17. 2. 2016

Temná strana sily 10. kapitola 3/3







Názov: Temná strana sily
postavy: Theia_Autp postava/Anakin Skywalker_lord Vader, padawanka/majster ship, hate love relationship, angst, zmienky o Padmé/Anakin, het
obsah: „Keď mi povedali, že on bude mojím majstrom, pocítila som strach, ten zakázaný strach, o ktorom sa hovorilo, že vedie k temnej strane sily.“




 Pre Farah a Awastu.

A dovolila mu, aby ju odprevadil až po tú pomyslenú hranicu, až k bunkám patriacim mladším rytierom. Cítila sa už omnoho istejšie, akoby snáď stačila už len jeho prítomnosť na to, aby zabudla na bolesť, no vedela, že jeho dotyk len tak ľahko vymazať nedokáže, že nikdy viac nedokáže poprieť existenciu toho pocitu.
On to však mal pod kontrolou, pripadal jej zrazu zrelší, omnoho vyspelejší než si vôbec myslela. S ním si bola istá, že nemusí mať z toho pocitu strach a obávať sa zlyhania. Ich spojenie mohlo rásť bez toho, aby sa obávala následkov s tým spojeným, lebo on jej ukázal, že dokáže prejaviť silu, že vie odolať aj tomu, čomu by mnohí iní zrejme neodolali. Viac než kedykoľvek predtým v ňom videla svojho skutočného majstra a po dlhom čase bola rada, že je ním práve on a nikto iný, že on nebude tým, kto ju zničí, dovedie jej výcvik ku koncu.
Keď mu na tom skutočne záležalo, dokázal byť jej majstrom a poskytnúť jej tú istotu, ktorá jej umožňovala rásť. A objavovať čosi nové, doteraz nepoznanú perspektívu, ktorá bola tiež súčasťou toho, čo by mala prežiť, už len preto, aby neskôr, dokázala pochopiť, čo znamená čeliť týmto pokušeniam v skutočnom živote a ich chápať na teoretickej úrovni, práve on jej zrejme mohol poskytnúť tú najcennejšiu lekciu.
 „Nech vás sila sprevádza, majster...“ rozlúčila sa s ním.
„Aj teba, Theia, ak všetko pôjde dobre, tak sa uvidíme zajtra...“
Nemohla si pomôcť, tešila sa na to, priala si, aby bola skutočne v poriadku  a mohla pokračovať vo výcviku.
Ešte nejaký čas na svojom chrbte cítila jeho pohľad, keď sa pomaly vrátila späť ku Gwainovej bunke, v sprievode nadšenej šestky, ktorá ju viac než ochotne sprevádzala, na ceste za hviezdičkovými chrumkami.

***

Tá čokoládová bomba s jahodami, ktorú urobila Agápe, nuž bola skrátka výborná, takmer mala až výčitky, že  má pred sebou celý pohár a nielen zvyčajne striedmu porciu, no jej kamarátka tvrdila, že to potrebuje, potom ako opäť absolvovala celý výcvikový blok. A práve teraz mala na vyváženie voľné popoludnie.
Prehliadka našťastie dopadla dobre a nezdalo sa, že by utŕžila nejaké závažné poškodenie.
Po včerajšom malom večierku, boli obe samí úsmev, prezliekli sa do pohodlnejších šiat a sledovali galaktický pohár 5D, momentálne jedno z najprestížnejších podujatí tohto druhu, aspoň čo sa týkalo pretekov vznášadiel, kde už šlo skutočne o vysoké výhry, no šlo o omnoho drsnejší terén, na ktorom pretekali už len skutočný profesionáli, ktorí mali v sebe aj štipku šialenstva, aspoň tak to ohodnotila Agápe, keď urobili ďalší okruh, na nebezpečnej trati, ktorá preverila všetky ich schopnosti a zručnosti.
„Je škoda, že Jediovia sa nesmú na takýchto podujatiach svetového formátu zúčastňovať, predpokladám, že väčšina z našich by toho ich víťaza vopchala do vrecka...“ tvrdila Agápe, ktorá akosi nemala rada Arzeka, elitného pretekára, ktorí bol jasným favoritom už od tretieho kola.
„Mohli by, keby nebol vojnový stav... asi budeme musieť ešte nejakí čas počkať, kým sa budú nudiť dostatočne na to, aby im to bolo opäť umožnené...“
Agápe si vložila ďalšiu lyžičku do úst. A práve silou posunula jednu jahodu zo stola, aby zapadla do jej pohára. Nepochybne blížiaca sa misia prebudila jej chuť na sladké.
Theia vedela, že takto sa to u nej bežne prejavuje.
„Pozri, pozri, ten letí príliš nízko...“ zhodnotila Theia postup ďalšieho pilota, no musela uznať, že ten elegantný obrat, ktorý urobil, aby sa z toho dostal, mal niečo do seba.
Ona sama sa už nemohla dočkať toho, kedy si dá s majstrom ďalší let.
***
Prešli jednou z tých špinavých ulíc, do jednej z tých okrajových štvrtí, plných zábavných podnikov, pochybného charakteru. Zvnútra zaznievala tlmená hudba.
Bol to jeden z tých lepších tunajších podnikov, ale aj tak do istej miery nebezpečný.
Chodievali sem prevažne páry, preto bola práve teraz v úlohe, menej štandardnej než zvyčajne.
Prišli sem kvôli ďalšej misii, tentoraz takpovediac na domácom poli, mali získať isté informácie, v jednom z tunajších podnikov, obaja boli preto oblečení tak, akoby sa šli len zabaviť do jedného z tých miest, kde to žilo nočným životom, ktorý nebol Theii nijako mimoriadne blízky. Aspoň nie odvtedy, ako vedela, čo všetko sa tu dialo pod nálepkou nezáväznej zábavy.
O to viac sa spoliehala na svoj svetelný meč, práve teraz starostlivo ukrytý, no bola pripravená ho kedykoľvek použiť, ak by zlyhalo ich krytie, ale aj v prípade iných komplikácií.
Ich cieľom bola majiteľka Mana al, ktorá údajne mala nejaké informácie spojené so skrinkou, ktorú sa im podarilo otvoriť a ukázalo sa, že jej získanie bolo pre nich mimoriadnou udalosťou, keďže šlo o jednu z tých nových zbraní, ktorá by mohla z hviezdnej mapy celé svety. Bez poškodenia toho, čo bolo pre isté osoby cennejšie než životy obyvateľov.
Rada bola viac než spokojná s tým, ako si viedli naposledy a nepochybne sa tým zvýšila aj ich dôveryhodnosť, keďže boli práve oni poverení tým, aby sa dostali bližšie k informáciám o výrobcovi. 

poznámka: trošku sa pri tých misiách budem inšpirovať klonovými vojnami... takže sa môže objaviť istá podobnosť...