20. 2. 2016

Temná strana sily 11. kapitola 2/3





Názov: Temná strana sily
postavy: Theia_Autp postava/Anakin Skywalker_lord Vader, padawanka/majster ship, hate love relationship, angst, zmienky o Padmé/Anakin, het
obsah: „Keď mi povedali, že on bude mojím majstrom, pocítila som strach, ten zakázaný strach, o ktorom sa hovorilo, že vedie k temnej strane sily.“


***
„Dobrú prácu odviedli ste...“ pochválil ich majster Yoda. To bolo niečo, v čo Theia takmer už ani nedúfala, že bude môcť opäť od neho počuť. Už dosť dlho sa na nich díval s vyslovenou nevôľou a ona sama, akoby bola len tou poslednou skúškou, ktorá by mala definitívne zničiť Skywalkerove nádeje na akýkoľvek postup. Neverili im, že spolu dokážu dobre fungovať, spoliehali sa na Skywalkerovu aroganciu, na to, že všetko zahodí aj sám, čo sa im takmer aj podarilo, no on ich predsa len ešte dokázal prekvapiť.
„Buďte si istý, že aj nabudúce, budete s našou prácou spokojný, majster Yoda...“ poskytol mu Skywalker jednu z tých sebavedomých odpovedí.
A nebolo to všetko, čo na nich čakalo po tejto úspešnej misii.
Prívetivé tváre členov rady. Bez tej neskrývanej podozrievavosti. Uznanie a všetko, čo k tomu patrí. Priala si to zažiť, naposledy sa jej to stalo už tak dávno, odkedy sa začala celá tá vec s výmenou majstra, začala sa predvolaní pred radu báť. Teraz to vyzeralo tak, že všetko bude opäť v poriadku.
No práve teraz sa nedokázala tešiť, z tých pochvál ani z toho, že rada ich konečne považuje ich spoluprácu za prospešnú, no ona nemohla zabudnúť na majstrov pohľad, na tú temnotu, ktorej naposledy čelila na balkóne u senátorky Padmé.
Na bolesť v očiach tej ženy, na to ako on dokázal... No nepovedala o tom nič, keď jej majster podával správu. Neurobila nič.
Len stála pri ňom ako jeho padawanka, skôr dnes tichá a zamyslená a nevyjadrovala sa k tomu, čo povedal, k jeho hláseniu, ktoré bolo trochu iné než to, čo mala možnosť zažiť po jeho boku.
No aj keby niekto zisťoval či to tak bolo, tá žena by už o tom hovoriť nemohla, jej pamäť bola upravená bezchybne, nespomínala si na tú bolesť ani na ich návštevu.
Jediné čo mohla urobiť, bolo narobiť im problémy s radou, a to nedokázala, aj keď z toho nemala dobrý pocit. Rozhodla sa to tentoraz vydržať, už len kvôli tomu, že to meno zachránilo pár svetov, ktoré by inak... Ten výrobca mal už pripravených viacero zbraní, ktoré mali byť nenápadne prepašované na rôzne miesta a bolo len otázkou času, kedy by skutočne došlo k tomu najhoršiemu.
Na získanie mena mali len jednu jedinú šancu, nepochybne preto, že vplyv tej osoby, ktorá chránila Manu al, nebolo možné zlomiť v takom krátkom čase.
Mohol zaujať svoje miesto, po dlhom čase, akoby sa medzi nimi prelomilo to napätie a skutočne to vyzeralo tak, že majú pred sebou jedno z tých pokojnejších stretnutí.
A ona po formálnej rozlúčke s nimi zamierila rovno na prednášky, ktoré mala dnes na svojom programe.
Mala mať prednášku z morálneho kódexu rytierov Jedi, čo boli takpovediac tie najnudnejšie hodiny, no niekedy riešili etické problémy a morálne dilemy, čo nebolo vôbec najhoršie, no ani po jednom z toho práve teraz netúžila.
No bolo nutné to absolvovať, ona bola v rannej skupine a Agápe v tej čo mala mať hodinu napoludnie.
Všimla si aj to, že všetci na ňu prestali tak divne hľadieť, že je to už opäť normálne, čo jej poskytlo aspoň čiastočnú úľavu, padawani z jej ročníka aj tí z nižších, ktorých  poznala, sa s ňou už bavili vskutku normálne, dokonca si mohla k nim sadnúť bez toho, aby boli priveľmi zaťažení jej prítomnosťou.  
Opäť bola len jednou z nich. A priala si, aby to tentoraz tak aj ostalo. No aj napriek tomu si radšej vybrala miesto v zadnom rade, tak ako to mala vo zvyku.
No ešte si ani len poriadne nevybrala veci a už sa ozval jej komunikátor s priamym hovorom. Dosť dlho to tak nemohli robievať počas prestávok, dovolené boli len tzv. služobné hovory, lebo prebiehala úprava siete a nebolo možné ju zaťažovať, no tento týždeň im už vrátili aj toto privilégium.
„Prišla ti akási pozvánka, len do pamäti hlavného počítača...“
Čo nebola práve najlepšia správa dňa, nepochybne preto, že ani zďaleka nezmenila názor na spoločenské udalosti.
„Môžeš mi ju preposlať...“ komunikátor ešte nemala naladený na túto novú a rýchlejšiu sieť a okrem toho nechcela, aby jej náhodou nejaká správa prišla v nevhodnom čase.
Musela sa prelúskať ešte viacerými nastaveniami, čo mala v pláne urobiť po ukončení tejto dvojhodinovky. No prednášajúci tu ešte nebol, tak využíval čas na to, aby zistila, o čo vlastne ide.  
„Jasné... hneď to bude...“ súhlasila Agápe.
Musela sa prelúskať ešte viacerými nastaveniami, čo mala v pláne urobiť po ukončení tejto dvojhodinovky. No prednášajúci tu ešte nebol, tak využíval čas na to, aby zistila, o čo vlastne ide.  
Chvíľu sa nič nedialo, no napokon prijala správu a ona zistila, že je takpovediac pozvaná k Palpatínovi do jeho súkromnej rezidencie, na akúsi povedzme, že súkromnú oslavu, medzi priateľmi, aspoň tak to vyzeralo, že pôjde o záležitosť tohto druhu.
Zajtra večer by sa to malo odohrať, aspoň podľa informácii, ktoré si stihla prečítať.  
„Aj pre teba prišlo niečo podobné?“
„Nie, pre mňa nie... a aj tak by som nemohla ísť, vlastne sme už mali byť na odchode...“
„Áno, iste...“ vyhlásila Theia pochmúrne a uvažovala nad tým, čo by stalo, keby sa rozhodla odmietnuť.
„Theia, je všetko...“
„Áno, iste potom to preberieme, už ide prednášajúci...“ rýchlo sa s ňou musela rozlúčiť, lebo skutočne už začínala hodina. Prišiel profesor Byzantius jeden z odborníkov na etiku, pochádzajúci z vodnej planéty. Už všetko pripravoval na to, aby mohol spustiť svoju obsiahlu prezentáciu.
„Dnes si preberieme okrajové a sporné body, známe aj ako dodatky... ku kódexu a ich chápanie...“  pustil sa do svojho výkladu, no aj tak sa nedokázala sústrediť, len mechanicky opisovala pozvánky z pripravenej prezentácie.
No aj tak nenašla žiadne uspokojivé riešenie, akoby sa mohla z toho vyvliecť bez toho, aby riskovala, že sa tým dostane do nepríjemnej situácie.
A ešte aj jej majster vychádzal s palpatínom viac než dobre, už len to ju predurčovalo k tomu, aby sa s majstrom opäť dostala do konfliktu. Zatiaľ to vyzeralo tak, že to bude musieť pretrpieť, aspoň tú povinnú hodinku ak nie viac.
Začínala želať, aby opäť niekam cestovali, aspoň by mala nejakú dôveryhodnú výhovorku.
V najbližších dňoch by však mali len pokračovať vo výcviku a čakať na ďalšiu misiu.
Potvrdenie svojej účasti však aj tak nechávala až na obdobie po bojovej porade s Agápe a snáď aj s Tamirou, s ktorou sa už tiež dlhšie nemala možnosť skontaktovať. Nehovoriac o zvyšku ich partie, takmer sa až zahanbila za to, že nevie ako to odvtedy pokračuje tá osudová láska, ktorá sa naplno prejavila počas tých posledných pretekov. A keď už si spomenulana záležitosti týkajúce sa lásky... nutne sa jej vybavil aj istý mladý Jedi...
Gwain bol ešte stále preč, nemala možnosť s ním od toho posledného domáceho večierku vôbec hovoriť a už jej začínala chýbať tá možnosť, že by opäť spolu mohli fungovať ako kamaráti, že by ju mohol podporiť prípadne správne motivovať, trochu uľahčiť situáciu, ako to on vedel urobiť, keď bol len jej kamarátom.
Aspoňže po tejto dvojhodinovke si mohla dať lietanie, tentoraz samostatný okruh, keďže bolo nutné nazbierať body za cvičnú streľbu, aby dostala aj zápočet z tohto predmetu.