21. 2. 2016

Temná strana sily 11. kapitola 3/3







Názov: Temná strana sily
postavy: Theia_Autp postava/Anakin Skywalker_lord Vader, padawanka/majster ship, hate love relationship, angst, zmienky o Padmé/Anakin, het
obsah: „Keď mi povedali, že on bude mojím majstrom, pocítila som strach, ten zakázaný strach, o ktorom sa hovorilo, že vedie k temnej strane sily.“





Bol to skôr pocit, než skutočná prítomnosť sily. Jej srdce preskočilo pár úderov, keď ho tam videla stáť. Tú dobre známu vysokú postavu, zazrela neďaleko jedného z hlavných hangárov. Na chvíľu mala pocit, akoby bolo všetko také ako predtým. Akoby to bol on, kto prišiel skontrolovať jej postup.
Jej majster Káin.
Ten, ktorého poznala už odmalička, ten ktorý ju napriek vtedajším pochybnostiam prijal.
Nemohla sa zmýliť. Nemohla poprieť že by netúžila po tej možnosti, ktorá zrazu zatienila všetko ostatné.
Všetko v nej, akoby náhle ožilo jednou z tých nekompromisných radostí. Vedela, že by za ním nemala ísť, že to nie je pre ňu dobré, no nedokázala prijať tú možnosť, že by mohla okolo neho len tak prejsť, akoby nikdy pre ňu nič neznamenal.
Nedokázala by to. Tento boj nemohla vyhrať. Zanechala váhanie a poslúchla srdce.
Nech bol dôvod akýkoľvek, bol späť a ona predtým ani len nemala možnosť sa s ním rozlúčiť.
„Majster...“ oslovila ho rozochvene.
Toľko spomienok zrazu prešlo jej mysľou, toľko  okamihov, toľko snov o tom, ako bude na ňu hrdý, že spolu prežijú ešte dosť dobrodružstiev, kým bude pripravená sa osamostatniť. A že aj potom spolu budú vždy v kontakte, že časť toho, čo si vybudovali, bude môcť byť tým úprimným priateľstvom, proti ktorému rád nič nenamietal.
„Theia...“
Objala ho, pevne, nekompromisne, cítila tú istotu plynúcu z jeho dotyku, z toho dotyku, ktorý dosiaľ ničím nedokázala nahradiť. Dostala sa do kontaktu s relatívne rozštiepenou a nerovnomerne prúdiacou silou, akoby jej niečo bránilo naplno sa prejaviť.
„Vy ste sa vrátili?“ priala si, aby to bolo tak, aj napriek tomu, že Skywalker jej do určitej miery vyhovoval, uvedomovala si nebezpečenstvo spojené s ním.
„Obávam sa, že nie, bol som pozvaný na špeciálnu žiadosť, no na mojom stave sa nič nezmenilo...“
„Aj tak som rada, že ste tu, majster... ani si neviete predstaviť, ako veľmi...“
„Nie som už majster...“ zachytila smútok v jeho hlase, nepochybne ani preňho nebolo jednoduché vyrovnať sa z odchodom tohto druhu.
„Ale pre mňa vždy budete...“ ani na chvíľu o tom nepochybovala.
„Aj ja ťa rád vidím, moja milá, ale nemali by sme, nemal by som...“ povedal to tým svojím zdanlivo chladným spôsobom, no ona vedela, že je za tým viac, bola jeho dieťaťom, cítila to tak... dokázala ho milovať týmto druhom neškodnej lásky a verila tomu, že jej to bude stačiť, že nikdy nebude potrebovať nič viac.
„Povedzte, že ostanete, aspoň nejaký čas... aspoň chvíľu... ja nebudem vám robiť problémy... neurobím nič, čo by vám mohlo uškodiť...“ vedela, že má len malú šancu na to, aby bolo niečo také možné, no musela mu to povedať, potrebovala, aby to vedel, aby si bol istý, že nezabudla na všetko, čo spolu mali možnosť zažiť.
Cítila ako aj on uzavrel ich objatie, jeho ruky na svojom chrbte, nevnímala ako niečo rušivé, pociťovala jednu z tých nekonečných radostí aj napriek tomu, že sa nič nezmenilo, že cítila hlboký dosah jeho zranení, nielen na silu, ale aj na jeho telo, bola rada, že ho môže opäť vidieť, nemohla si pomôcť.
Držal ju dlhšie, než mali zvyčajne vo zvyku, no jej to vôbec neprekážalo.
„Obávam sa, že to nebude možné, Theia...“  pomaly a opatrne ju od seba odsunul, dívala sa do jeho očí, hľadala za tým počiatočným chladom, tú starostlivo ukrývanú citlivosť.
„No verím tomu, že neskôr ešte budeme mať príležitosť, ak nám to bude dopriate spolu pobudnúť dlhšie... nech ťa sila sprevádza...“  
„Aj vás, majster...“
Odišiel a ona by mala pokračovať k svojmu vznášadlo, no ešte tam nejaký čas stála a dívala sa za tou dobre známou odchádzajúcou postavou. A priala si, aby mal pravdu, aby skutočne prišiel ten čas, keď sa budú môcť obaja zastaviť na dlhší čas,

že raz nadíde ten deň. 

poznámka: nuž čaká nás súkromný večierok u Palpatína, nuž bude tam aj Anakin... :D 
Tešíte sa?