31. 1. 2016

Temná strana sily 7. kapitola 3/3






Názov: Temná strana sily
postavy: Theia_Autp postava/Anakin Skywalker_lord Vader, padawanka/majster ship, hate love relationship, angst, zmienky o Padmé/Anakin, het
obsah: „Keď mi povedali, že on bude mojím majstrom, pocítila som strach, ten zakázaný strach, o ktorom sa hovorilo, že vedie k temnej strane sily.“




 Pre Farah a Awastu. 

Rozmýšľala o majstrových slovách, keď prechádzala tými nekonečnými chodbami. Vedúcimi ďalej od tried, smerom k internátnej časti, až k miestam prístupným pre návštevy zvonku.
Cítila sa lepšie, než očakávala, a to práve vďaka nemu. Čosi relatívne silné, akoby sa dotklo jej srdca, keď s ňou hovoril ako so svojou padawankou. Keď mu verila ako svojmu majstrovi a počúvala jeho názory týkajúce sa temnej strany sily.
A vskutku bola práve teraz veľmi rada, že jej majstrom je on, aj keď predtým sa tomu dosť bránila presvedčila sa o tom, že práve Skywalker, ju dokáže pochopiť, viac než tí ostatní, že on rozumie tomu jej strachu a vie, čo znamená čeliť sile určitých emócií, ktoré by mohli byť pre rytiera Jedi za istých okolností neprijateľné, bez odsúdenia, bez toho, aby ju okamžite kládol na temnú stranu.
Nemal v úmysle spochybňovať jej presvedčenie, no  bol pripravený s ňou kedykoľvek hovoriť na túto tému úplne otvorene. Nemienil sa v tomto prípade skrývať za nikoho a za nič.
Znepokojovalo ju, že generál Kenobi si skutočne myslí to, že by ju mohli stratiť, že by kvôli svojmu strachu dokázala všetko nechať za sebou a pridať sa k tým, ktorí boli považovaní za mŕtvych, aspoň čo sa týkalo rádu a takzvaných odpadlíkov od neho. Nikto sa k nim viac nevyjadroval, jednoducho prestali existovať aj pre svojich majstrov aj pre tých ostatných. Akoby tie spojenia, ktoré existovali predtým, bolo možné len tak ľahko opustiť.
To všetko prechádzalo jej mysľou, keď sa náhlila na stretnutie so svojou priateľkou.  No práve teraz sa to snažila potlačiť a nechať na neskôr, jej majster s ňou predsa bude o tom hovoriť, nemusí sa báť toho, že by ju kvôli otázkam tohto druhu odsúdil, tak akoby to urobili iní... Mohla byť pokojná, aspoň čo sa týkalo tejto témy.  
Kúpila čerstvé čokoládové rožky a dve kávy, pre prípad, že by aj jej kamarátka mala na niečo chuť, vybrala to najlepšie, čo tu mali, už len preto, aby jej vylepšila deň aj ona potrebovala niečo zjesť, počas prestávky, keďže mala pred sebou ďalší pomerne náročný vyučovací deň.
Napokon  prešla do návštevnej časti, rozstrapatená a mierne zadychčaná si sadla k Tamire, ktorá na ňu čakala na jednej z tých úzkych lavičiek. Chvíľu to vyzeralo, akoby sa ani len nepotešila, že už prišla, čo ju mierne zarazilo, no ovládla sa a nedala vôbec najavo, že by si niečo podobné čo i len všimla.
„Dobré ráno...“ pozdravila ju a podala jej plastový pohár s kávou.
„Ahoj, Theia...“ vďačne ho od nej prijala a nemala nič ani proti pomerne veľkému rožku, ktorý sa hneď ocitol aj v jej ruke. Theia sa  vďaka tejto kamarátkinej reakcii zbavila toho pocitu, že ide ako sa vraví o život a dovolila si trochu sa uvoľniť. No aj tak sa nemohla zbaviť tej otázky, ktorá vyplynula akosi automaticky z celej tej situácie...
„Je všetko v poriadku? ...“
„Áno, myslím, že áno... ale ja...  niečo sa so mnou deje a potrebujem sa o tom s niekým pozhovárať... Oni by tomu nemuseli rozumieť, ale viem, že ty to pochopíš...“ začala pomerne potichu, odchlipla si s kávy, trošku odštipla z rožka.  
„Áno, samozrejme, môžeš mi to povedať, nech ide o čokoľvek...“ ubezpečovala ju o tom, že jej bude plne k dispozícii, nech by sa s ňou už dialo čokoľvek.
„Hovorí ti niečo meno Darth Maul?“
Theia mierne zbledla.
„Áno, iste, že áno...“
Bol to mocný sithský lord, osoba v istých kruhoch pomerne významná osoba. Práve teraz však nebol v stave niekomu ublížiť, čo bolo pre mnohých zdrojom neskutočnej úľavy.
„Mávam sny, v ktorých je on... viem, že som sľúbila, možno to nič neznamená, no od tých pretekov, akosi nie som vo svojej koži, niečo sa so mnou deje, niečo odo mňa chce a ja sa tomu neviem ubrániť... Nič to neznamená, však? Sú to len desivé živé sny, nič viac, však? On mi v nich povedal aj svoje meno, akoby sa vôbec nebál, akoby nezáležalo na tom, či to niekomu prezradím alebo nie, chcela som o tom hovoriť aj s bratom, ale mám strach, aby si nemyslel, že... vieš, aký je... Okrem toho by to hneď chcel skontrolovať a čo, ak by v mojej hlave videl, niečo čo by sa mu nemuselo páčiť...“ tomu Theia veľmi dobre rozumela, boli tu isté veci, o ktoré sa jej kamarátka s bratom nepodelila.
„Aké sú tie sny?“
„Nepríjemné, uväzujúce... takmer otrocké...“ priznala hlasom, plným potláčanej hrôzy, akoby v nej bojovali dve súčasti nej samej, akoby stratila tú svoju iskru a práve teraz bola nahradená akýmsi zvláštnym smútkom...
„Stalo sa niečo počas tých pretekov, niečo čím som bola ja preč... niekto sa k tebe priblížil alebo...“
„Nie, nič také... aspoň myslím, že nič, ale odvtedy sa akosi necítim dobre...“ priznala pomerne skľúčene a Theia mala pocit, akoby to ani nebola ona, nezvykla takto klesať na duchu. Niečo definitívne nebolo také, akoby malo byť.
„No aj ja budem musieť urobiť to isté, no nedotknem sa ničoho iného, to ti môžem sľúbiť...Budeš súhlasiť s tým, aby som sa na to najprv pozrela ja?“
Tamira vyzerala, že je z toho trochu nesvoja, no napokon pomaly prikývla.
Theia nateraz odložila jedlo aj kávu na bok a vystrela k nej ruku.
„Uvoľni sa, len pokojne, nič ti nehrozí... Bude to v poriadku...“ prešla tým snom a nebol to sen, ale manipulácia, utkaná v jej mysli, slabá, akoby prichádzala z veľkej diaľky.
Theia ju skúmala len veľmi opatrne, pomaly obracala, starostlivo ubezpečovala kamarátku o tom, že nezasiahne do ničoho, čo by jej mohlo spôsobiť nepríjemné pocity, no už teraz vedela, že je to veľmi vážne, neboli to skutočné sny, boli prezlečené za skryté príkazy.
Mala sa dostať k niečomu, čo mala potom poslať na Mustafar, to bol kód, ktorý bol v jej mysli. Ten, kód proti čomu sa ubránila, len vďaka zlomku tej sily, ktorá bola aj v nej, ako v členovi rodiny, ktorá ňou disponovala, no nie do takej miery, aby sa mohla aktívne využívať.
„Je to vážne?“
„Obávam sa, že áno, musíme ísť za mojím majstrom, táto záležitosť si bude vyžadovať pozornosť rady.“
Začínala tušiť, že sa tej spoločnej misie možno dočkajú, skôr než predpokladali. 

predchádzajúca časť nasledujúca kapitola