10. 2. 2016

Temná strana sily 9. kapitola 1/3








Názov: Temná strana sily
postavy: Theia_Autp postava/Anakin Skywalker_lord Vader, padawanka/majster ship, hate love relationship, angst, zmienky o Padmé/Anakin, het
obsah: „Keď mi povedali, že on bude mojím majstrom, pocítila som strach, ten zakázaný strach, o ktorom sa hovorilo, že vedie k temnej strane sily.“



 Pre Farah a Awastu

Poslúchla ho.
Pokiaľ mala tú možnosť, chcela sa vyhnúť bolesti hlavy, ktorá by nasledovala po príliš rýchlom postupe. No skoro na to zabudla, pod jeho vplyvom zrejme mohla opomenúť množstvo dôležitých vecí,  hlavne v tomto až príliš spontánnom svete, v ktorom neexistovali zábrany zvyčajného druhu.
Preto poslušne zastala na jednom zo schodov a zvolila pomalšie tempo, ktoré jej malo pomôcť vrátiť sa späť bez akýchkoľvek neželaných následkov. Ešte stále bola dosť vysoko, mimo svojho bežného limitu.
No v pozadí stále počula hlas generála Kenobiho, čo ju dosť rušilo, lebo ju to priveľmi pokúšalo, aby sa sústredila na nich.
„Čo potrebujete, majster?“
„Chcem s tebou hovoriť v súkromí, ak by to bolo možné...“ zaznela jedna z tých menej príjemných požiadaviek.
„Áno, iste, prejdeme sa ak na tom trváte, no pokojne sa môžeme pozhovárať aj tu, no pokiaľ to nie je vyslovene nutné, môžeme ostať aj tu...“
„Anakin, nezahrávaj sa so mnou... Moja trpezlivosť tiež nie je nekonečná,“  oponoval mu majster Kenobi omnoho prísnejšie než na začiatku. Skywalker sa očividne práve teraz púšťal do dosť nebezpečnej hry, nepochybne aj on mal isté výhrady voči tomu, ako sa k nemu generál Kenobi zachoval počas zasadania rady, vskutku to nevyzeralo tak, akoby boli priatelia, ale práve naopak, nepovedal ani len slovo na jeho obranu.
Skywalker s ním zrejme aj podľa toho jednal, nie až tak prívetivo ako zvyčajne. Aspoň ona nadobudla ten dojem, že to už nie je medzi nimi také, ako predtým, keď boli majstrom a žiakom.
 „To by som si nedovolil, viete, že si vás napriek všetkému veľmi vážim... no ako vidíte, ešte sme neskončili, a práve vy ste vždy hovorili, že nie je vhodné odchádzať hneď na začiatku lekcie...“ vyhlásil jej majster stále ešte s istou dávkou arogancie v hlase a vôbec sa ju nesnažil skrývať.
Čiastočne jej aj lichotilo, že sa nechce od nej pohnúť a uprednostnil by ju pred ním, no bol to akýsi takmer až éterický pocit, za ktorý sa čiastočne až hanbila, keď skočila na ďalší schod.
„Nezdržím ťa dlho, toho sa neobávaj. No musím ťa varovať, to čom som cítil, Anakin, prekračuje hranice, nenúť ma, aby som...“ začal majster Kenobi a Theia sa schúlila na tom svojom schode, lebo si bola vedomá toho, že zrejme musel cítiť niečo neobvyklé a neprijateľné a tým ona sama seba vystaví ešte aj jeho hnevu, čo vskutku nemala vôbec v úmysle.
„V poslednom čase je ťažké sa vám zavďačiť majster Kenobi, nech urobím čokoľvek, vždy na tom nájdete niečo zlé... Máte pravdu, radšej poďme, nie je nutné moju padawanku zaťažovať vašimi nezmyselnými podozreniami... Ako si myslíte, že by som niekedy mohol, považovať Theiu za hodnú záujmu tohto druhu z mojej strany... to je predsa smiešne, od vás by som očakával viac, veľmi ste ma sklamali...“
To bolo všetko, čo mala možnosť počuť, lebo potom už zrejme len mlčky prešli záhradou a to podstatné si zrejme povedali, až keď sa dostali do bezpečnej vzdialenosti od nej.
No aj tak oceňovala to, že Anakin... vlastne, Skywalker, rýchlo sa vo svojej mysli opravila, chcel, aby generál Kennobi pokojne hovoril aj pred ňou. Znamenalo to, že jej do určitej miery verí?
Postúpila na ďalší schod.
Nezmyselné podozrenia. Je to smiešne. Nikdy by nemohol niečo také cítiť voči nej. To, čo povedal to len potvrdzovalo a ona nemala právo sa naňho kvôli tomu hnevať a už vôbec nie cítiť bolesť tohto druhu...
Nechápala, netušila, prečo sa v nej prebudilo čosi bolestne chladné, keď to vyslovil, keď poprel to, čo ona v tom druhom svete videla tak jasne. Vedela, že to musel urobiť, že keby povedal niečo iné, oboch by tým dostal do problémov, no ak tak nemohla zabrániť tomu, aby na ňu zapôsobilo to s akou ľahostajnosťou to všetko dokázal zahodiť a ísť ďalej.
Nevedela, prečo sú pocity tohto druhu také bolestivé, vždy si myslela, že sa v tomto skôr podobá na Káina, že nie je ani len schopná cítiť bolesť tohto druhu.
A možno sa zmýlila. Musela sa mýliť, to čo tam videla, nebola skutočnosť a jej pravé ja tam vonku, to nikdy neprijme. Jeho sila sa nezmenila, bola nezlomná, bol pokojná voči akýmkoľvek podobným obvineniam takmer až nekompromisná.
Skočila na ďalší skok, nechávala to za sebou, opúšťala príjemné pocity plynúce z toho aj tú zvláštnu bolesť, ktorá nič nebude znamenať, keď vstúpi na ten posledný schod.
No neubránila sa úvahám o tom, že je k nej milý len účelovo. Len sa snaží získať si ju na svoju stranu, pozná tie ťahy aj od Gwaina, keď sa cíti previnilo je schopný jej hoci aj priniesť kvety, raz to dokonca aj urobil, no majster Káin mu za to riadne vyčistil žalúdok a jej sa to tak páčilo, lebo sa cítila dôležitá, páčilo sa jej, keď jej bývalý majster Gwaina zakazoval, tým bol pre ňu ešte viac zaujímavejší. Jej bývalý majster, v poslednom čase naňho nemyslela až tak často, cítila, že aj v tomto zmysle dochádza k istým zmenám, no práve teraz už prešla len tých pár bezpečných schodov, ktoré doslova preletela a potom už mohla otvoriť oči, chvíľu tam len sedela a dýchala, pokojne, ešte stále dokončovala to cvičenie, ktoré ju malo nabiť novou energiou, a to sa aj stalo, splnilo svoj účel, bolesť, bola preč, zanechala ju na jednom z tých schodov príliš hlboko na to, aby na ňu mohla dosiahnuť.

***
Do triedy za ňou prišiel Gwain.
Nepovažovala to za vhodné, no keď sa to už stalo, nedokázala ho poslať preč.
„Nemôžeš tu ostať dlho, majster by ťa tu nemal vidieť...“ pripomínala mu ešte, niežeby ho nechcela vidieť, no práve teraz ju zastihol v jednej z tých nálad, kedy bolo dosť nebezpečné sa s ňou dostať do konfliktu.
„Neboj sa, ostanem len chvíľu...“ sadol si oproti nej, stále tak zvláštne rozpačitý.
„Mrzí ma ako to dopadlo na tom večierku, chcel som si len s tebou zatancovať, no to som celý ja, správam sa ako idiot, keď chcem urobiť dobrý dojem, ako zvykol hovorievať majster, v tejto veci sa vskutku podobáme... Radšej som tentoraz o tom dlhšie porozmýšľal, kým som sa odhodlal za tebou prísť...“ žmurkol na ňu.
Bol to opäť ten starý, dobrý Gwain, žiadna žiarlivosť, žiadna temnota, prichádzajúca z nej.
„Aj mne je ľúto, čo som ti povedala, nemala som v úmysle ťa uraziť, len... vieš, teraz je to iné, ako vtedy, keď sme boli malí... isté veci už zrejme nikdy nebudú rovnaké, ako keď sme boli spolu s majstrom... osamote...“
„Definitívne, teraz je to iné, omnoho zložitejšie...“ prikývol a tváril sa dosť vážne.
Istý čas na seba len hľadeli, obaja akoby čiastočne v zajatí toho príjemného bezpečia.
Jeho vážnosť sa rozplynula a nahradil ju úsmev.
„No aj tak to chcem skúsiť, aj tak sa chcem s tebou aj naďalej priateliť. Mier?“ ponúkol jej svoju ruku.
„Bezpochyby, áno...“ súhlasila okamžite, jeho príchod do nej vlial takmer až no istú dávku tak veľmi potrebného entuziazmu.
***
Pomaly vstupovala do prednáškovej časti, mala dnes len pár ľahších hodín z bojovej stratégie a potom individuálny tréning. Bola to pomerne príjemná rutina, na ktorú si postupne zvykala.
Aspoň tak to pôvodne bolo, no ešte sa ani len poriadne nedostala do triedy, keď ju jej majster odvolal z prednášok.
Dostala príkaz dostaviť sa k hlavnej pristávacej plošine.
Bol tam spolu s R2. Kontrolovali spolu jednu z menších lodí. Už do nej nastupovali klony.
Čo znamenalo, že zrejme dostali misiu, omnoho skôr než to vôbec očakávala.
 „Odchádzame...“ oznámil jej Skywalker, čím potvrdil jej podozrenia. A aj na ňom bolo vidieť, že to už potrebuje, niežeby sa im spolu nedarilo, práve naopak, počas toho pokojného a bezproblémového týždňa si veľmi dobre rozumeli, dokonca lepšie, než čakala.
Od tej hĺbkovej meditácie, akoby aj tie posledné obavy boli preč a ona sa tešila zo spoločnosti svojho majstra, zvykala si naňho a spoznávala jednotlivé stránky jeho povahy... Ten prvý náznak ďalšieho konfliktu potlačila do úzadia a dala mu priestor na to, aby ju učil ako svoju študentku, nič viac si nepripúšťala, len tento druh vzťahu.
Ešte stále toho mali čo jeden o druhom objaviť, no boli na dobrej ceste, aspoň čo sa týkalo ich vzájomnej komunikácie a výcvik napredoval tak, akoby mal... Už sa viac nevrátila k tým pocitom, ktoré v nej vzbudil vtedy, keď spolu prechádzali schodmi. Ani on sa o tom nezmienil.
Práve teraz však zrejme prišiel čas overiť si, či dokážu dobre spolu fungovať aj ako tým počas misie.
 „Záležitosti na Mustafare sa skomplikovali, posielajú nás tam, aby sme zistili, v čom je problém... Pripravená, moja mladá padawanka...“
„Áno, majster, o tom nepochybujte...“ vyhlásila Theia odhodlane.