20. 1. 2016

Temná strana sily 5. kapitola 3/3








Názov: Temná strana sily
postavy: Theia_Autp postava/Anakin Skywalker_lord Vader, padawanka/majster ship, hate love relationship, angst, zmienky o Padmé/Anakin, het
obsah: „Keď mi povedali, že on bude mojím majstrom, pocítila som strach, ten zakázaný strach, o ktorom sa hovorilo, že vedie k temnej strane sily.“

Pre Farah a Awastu. 




Štyri hrnčeky a dokonca aj horúca čokoláda z dovozu v nich. To bolo privítanie, ktorého sa dočkala, keď sa vrátila do svojej internátnej izby. Ostala chvíľu zarazene stáť, keď jej  pod nohami prešla Šestka a ona si uvedomila, že dnes zrejme nebude v izbe sama.
„Ahoj, Theia, moja drahá, No len poď... musíme sa vážne porozprávať, ešte som len ledva prišla na internát a už som počula, že sa o tebe niečo zaujímavé hovorí, človek tu chvíľu nie je, a hneď sa dejú veci...“ okamžite sa rozhovorila Agápe, striedavo rozprávali jej obe hlavy, no Theia už bola na to zvyknutá, už jej to ani nepripadalo zvláštne.
Zaujímavé bolo skôr to, že Agápe k nim aj Gwaina, čo nemala veľmi vo zvyku, keďže tí dvaja si neboli veľmi blízki, no potešilo ju to správa, aj napriek tomu, že mali medzi sebou tú nevybavenú záležitosť, na ktorú Theia už aj zabudla, pod vplyvom tých predchádzajúcich udalosti, ju skutočne prešiel všetok hnev a považovala to len za bezvýznamnú epizódu.
„Ahojte, som rada, že ste späť...“ Theia objala Agápe, ktorá sa k nej dostala ako prvá. Usmievala sa, obe jej hlavy priam žiarili spokojnosťou. A potom k nej prišiel aj Gwain.
S ním si najprv chcela len podať ruky, ale vzdala to, keď zaregistrovala ten jeho smutný výraz a objala ho, tak akoby sa naposledy vôbec nič nebolo stalo, tak akoby objala svojho predchádzajúceho majstra, keby mala na to príležitosť.
„Vitaj, som rada, že si sa už vrátil....“
„Si rada?“ opýtal sa trochu pochybovačne.
Trochu tichší a zarazený, s novou jazvou na líci, no jej privítanie, menej formálne, než by mala vo zvyku ho zrejme trochu posmelilo. No zrejme ho to úplne nezbavilo schopnosti trochu provokovať.
„Áno, iste, neber si to tak, vieš, že ja sa nezvyknem dlho hnevať a už vôbec nie na teba...“
Usmial sa, nepochybne mu imponovalo to, akým spôsobom s ním hovorila a ona to robila schválne, aby sa prestal tváriť tak skrúšene, nemienila ho ďalej trápiť, predpokladala, že už bude rozumný, že pochopil, čo sa mu snažila naznačiť a nebude ďalej naliehať, no ako priateľa ho nemienila stratiť za žiadnu cenu, to nemienila dovoliť.
„Stretli sme sa s Agápe počas misie, vzájomne sme si takpovediac kryli chrbát, tak ma k vám napokon aj pozvala.... lebo vedela, že ťa to poteší, aj keď som sa ju chvíľu snažil presvedčiť o opaku...“ trochu ešte provokoval, no Theia mu to dnes mienila dovoliť, už len preto, že snáď bude mať na tom podujatí aj Agápe a zrejme aj Gwaina, ak ho o to požiada, tak si pozvanie vybaví, o tom nepochybovala, vďaka čomu sa bude cítiť omnoho istejšie.
„Vskutku  je to skvelý partner pri zabíjaní droidov... Keď sa raz rozbehne, poviem ti, Theia, že som s ním bola úplne spokojná...“ chválila ho aj Agápe...
Sadla si k nim, vzala si svoj hrnček.
„Aj ty si bola skvelá, normálne si ma zachránila, už som myslel, že... ostanem sám na toľkých droidov, že si to budem užívať len ja, celý ten cirkus...“
Theia si sadla k nim, poriadne ich vyspovedala, čo sa týkalo tej misie, žartovali spolu, bavili sa, smiali a všetko možné.
A aj ona im porozprávala, čo sa medzitým dialo v chráme Jediov, aj keď nie všetko, lebo sa pristihla pritom, že isté informácie upravuje, niežeby svojím priateľom nedôverovala, no bolo lepšie si nechať pre seba to, čo by možno boli povinný povedať niekomu inému, keby sa dostali do rozporu so svojimi povinnosťami.
„...Teda Obi-Wan Kenobi ťa bude istý čas učiť, to je výborné, škoda, že nemôžeš ostať s ním na stálo...“
Theia pripúšťala, že by ju to potešilo.
Agápe sa však mračila, presnejšie jedna hlava sa mračila a druhá sa tvárila dosť podozrievavo.
„Hej, ty žiarlivec, len ju nechaj, rada jej pridelila Skywalkera, neodpisuj ho len preto, že ti nie je sympatický... Mala si ho vidieť, Theia čo ten o ňom nahovoril, takmer akoby spomínal nejakého sitského lorda... a nie nášho najlepšieho bojovníka...“
„Najlepší možno je, ale niečo mi na ňom nesedí...“ tvrdohlavo trval na svojom.
„Som rád, keď ho nevidím...“
„Presne ako váš bývalý majster... obaja ste sa mračili už len pri vyslovení mena Skywalker, no dajte mu šancu... aspoň ho spoznajte skôr než...“
„A ty ho poznáš?“
„Ja nie, ale moja majsterka sa o ňom vyjadruje veľmi pekne a dosiaľ som s ním nemala žiadny problém, dokonca sa mi páči, ak mám pravdu povedať...
„To je pochopiteľné, tomu veľmi dobre rozumiem...“ uškŕňal sa Gwain.
„Agápe...“ varovala ju Theia.
„Veď nič, ja nič,  ale uznaj, že je to tak ako vravím a teraz ešte k tomu ťa pridelili k nemu,  chápem, že tuto Gwainovi prekáža, že máš byť s ním, alebo snáď je aj niečo iné, kvôli čomu by sme sa mali znepokojovať...“
„Nie, nič iné...“ vyhlásila Theia možno až príliš rýchlo.
Nepovedala im o tej záležitosti s Skywalkerom a senátorkou, len im prezradila, že bude mať pár hodín s generálom Kenobim, kvôli tomu, že Skywalker si potrebuje niečo dôležité zariadiť a inak by zrejme dosť meškala s výcvikom.
Gwain sa tváril dosť skepticky, no Agápe, ktorá si toho od neho na túto tému zrejme vypočula viac než dosť, len uvítala, to keď im začala rozprávať o tej spoločenskej udalosti a o tom, že bude asistentkou senátorky, teda pokiaľ sa odhodlá k tomu, prijať jej pozvanie, čo si už však opäť nechala radšej pre seba.
***
Príjemne strávené popoludnie s priateľmi jej pomohlo v rozhodovaní, viac než by čakala, aj keď dokopy im toho veľa nepovedala cítila sa už omnoho istejšie. Zrejme preto bola teraz zrazu tu, na mieste, ktoré v nej prebudilo strach, no zároveň aj túžbu mu čeliť.
Oblečená opäť v jedných z tých šiat, ktoré mala pôvodne v úmysle si obliecť predtým, boli dokonca ešte krajšie než tie predošlé.
Verila tomu, že strachu treba čeliť, dúfať vo výhru a poučiť sa aj z prehry. Práve teraz sa cítila silnejšia vďaka podpore svojich priateľov, ešte nevedela ako sa rozhodne v súvislosti so Skywalkerom, no vedela aspoň to, že chce úspešne zavŕšiť ten nešťastný predmet a k tomu potrebovala pomoc, bolo by nerozumné ďalej odmietať.
„Vitajte, pani Theia, vitajte...“ pozdravil ju protokolárny droid 3PO a uviedol ju do senátorkinho apartmánu.
Venovala mu jemný úsmev.
 „Pani moja prišla za vami, padawanka pána Anakina, slečna Theia Flemingová...“
Vyslovil to, tie slová by mali byť titulom, mali by byť niečím, čím sa bude chváliť a bude to rada počuť, no nestalo sa tak, cítila sa kvôli zvláštne... padawanka pána Anakina... Zopakovala to v myšlienkach, no stále jej to ešte nesedelo... chýbalo jej tam to druhé meno, to meno, ktoré by počula v súvilosti so sebou omnoho radšej, no nedalo sa nič robiť, formálne bola padawankou Skywalkera, tak zneli fakty, nie práve najpríjemnejšie, no bolo to niečo s čím zrejme bude musieť počítať, keďže to nevyzeralo tak, že Obi-Wan by mal v úmysle ponechať si ju natrvalo.
„Ďakujem, 3PO... môžeš nás nechať...“
„Áno, pani, ako si želáte...“  zamieril späť dozadu zrejme do jednej z izieb, Theia pristúpila bližšie k senátorke.
Aj Padmé Amidala bola oblečená pomerne jednoduchšie, práve teraz jej to pripadalo skôr akoby mala pred sebou dobrú priateľku, bola opäť obklopená tými príjemnými pocitmi, pri pohľade na ňu, akoby všetky tie obavy a strach, boli vzdialené, nemohla sa jej báť, niečo na nej jej bolo sympatické, nemala v sebe nič, čo by ju mohlo znepokojovať, okrem spojenia s osobou, na ktorú sa práve teraz hnevala asi najviac, no zatiaľ to nebol ten druh spojenia, ktorého by sa mohla prípadne aj obávať.
Cítila to aj keď sedeli oproti sebe, niečím si boli blízke, no nedokázala presne určiť zdroj tej blízkosti.
 „Mrzí ma to, čo sa stalo naposledy, keď si ma navštívila, nemala som v úmysle zanechať v tebe ten dojem, že nie si u mňa vítaná...“
„To je v poriadku, senátorka, nebola to vaša vina, to ja by som sa vám chcela ospravedlniť za to, že mi tak dlho trvalo reagovať na vaše opätovné pozvanie...“
„Práve preto bude zrejme najlepšie, ak prejdeme k veciam, ktoré by sme mali prebrať... pokojne si sadni... všetko ti objasním, po poradí tak ako to má byť a kedykoľvek ma preruš, ak budeš mať nejaké doplňujúce otázky.... Tvoja úloha bude spočívať hlavne v tom.... A môžeš ma volať Padmé kým sme tu, niektoré veci si predsa musíme uľahčiť...“
„Áno... sená... Padmé... pokúsim sa o to...“
„Tak prejdeme teda, k tomu hlavnému, čo by si mala najprv vedieť...“  pokračovala senátorka už omnoho uvoľnenejšie než predtým.
Pod vplyvom úprimnosti v jej pohľade, skutočného záujmu, z jej strany zabudla na nepokoj a obavy spojené s touto návštevou, dávala dobrý pozor na to, aby jej nič dôležité neuniklo.  
***

Prišla do Kenobiho triedy opäť o niečo skôr než mala vo zvyku, no chcela si byť istá, že sa tam dostane včas, hoci aj za cenu, že bude musieť istý čas čakať, prešla do prednej časti, trieda tohto majstra bola čiastočne aj meditačnou záhradou, vnútornou kombináciou záhrady a bojového poľa, ak sa to tak dalo nazvať, nazývaná zelenou triedou.
No práve z tejto meditačnej časti zaznievali akési hlasy a zachytila aj nárast sily, ktorý v nej vyvolal ten istý už dobre známy strach.
Zastala neďaleko jedného zo stromov a snažila sa udržať svoju vlastnú silu pod kontrolou. Ostať nepoznaná skrytá... slabé výboje prichádzajúce z bojovej časti, z nejakého rozbitého predmetu, by mohli zakryť jej silu, ak by sa o to snažila a ak ani oni práve teraz nedávali pozor, mala dosť veľkú možnosť to takto zvládnuť.
Nemala v úmysle načúvať, no nedokázala sa ani len hnúť, keď počula ten jeho hlas...
„Stále nesúhlasím s tým, aby ste moju padawanku učili vy majster, viem urobil som chybu, ale pre nás oboch to bude ponižujúce, ak niekto bude prikladať dôležitosť tomuto vášmu rozhodnutiu... Neželám si, aby sa niekto plietol do vecí, ktoré sú len medzi ňou a mnou, tento váš zákaz kontaktovať ju, považujem za neprijateľný...“
„To je jediné, čo ťa trápi, Anakin? Ja ťa nespoznávam, čo to s tebou je? Ešte stále si zrejme nepochopil, čo to obnáša mať padawana, zrejme som ti to naposledy dostatočne nevysvetlil... Možno je nutné sa k istým veciam vrátiť ešte raz a opakovať ti ich hoci aj do omrzenia, uvedom si, čo všetko môžeš stratiť, konečne pochop, že sa ti snažím len pomôcť... nie som tvoj nepriateľ, nerozumiem tomu, prečo ho vo mne vidíš...“

„Pochopil som to, čo ste mi naposledy vysvetľovali, a práve preto by som chcel, aby... to vy tomu nerozumiete, majster... nevidím vo vás nepriateľa, to len ten tlak, ktorý... stále narastá, vždy, keď vstúpim do rady dívajú sa na mňa, akoby očakávali a potom... Akoby som pre rád nič neurobil, akoby som tam nepatril...povedali mi, že som sledovaný, že mi nedôverujú... A teraz už aj vy, tvrdíte, že mi na mojej padawanke nezáleží, že mi záleží len na tom, aby sa o nás nešírili reči, no nie je to tak, robím to hlavne pre jej dobro, čím dlhšie bude trvať ten váš ako tomu vy hovoríte čas, tým ťažšie pre ňu bude vrátiť sa ku mne... a sú tu aj tie ostatné veci. povedali mi do očí, že možno... to všetko, čo som doteraz urobil nebude mať v ich očiach žiadnu váhu... A vy ste sa ma nezastali, nepovedali ste nič... ste môj priateľ ako hovoríte, ale napokon som vždy proti nim sám...“
„Anakin, to čo povedal majster Windu, nebolo priamo namierené proti tebe, on sa len pokúšal... A musíš uznať, že práve teraz sa mi potvrdilo, že nie si dostatočne vyrovnaný na to, aby si mal takú veľkú zodpovednosť, nie si pripravený, neskôr možno budeš, ale teraz... Rozhodol som sa ti dať čas, no zdá sa, že ty nemyslíš na nič iné len na to, ako si opäť skomplikovať život, aj ona potrebuje čas, ak ju nechceš stratiť, ak si skutočne želáš, aby bola časom dôvera medzi vami obnovená, musíš istý čas počkať, kým...“  
„Počkať na čo, majster? Kým si zvykne na vás... O to vám ide, chcete ma dostať z hry, skôr než začala, možno som sa mýlil, keď som si myslel, že ste ju tam poslali, ale tieto vaše zásahy, skrátka nemôžem akceptovať, senátorka Amidala vás do tejto záležitosti nemala zapliesť... došlo k nedorozumeniu, ktoré by som svojej padawanke už dávno vysvetlil, keby ste vy nenaliehali, že...“
„Si si sebou až príliš istý, môj padawan, no ona sa ťa teraz bojí, ten strach jej zatemňuje úsudok, prebudil si ho v nej ty, už od začiatku bol prítomný, je to strach, ktorý by ju mohol zaviesť až k temnej strane, ak ju stratíš, ak si nedáš pozrieť bude ohrozené niečo viac než tvoja reputácia, hlavne na to by si mal myslieť, môj bývalý padawan, lebo veci sa ti vymykajú z rúk a odo mňa chceš, aby som to sledoval...“
„Ak chcete majster, tak tu ostaňte a pokojne sledujte môj spôsob výučby, no ona je moja padawanka, mne ju pridelili a ja sa už postarám o to, aby som ju ako vravíte nestratil... ručím vám za to, že bude všetko v poriadku... je to len nedorozumenie, ktoré sa podľa možnosti už dnes vysvetlí...“
„Dobre, Anakin, ak na tom trváš, dám ti príležitosť, no pamätaj si, že ak medzi vami ešte raz dôjde k niečomu neprimeranému, nebudem to riešiť ja, ale začne sa tým zaoberať rada a ja si skutočne Theiu Flemingovú nechám, ak ma nepresvedčíš o tom, že dokážeš viesť výcvik tejto padawanky bez toho, aby si robil trestuhodné chyby tohto druhu... Toto je moje posledné varovanie, ak si teraz urobíš veci po svojom, viac nepočítaj s tým, že budem v tejto záležitosti intervenovať v tvoj prospech...“
„Som si toho vedomý majster a prijímam toto riziko...“ vyhlásil Anakin chladne.
Nie.
Nie je pripravená mať hodinu s ním. Nedokáže to. Ten strach sa opäť snažil ju pohltiť, opäť sa dožadoval jej celej.
Prial si, aby utekala čo najďalej od neho, no nemohla to urobiť, nemohla podľahnúť tomu strachu, ešte si priala s ním bojovať. 

„Theia...“

Počula ako Skywalker vyslovil jej meno.

Zachvela sa.
„Poď sem k nám...“ zaznela žiadosť z jeho strany.