27. 1. 2016

Temná strana sily 6. kapitola 3/3








Názov: Temná strana sily
postavy: Theia_Autp postava/Anakin Skywalker_lord Vader, padawanka/majster ship, hate love relationship, angst, zmienky o Padmé/Anakin, het
obsah: „Keď mi povedali, že on bude mojím majstrom, pocítila som strach, ten zakázaný strach, o ktorom sa hovorilo, že vedie k temnej strane sily.“

 Pre Farah a Awastu.






Dostala sa k nim v pomerne krátkom čase. Netrvalo dlho a bola v ich ochrannom kruhu.
Cítila sa už omnoho lepšie než predtým, dokonca aj jej úsmev, nebol až taký kontrolovaný.
„Tak vidíš, že to v poriadku...“ privítala ju Agápe. „A tvoj majster, nuž dievča, takmer s istotou môžem potvrdiť, že ti práve závidela každá dáma v tejto miestnosti... vrátane mojej maličkosti, samozrejme...“
„A možno aj niektorí tuprítomní páni...“ vyhlásil Gwain pobavene za to, čo si vyslúžil menšie štuchnutie od Agápe.
„Ty si teda... Na také veci myslíš, to hádam nie, za to budeš musieť zaplatiť...“  zaútočila naňho hneď dvojhlasne, čo on sám znášal zrejme veľmi ťažko.
Natiahol ruky pred seba, akoby snáď až v obrannom geste, no dosť dobre sa bavil, v jeho pohľade bola tá nespútaná radosť, ktorá
„Už budem dobrý, neboj sa, budem veľmi dobrý...“ sľuboval jej a ona sa len smiala spolu s ním.
„No veď preto...“ vyhlásila už omnoho spokojnejšie a ich rozhovor by zrejme pokračoval aj ďalej, keby nebola vyzvaná do tanca, jedným chlapcom, ktorý počas druhej skladby pristúpil k nej. Theia ho poznala len z videnia, nebol z ich ročníka, patril k skupinke, ktorá obklopovala senátorku Amidalu a volal sa Ivor alebo tak nejako.
Pomerne pekný chlapec z Naboo, pracujúci momentálne ako asistent. Agápe príjemne prekvapená jeho záujmom o tanec s ňou, samozrejme súhlasila.
„Smiem prosiť?“ pohotovo sa ozval aj Gwain.
„Áno, samozrejme...“ súhlasila takmer bez váhania, nepochybne aj preto, že práve teraz bol na programe opäť jeden z tých pokojnejších a do istej miery jednoduchších tancov.
No neskôr si už nebola taká istá tým, či to bol dobrý nápad, pretože pri druhom obrate jej Gwain pošepol: „Dnes si veľmi krásna...“
„Ďakujem,“ zamumlala dosť rozpačito a venovala mu varovný pohľad. Len veľmi nerada, no muselo to byť.
„Takmer mi je až ľúto, že ťa nemám len pre seba...“ zjavne nepostrehol, čo sa mu snažila naznačiť.
„Gwain, bude lepšie, ak s tým teraz nezačneš, ja skrátka nemôžem...“
„No neboj sa nemyslel som tým nič zlé...“ ohradil sa takmer až urazene a ona samej sebe udelila myšlienkové napomenutie, za to, že bola opäť taká strnulá, že sa nedokázala uvoľniť.
„Ja viem, že si to nemyslel zle...“
„No aj tak ťa to nahnevalo, a keby ti to povedal, on keby to urobil on...“
„Nerozumiem...“
„Nerob sa, veď som videl, ako si sa tvárila, keď ste spolu tancovali, akoby snáď...“
To snáď nemohol myslieť vážne.
Keď tancovala so Skywalkerom, ktorého by sa mala zrejme právom obávať cítila, akúsi zvláštnu ľahkosť, no teraz ju zrazu vystriedalo takmer až neznesiteľné napätie.
Mala opäť ten pocit, že Gwain od nej niečo chce, niečo čo mu nemôže dať a kdesi v jej vnútri opäť narastal strach. Pred chvíľou veselo žartoval a zrazu bol takýto, takmer ako vymenený, ibaže pred chvíľou... nechcel pokaziť večer Agápe, ale jej áno.
Myslela si, že už na to zabudol, že sa už vyrovnal s tým, čo ona považovala len za prekážku vo svojom výcviku.
A teraz toto.
On si snáď myslel, že by jej Skywalker dával komplimenty podobného druhu a ona že by z niečoho takého bola úplne unesená. Skutočne myslel vážne, že by ona... veď ho predsa ešte ani len nepozná a rád predsa zakazuje také veci...
 „Dívala si sa naňho inak, nie tak akoby si mala...“ obvinil ju, keď sa k sebe opäť priblížili.
Hľadela naňho takmer až v panike.
„Nie, to sa ti muselo len zdať, nič som...“
„Dávaj si na to pozor, využije ťa a zničí...“
Zničí.
Aj on si to myslel. Aj on sa odvážil to zopakovať. Práve on z nich všetkých. Čomu vlastne nerozumie, snaží sa predsa veci urovnať, robí to najlepšie ako dokáže a nie je to pre ňu práve najjednoduchší boj, najradšej by... ale on si myslí, obviňuje ho a pritom robí to isté aj on sám...
„Nie, mýliš sa, ty si nič nepochopil, ako vždy nič nechápeš...“
Všetko tým  pokazil, jedným slovom všetko to dobré čo cítila, bolo zrazu preč a muselo ustúpiť pred strašným hnevom.
Ďalší obrat už nedokončila, nenápadne odsunula silou jeden pár, tak aby mohla prejsť.
Opustila sálu. Potrebovala sa odtiaľ dostať skôr než vybuchne, musela získať nad sebou kontrolu a cítila, že tam by to nedokázala...
Nešiel za ňou a to bolo jeho jediné šťastie, lebo práve teraz by s ním chcela bojovať inak než predtým. Prečo si každý myslí, že jej vždy ide o niečo viac, mysleli si to aj tí ostatní, všetci v tej sále? Aj senátorka Amidala...
Kráčala rýchlo, tak rýchlo ako za daných okolností mohla a zastala až pri jednom z tých vyvýšených balkónov, hľadela na výhľad na nočné mesto, ktorý sa jej naskytol práve teraz spolu s tými bodmi svetla, blížiacimi sa a vzďaľujúcimi sa. Pozorovala ich dosť dlho, tak dlho ako to len bolo potrebné na to, aby netúžila po okamžitej satisfakcii.
Priala si byť jedným z tých bodov, priala si, aby to nebol práve on, kto ju vždy dokáže tak strašne vytočiť, aby podobné poznámky od neho neboleli viac než od tých ostatných.
Zhlboka dýchala, akoby snáď plánovala vstúpiť do meditačného kruhu, postupne tlmila svoj hnev, lebo vedela, že sa bude musieť vrátiť, že ju tam ešte musia vidieť, aj na konci, aby neprišla o všetky tie body, ktoré zrejme tak pracne získala.
Vstúpila do stavu odpútania sa, do spojenia so silou, nie úplne meditačného, no ani natoľko nepokojného, aby to aj naďalej priživovalo jej hnev. Dýchala pomaly, cítila silu, myslela na to príjemné, na podporu svojho majstra, na to čo bolo skutočne dôležité.
Nestálo to za to zahodiť všetko svoje úsilie, len kvôli tej bolesti a sklamaniu, ktoré postupne doznievali.
No možno to bude aj tak zbytočné, možno si už všimli, že niečo nie je v poriadku, možno to mala vpísané v tvári, keď tak náhlivo odchádzala. Taký pocit ju obklopil, keď sa vrátila späť, k tomu svetlu, k tej hudbe, ktorá bola tu na chodbe čiastočne tlmená.
A vstúpila späť do tej sály, pomaly, sebaisto a nenútene sa pohybovala medzi hosťami. 
Našťastie tú ich malú výmenu názorov nikto nepostrehol. Uľavilo sa jej, že to dopadlo takto a nedošlo k žiadnej scéne, ktorú by neskôr mohla veľmi trpko ľutovať.

Opäť zachytila pohľad svojho majstra, vrátil sa k nej, tváril sa vážnejšie než predtým.
Bola opäť po jeho boku a cítila istotu, ktorú akoby v sebe znovu dokázala objaviť, keď jej opäť plánoval robiť spoločnosť.
„Ten chlapec opäť spôsobuje problémy?“ opýtal sa jej.
„Nie, majster... len sme sa zhovárali nič viac...“
Prijal jej odpoveď a ona pozvoľna opäť podliehala tým pocitom, ktoré sa v nej prebudili, keď bola v jeho blízkosti, keď cítila tú oporu, ktorú jej bol ochotný poskytnúť. 

predchádzajúca časť  nasledujúca kapitola