nežiadúca energia neunikla von a on prišiel práve vtedy, keď to uzatváranie bolo dokončené.
„Nie, pán Hobbes, obávam sa, že to nepôjde... Ak chcete vstúpiť, budete musieť zaplatiť, tak ako ostatní previnilci...“ odmietala mu ustúpiť z cesty a on jej musel zaplatiť, aby sa cez ňu dostal.
„Nech sa páči...“
Niečo také sa mu predtým ešte nestalo, lebo nemusel do školy merať cestu na bicykli, po službe v kaviarni, po ktorej upadol takpovediac do kómy. Zaplatil jej dosť neochotne, peniaze mu práve teraz potom, ako ho rodina prestala podporovať chýbali a z kaviarne nemal žiadny príjem keďže to bol jeho trest a zároveň bezplatná služba verejnosti, prosiť o niečo pána profesora takisto nepovažoval za vhodné aj keď by sa rád stal jeho asistentom, keby to bolo len trochu možné, no na to, aby mu to navrhol, ešte nedozrel ten správny čas.
Dostal sa dovnútra,  rýchlo sa šiel prezliecť do obradného odevu a zaradil sa na koniec radu medzi ostatných študentov, práve keď začali uzatvárať kruh.
Spokojný s tým, že prebieha tento takpovediac takmer až anonymný rituál. Riaditeľkin prejav, už zo zvyku nepočúval, radšej nenápadne sledoval všetky tie drobné náznaky sily, ktoré boli všade okolo neho.
V škole bolo veľa nevyužitého potenciálu, ak by sa to tak dalo nazvať a bolo príjemné sa zameriavať radšej na nich, nech na všetkých tých študentov, s ktorými bude musieť tráviť čas na hodinách.
No istá osoba, ktorá by ho našla zrejme aj medzi všetkými a vôbec sa tým netajila, sa k nemu napokon aj tak dostala.
„Tak už si tu...“ šeptom sa ho spýtala, tá ktorú by možno práve teraz aj rád našiel.
„Ahoj, Ethel...“
„To je dosť, že sa so mnou zas rozprávaš, už som si myslela, že sa ma bojíš...“
„Nebojím sa, len som nemal čas a videla si predsa, čo sa stalo....“
„Áno, iste... videla som, ale hlavne teba a toho Bena, ako ste spolu... skoro stále... niekam mizli, vy sa odvtedy priatelíte, všakže?“
„Nie, ale vieš, že práve teraz som nútený robiť určité ústupky...“ snažil sa na seba upozorňovať čo najmenej, no nebolo to jednoduché vzhľadom na to, že ich rozhovor sa pomaly vyvíjal viac proti nemu.
„Akoby nie, to by si nebol ty, keby si na to neupozorňoval, ale so mnou teda, tento rok radšej nepočítaj, ani sa ku mne nepribližuj, Hobbes...“ v jej hlase postrehol výhražný tón a presunula sa ďalej, prekvapivo k Millie a Cas, akoby snáď s nimi tvorila nerozlučnú trojicu.
Netrápilo ho to.
O jeden problém menej, a to že sa urazila, to bola len jej vec, on s tým nemal ani len najmenší problém.
Zotrval na konci radu, a keď celá tá ceremónia vyvrcholila spoločným privítaním nového školského roku pomocou tradičného vytvorenia reťaze súdržnosti, zbytočná strata času a zbytočné plytvanie silou, nehovoriac o tom, že to nemalo žiadny iný efekt, len to so sebou prinášalo falošný pocit spolupatričnosti, ktorý on voči nikomu v tejto sále práve teraz nepociťoval, šiel si sadnúť rovno pred riaditeľkinu kanceláriu, keďže trvala na tom, aby sa počas prvého dňa u nej hlásil, kvôli upresneniu ďalších podmienok.
 „Tak poďte, pán Hobbes...“ vyzvala ho, keď sa vrátila do svojej kancelárie, spolu so šálkou čaju, ktorú nepochybne potrebovala, práve preto, aby zvládla jeho návštevu.
„Sadnite si...“
„Ďakujem, pani riaditeľka...“  
Sadol si oproti nej, pokojný, tichý a vyrovnaný sám so sebou, nemienil sa nechať ničím zaskočiť.
„Predpokladám, že je vám jasné to všetko, čo musíte dodržiavať na pôjde tejto školy, vrátane obmedzenia čarovania a iných závažných nariadení týkajúcich sa vašej osoby...“
Snažil sa nepretočiť očami a netváriť sa otrávene, keď ešte raz pohľadom prebehol ten dlhý zoznam.
„Som so všetkým oboznámený a naučil som sa to odpredu aj odzadu... ak je nutné tak vám to aj odcitujem...“
„Nie, to nie je nutné, len si to prezrite a podpíšte sa...“
Urobil to a zanechal na konci svoj záväzný podpis.
„Toto je váš študijný plán, upravený vzhľadom na verejno-prospešné práce...“
Pozrel si ho a s ním aj svoj rozvrh. Ten bol vskutku zaujímavý, keďže tam našiel predmety, na ktoré sa predtým nehlásil.
„Pani riaditeľka, ale tieto cvičenia aj tie, ktoré sú tu... zvolil som si namiesto toho niečo iné... to už nebolo miesto alebo...“
„Cvičenia pre čarodejnice, sú pre vás povinné, keďže ide o záslužnú činnosť na pomoc obci... A ja sama si nemyslím, že hodiny pána profesora Starfindera sú tento rok pre vás vhodné, omnoho viac času by ste mali venovať štúdiu tradičnej mágie, ktorej rozmery vám ešte unikajú... je nutné zaplniť isté medzery, vo vašom vzdelávaní...“
„Máte snáď nejaké námietky, pán Hobbes....“
„Nie, pani riaditeľka aj takto je to v poriadku...“  chcel s ňou o tom diskutovať, no keď si prečítal meno vyučujúceho, usúdil, že bude najlepšie sa s tým zmieriť.
Hodiny pre čarodejnice už nejako pretrpí a Tradičnú mágiu takisto. Učí ju profesor Shakeshaft a k nemu sa potreboval priblížiť, viac než inokedy, keďže teraz takpovediac patril do jeho života a nemalo sa to tak skoro zmeniť.
Starfinderov kurz môže dobehnúť aj na budúci rok, potom už snáď nebude v nemilosti, keď sa aj on o ňom bude vyjadrovať v dobrom.
Riaditeľka mu na to povedala len: „Tak to bude všetko, pán Hobbes, môžete sa vrátiť na vyučovanie, no pamätajte, že ste v podmienke a čo sa mňa týka, očakávam od vás, že dodržíte všetko na čom sme sa dohodli...“
„Áno, pani riaditeľke, buďte si istá, že sa budem snažiť vás tentoraz nesklamať...“ sľúbil to jej, ale zároveň aj sebe.
Stálo to za to, štúdium mágie na tejto škole považoval stále za svoju prioritu a momentálne aj za jedinú záchranu pred uväznením v temnote.
***
Zložil svoj obradný odev do batohu, čo mu pripomenulo to, že si teraz nebude môcť ísť oddýchnuť do svojej izby, lebo svoju izbu tu už nemá, vyšiel von a šiel sa naraňajkovať, bez Ethel, bolo v jeho živote akési zvláštne ticho, ktoré predtým dosť oceňoval a skutočne mal všetky dôvody na to, aby sa jej vyhýbal, ale to tiché spojené so všetkými tými obmedzeniami, vedel, že si len veľmi ťažko bude zvykať na to, že jeho svet bude práve teraz takýto.

***
Popoludní, keď už mal za sebou prvé prednášky a semináre a pomerne ochotne obsluhoval kávovar.
Nebolo vôbec ťažké sa to naučiť, nebola to až taká veda, dokonca aj bez mágie, to zvládal pomerne dobre. A keď mal v ruke horúci nápoj, nikto sa nezmohol na žiadne provokácie, očividne možnosť, že by sa mohol v jeho rukách zmeniť na zbraň na nich dosť zapôsobil, aj napriek tomu, že nesmel čarovať, uchýlil sa k iným spôsobom, ako podnecovať aspoň fantáziu tých ostatných dôverčivých duší.
Dnes tu ani nebolo až toľko ľudí a pred večernou hodinou ešte musel stihnúť odpracovať svoje hodiny aj tu, aby sa nikto nemohol sťažovať na to, že neplní svoju dohodu. Zastavila sa tu aj Benova matka, no bola pomerne milá a chápavá, akoby snáď z toho, ako jej podal ruku, dokázala vycítiť to, čím prešiel, čítal to v jej pohľade, nestál o ľútosť ani o nič podobné, ale prijal tú akceptáciu z jej strany. Čím bol príjemne prekvapený.
„V škole bolo všetko v poriadku?“ opýtal sa ho Ben.
„Dalo sa to zniesť... som čierny mág, osoba nežiadúceho druhu, ale dá sa to zvládnuť...“ vyhlásil pomerne obozretne.
„Čierny mág, tak to znie vskutku vážne... A nestane sa niekto mágom až potom ako vykoná isté zaslúžilé činy, aspoň Millie to zvykne hovorievať...“
„Áno, iste, ja som isté činy vykonal na to, aby ma čiernym mágom nazývať mohli...“ nechcel ho strašiť, Ben bol okrem profesora Shakeshafta jedinou ďalšou osobou, ktorá s ním hovorila ako s normálnym človekom a svojím spôsobom bolo upokojujúce zhovárať sa s ním a nič od toho neočakávať.
Chcel sa mu pomstiť, skutočne mal v úmysle mu znepríjemniť život, no bolo to čoraz ťažšie pod vplyvom tej jeho nevinnosti, ktorej sa ani on nedokázal ubrániť.

predchádzajúca kapitola nasledujúca časť