28. 1. 2016

Temná strana sily 7. kapitola 1/3








Názov: Temná strana sily
postavy: Theia_Autp postava/Anakin Skywalker_lord Vader, padawanka/majster ship, hate love relationship, angst, zmienky o Padmé/Anakin, het
obsah: „Keď mi povedali, že on bude mojím majstrom, pocítila som strach, ten zakázaný strach, o ktorom sa hovorilo, že vedie k temnej strane sily.“

 Pre Farah a Awastu.



„Unavená?“ opýtal sa jej Skywalker, keď  boli oslobodený od ďalšej skupinky hostí, ktorá ich opäť potrápila diplomatickou konverzáciou. Nadväzovanie nových kontaktov, to bolo niečo, s čím sa ešte len učila žiť, obzvlášť v tom ich zložitom svete, v ktorom bolo nutné vedieť aj hovoriť nielen použiť svetelný meč, čo považovala v mnohých ohľadoch za jednoduchšie, než odpovedať na otázky týkajúce sa rádu, tak aby nepovedala nič nevhodné, prípadne nebezpečné. Pod Skywalkerovým vedením sa jej podarilo udržať, na tej správnej vlne, opäť sa viac-menej uvoľnila a len si užívala jeho spoločnosť.
Vyhýbala sa pohľadu na Gwaina aj kontaktu s ním a aj on zrejme pochopil, že práve teraz si plní svoje povinnosti po boku svojho majstra a nepraje si byť vyrušovaná.
„Nie, možno len trochu...“ pripustila opatrne, pripravená čeliť jednému z tých jeho učiteľských pohľadov.
„Darí sa ti veľmi dobre, len tak ďalej... ničoho sa neobávaj, kým si so mnou,  budem ti kryť chrbát, Palpatín ma naučil ako to chodí, v mnohých ohľadoch si vedieš možno aj lepšie, než ja v mojich začiatkoch... Pokiaľ si aj ty pripravená kryť chrbát svojmu majstrovi...“ v jeho slovách zaznel náznak pobavenia.
„Samozrejme, majster, na mňa sa môžete spoľahnúť...“ potešilo ju to, že s ňou v tomto zmysle počíta a že je pripravený sa s ňou podeliť o svojej skúsenosti aj v tejto oblasti. Jeho spojenie s Palpatínom nepovažovala za nič výnimočné, len za jedno z tých priateľstiev, ktoré vyrástlo tak prirodzene ako tie, ktoré si vytvorila ona sama.
„Beriem ťa za slovo...“ pošepol jej a pomerne prezieravo sa postaral o to, aby ich minula jedna pomerne nesympatická skupinka, ktorú o tom, že s nimi hovoriť nepotrebujú presvedčil pohľadom. Tak rýchlo by to ona nedokázala, no očividne aj on potreboval prestávku a práve teraz si vystačili aj samy.
Jeho blízkosť spôsobila takmer až neznámu búrku v jej vnútri, ktorej sa snažila nepripisovať žiadny význam, díval sa na ňu ako jej majster nič viac a ona sa tešila z jeho pozornosti, po toľkom čase plnom bojov, to bolo presne to, čo potrebovala, cítiť jeho oporu a nebáť sa žiadneho ďalšieho kroku.
Vyhradili si svoj čas na to, aby sa spoznávali, aby budovali medzi sebou aspoň istý druh vzťahu, ktorý je nevyhnutný na to, aby ich spolupráca fungovala. A v nej samej opäť rástli sympatie voči nemu, voči tomu mladému mužovi, ktorý jej pomohol zbaviť sa tej predchádzajúcej temnoty, pri ňom zabudla na tú poslednú hádku a tešila sa z možnosti byť pod jeho ochranou, čerpať z tej jeho istoty, z tej ľahkosti, s ktorou sa medzi tými ľuďmi pohyboval on.  Jej majster.
Učila sa mu dôverovať a priala si, aby aj on dôveroval jej. Verila, že ak to dokáže, tak bude pod jeho vplyvom už len rásť, jej sila, jej presvedčenie, ak on bude ochotný jej to umožniť.
A keď opäť bola sama snažila sa postupovať opatrne, nájsť si svojich spojencov medzi nimi všetkými a využiť to, čo sa jej podarilo pod vplyvom neho získať.
Slávnosť sa pomaly chýlila ku koncu, hostia sa postupne začínali rozchádzať, ešte sa v krátkosti pozhovárala so senátorkou Amidalou, no aj ona už bola zrejme unavená, lebo bola trochu odmeranejšia než predtým a potom už našla opäť Agápe, s ktorou opustila sálu.
„Nevieš, kam šiel Gwain... keď som sa vrátila s Ivorom späť už tam nebol...“
„Netuším...“ potlačil zívnutie a snažila sa nemyslieť na to, ako na rozlúčku Skywalker dlhšie podržal jej ruku vo svojej. Dovolila mu to, nepochybne pod vplyvom toho ich zmierenia, ktoré sa jej zrejme dostalo pod kožu viac než očakávala.
„Aký bol Ivor?“ opýtala sa, keďže aj to ju zaujímalo, ako sa správal k jej kamarátke. Občas ich spolu zazrela medzi hosťami, no sústredila sa skôr na iné záležitosti, v neposlednom rade aj na to, aby sa zbavila napätia spojeného s tým ďalším konfliktom. S Gwainom sa vždy hádali, dosť vášnivo a predtým na seba veľmi žiarlili aj čo sa týkalo majstrovej pozornosti, mnohokrát ich musel krotiť, teraz to však bolo iné a ona ešte nevedela, čo s tým urobí.
„Veľmi milý, možno až príliš, ja neviem, Theia, v tých chlapcoch sa vôbec nevyznám, niekedy som skutočne rada, že máme ten zákaz a inokedy si myslím, že nám to len komplikuje život...“
Hovorila jej priam z duše a ani nevedela ako veľmi práve teraz túžila zvádzať absolútne iné boje. 
„Ale my sa nedáme, veď uvidíš, keby ti chcel Ivor niečo vyviesť, bude mať dočinenia so mnou... o to sa neboj a keby videl ako bojuješ s mečom, nuž ... rozmyslel by si či...“
Agápe sa usmiala. Jej dve úsmevy boli presne to, čo potrebovala, aby sa dokázala bez ujmy dostať do postele.
***
Komunikácia zasvietila v jej stĺpci o prospechu nazeleno, čo bola veľmi dobrá správa. Ten predmet napokon absolvovala s vynikajúcim hodnotením.
„Mám to!“
„Tak vidíš, ja som vedela, že to dáš...“
Agápe s ňou absolvovala ten víťazný tanec.
„Ale pozri, teraz máš ranné meditácie, ehm... a už dnes...“ ukázala na stĺpček v rozvrhu, ktorý práve vyskočil.
„Veru tak, asi sa tomu nevyhnem... Skywalker ma teraz zrejme nebude šetriť...“
„Ale aj tak ti trochu závidím, to vieš, že s ním to musí byť...“
„Agápe, je to len môj majster, tak ako Káin...“ pripomenula jej trochu podráždene.
„Ale Káin bol takmer ako tvoj otec s ním si bola odmalička, toto je iné... Skywalker je proste...“ nedala si povedať ani jedna z jej hláv, obe tomu prikladali dôležitosť a obe jej to práve teraz opäť pripomenuli.
„Môj druhý majster...“
„Áno, iste...“
„Agápe...“
„No čo, musím ťa nejako prebudiť, aby si tam náhodou nezaspala...“ smiala sa jej kamarátka.
„Neboj sa to nehrozí, dobre, už som hore...“
***
Na ranné meditácie, ktoré mala mať po prvý raz so Skywalkerom napokon odchádzala omnoho spokojnejšia. Aj napriek tomu, že sa nestihla poriadne vyspať, a nevedela kedy to dobehne, no nemohli si dovoliť ďalej vynechávať hodiny, okrem toho sa jej ozvala aj Tamira, chcela, aby sa s ňou stretla a bolo to natoľko súrne, že bola ochotná prísť aj do chrámu, čo vskutku dráždilo Theinu zvedavosť a držalo ju to pri vedomí natoľko, že sa prebudila skôr než očakávala.
Práve teraz však vstúpila do meditačnej záhrady, opäť do zelenej triedy, ktorú si Skywalker zrejme požičiaval od svojho bývalého majstra, lebo jeho trieda touto vymoženosťou vybavená nebola.