16. 2. 2016

Temná strana sily 10. kapitola 2/3

Názov: Temná strana sily
postavy: Theia_Autp postava/Anakin Skywalker_lord Vader, padawanka/majster ship, hate love relationship, angst, zmienky o Padmé/Anakin, het
obsah: „Keď mi povedali, že on bude mojím majstrom, pocítila som strach, ten zakázaný strach, o ktorom sa hovorilo, že vedie k temnej strane sily.“ 

Pre Farah a Awastu 



„Myslím, že to bude v poriadku, Theia... Uvidíš, že si na to čoskoro už ani len nespomenieš,“  skonštatoval Skywalker pomerne tichým hlasom. Nebolo ťažké tomu veriť a opäť voľnejšie dýchať, opäť veriť tomu, že všetko bude v poriadku.
Čiastočne akoby tiež bol pod vplyvom toho, ako na nich oboch pôsobila sila aj v jeho pohľade bola tá možnosť dôvernosti, po ktorej ona práve teraz zatúžila.
Prikývla, stále ešte dosť rozpačito. Jeho dotyk v nej zanechal nádeje a očakávania, ktorým nerozumela. Nevedela čo by mala žiadať, nechcela nič iné len ešte si istý čas udržať tú možnosť, čeliť aj naďalej ochrane sily, ktorá bola ako objatie, tepla a bezpečia.
„Pokúsim sa o to, majster... ale ja, chcela by som sa vás na niečo spýtať, ak by som mohla...“
Nechcela od neho nič viac, než to čo by jej bol ochotný dať, ale zároveň, akoby existovala úplne iná rovina ich vzťahu, jedna z tých, ktoré nie sú kontrolované vôľou a ona podliehala jej vplyvu, keď bola s ním, keď dovolila samej sebe, cítiť sa s ním dobre. Stačilo by len tak málo, aby sa kompletne odovzdala tomu pocitu, všetko v nej hovorilo, že to tak má byť, že neexistuje nič správnejšie než prijať to, než tešiť sa z toho, že vôbec majú to privilégium niečo také spoznať.
„Áno, iste, pokojne sa pýtaj na čokoľvek, čo potrebuješ vedieť...“
Čokoľvek.
To bolo jedno z tých slov, ktoré ju zvádzalo vskutku k rôznym typom otázok.
„Počas tej našej prvej meditácie, niečo bolo iné, než zvyčajne, niečo k čomu ešte neviem zaujať jasné stanovisko, chcela by som len vedieť, či aj vy... či aj z vašej strany to bolo také...“ začínala sa do toho zamotávať, no nedokázal to nijako inak vyjadriť, bolo ťažké to popísať slovami.
„To sa občas stáva pri prenose myšlienok, neprikladal by som tom prílišnú dôležitosť... nie je na tom nič nezvyčajné, a predpokladám, že za istých podmienok sa to môže stať znova... je ti to nepríjemné, ak by bolo, postarám sa, o to, aby sme prešli na iný spôsob meditácie? Ak by ti to prekážalo, kedykoľvek ma môžeš zastaviť, neurobím nič čo by ti ublížilo...“  v jeho slovách nebol ani náznak odsúdenia, žiadne výčitky, bolo to len skonštatovanie faktu.
Verila mu, tomu jeho úprimnému pohľadu.
„Nie, nie je mi to nepríjemné, len som chcela vedieť, ako to vnímate vy...“
Upokojilo ju to, potrebovala, aby to povedal takýmto spôsobom, niečo v nej, akoby sa náhle vzdalo akéhosi vnútorného tlaku, akýchsi ďalších obáv, ktoré kdesi opäť narastali.
Medzi nimi prebehla akási vlna vzájomného porozumenia, rešpektoval jej hranice a bol ochotný jej ponúknuť aj inú alternatívu, to jej nateraz stačilo a podnietilo ju to k tomu, aby si ho začala viac vážiť, nielen ako majstra, ale aj ako človeka.
Takmer sa jej až nechcelo od neho odísť, podliehala tomu dojmu, že je práve teraz tam kde má byť, s osobou, ktorá jej rozumie tak ako nikto iný, že práve tu a teraz by mala byť.
Mohli spolu aj mlčať a nič sa nestalo, nepripadalo jej to zvláštne, oddýchla si od všetkého, čo by ju mohlo znepokojovať aj počas toho sprisahaneckého ticha, ktoré medzi nimi nastolilo istý druh príjemnej rovnováhy.
„Majster, ako ste... ako ste... sa vlastne zmierili so stratou ruky...“ už to takmer ani nevnímala, keď sa ho opäť dotýkala, lebo aj v tou druhou rukou teraz opäť prúdila sila, no práve teraz si to uvedomila, že on čelil zraneniu omnoho horšiemu než bolo to jej. No nevedela či je ochotný o tom hovoriť práve s ňou. Bola to predsa len záležitosť vskutku takmer až intímna.
Priala si vziať tú otázku späť, možno vôbec nebolo vhodné mu to pripomínať, radšej pre istotu sklopila zrak, aby nemusela hľadieť do jeho tváre, keď sa rozhodne ukázať jej, kde sú jeho hranice.
„Bolo to, akoby som sa s časťou sily učil narábať odznovu, mimoriadne nepríjemné... pripadala mi iná, ťažšia než predtým, akoby ku mne ani nepatrila, no teraz ma to už nijako ma to neobmedzuje ani čo sa týka boja...“ pokračoval, akoby vôbec o nič nešlo, akoby to bola len skúsenosť, o ktorú sa s ňou môže podeliť. A ona sa upokojila, pomaly zdvihla hlavu a odvážila sa naňho opäť pozrieť.
„Bol som neopatrný, no odvtedy si už dávam väčší pozor...“ naklonil sa bližšie k nej.
„Aj ty si budeš dávať, maličká, dáš si pozor na to, aby ťa tvoji súperi nedostali do takej situácie... Zdokonalíš sa vo svojom vnímaní sily, už čoskoro budeš pripravená a dokážeš odhadnúť, kedy je nutné cúvnuť, ty dokážeš spoznať ten rozdiel, však maličká?“
Cítila to, jeho blízkosť v nej podnietila všetky tie príjemné varovania.
„Áno, majster...“ vyslovila to, čiastočne ešte stále pod vplyvom jeho pohľadu a toho pocitu, ktorý ich k sebe priťahoval, s ktorým len nedávno uzavreli prímerie.
Pohladil ju po ramene, cítila jeho dotyk, kým v nej samej silnelo presvedčenie, že práve teraz môže dostať to, čo chce, to po čom túži. Jej srdce bolo zrazu zrýchlené, viac než počas boja, viac než počas tých okamihov, kedy čelila svojim pocitom, viac než kedykoľvek inokedy, zrazu cítila, že existuje, že niekde tam vykonáva tú svoju činnosť, nezávisle od jej vôle, nezávisle od toho, čo by si priala.
No rovnako rýchlo, ako ju ten pocit zahalil do akéhosi príjemného očakávania, pominul, keď sa od nej odtiahol, keď sa to spojenie sily prerušilo.
„Mali by sme už ísť, aby si tvoji priatelia nerobili o teba starosti...“
„Áno, mali...“ súhlasila, no stále v nej narastal ten pocit, že niečo ostalo nedokončené. 
Opäť počula šestku, to jej dobre známe pípanie, opäť vnímala hukot meditačnej fontány a všetko ostatné, čo dovtedy akosi zotrvávalo kdesi v pozadí.