12. 2. 2016

Temná strana sily 9. kapitola 2/3









Názov: Temná strana sily
postavy: Theia_Autp postava/Anakin Skywalker_lord Vader, padawanka/majster ship, hate love relationship, angst, zmienky o Padmé/Anakin, het
obsah: „Keď mi povedali, že on bude mojím majstrom, pocítila som strach, ten zakázaný strach, o ktorom sa hovorilo, že vedie k temnej strane sily.“ 


                                                              Pre Farah a Awastu.

Mustafar.
Jedna z lávových planét.
To miesto už samo o sebe vyvolávalo veľké znepokojenie, sila tu bola cítiť smrťou.
Akoby bola prítomná v nej, vo väčšom množstve než na akomkoľvek inom mieste, ktoré dosiaľ navštívila.
Niečo z nej, akoby sa túžilo tomu miestu zo všetkých síl vyhnúť.
„Erupcie dnes veľmi silné, nie je možné sa dostať na povrch...“ oznámil im kapitán Rex, ktorý bol práve teraz vedúcim oddielu, priradenom k nim.
A ani zďaleka to nevystihovalo to, čo sa dialo vonku. Bola to doslova búrka, preťaženie im bránilo na planéte hoci aj trvalo pristáť. Práve teraz boli na jednej z dočasných imaginárnych plôch.
Pokiaľ bol majster Windu ešte niekde na otvorenom poli, nemal veľké šance na prežitie.
Snažila sa niečo zachytiť, no necítila nič, len nespokojnú silu, podliehajúcu akémusi silnému rušeniu.
Očividne bola tá skrinka omnoho dôležitejšia než si všetci mysleli, no druhá časť, ktorá by mala byť tu, bola zrejme predmetom silnejších bojov, než by ktokoľvek vôbec nečakal, lebo posledné zistenia naznačovali, že táto situácia bola vyvolaná umelo a nie je výsledkom bežnej činnosti tejto planéty.
Niekto očividne nestál o to, aby sa tam mali možnosť dostať. Až natoľko, že radšej planétu zničí, než by mal dovoliť, aby... To vôbec neboli príjemné vyhliadky, no nebolo to nič nezvyčajné.
„Naďalej sledujte situáciu, kapitán...“  prikázal mu Skywalker. „Dajte mi vedieť, v prípade akéhokoľvek posunu, či už k lepšiemu alebo k horšiemu...“ prikázal mu jej majster.
Čakali.
Nevedela, ako dlho, no v nej samej to vyvolávalo nebezpečný nepokoj.
***
Stáli tam už takmer dva dni a stále nenastala žiadna zmena.  Nemohli sa ani spojiť s povrchom planéty, aspoň nie zvyčajnými cestami, no majster už o niečom uvažoval, o niečom, čo zrejme nebolo tradičným prístupom.
Nič sa nezmenilo. Vtedy jej majster vydal jeden pomerne neobvyklý príkaz.
„Budeme to musieť urobiť odtiaľto, Rex... Buďte pripravený na presun...“
„Áno, pane...“
„Majster, čo máte v úmysle, ako chcete...“
„Pod so mnou, Theia...“ prikázal jej.
Spoločne opustili mostík.
„Čo budeme robiť, majster, ak to takto bude pokračovať nemáme najmenšiu šancu pokročiť...“ skutočne to nevyzeralo veľmi nádejne.
 „Len chvíľu, vydrž, len trpezlivosť, maličká... dostaneme sa k tomu...“ opäť ju tak nazval.
Od toho posledného razu, keď to urobil, ubehlo už dosť času, no možno to znamenalo, že sa s ňou už opäť mieni zhovárať dôvernejšie, lebo aj keď spolu vychádzali dobre, v poslednom čase si držal väčší odstup a viac ho vnímala ako majstra, než ako toho príťažlivého mladého muža, s ktorým mala možnosť lietať a učiť sa.
Prešli spolu na jednu zo z menších spojovacích chodieb. R2 bol s nimi. Skywalker ho poveroval rôznymi úlohami, no prevažne meraniami a práve ho požiadal, aby vypočítal najvhodnejšie miesto. Čo droid urobil viac než ochotne.
„Ďakujem, R2... Tu počkáš, vieš, čo máš robiť, keby sa veci skomplikovali...“  Ozvalo sa súhlasné pípnutie a Skywalker mu ešte niečo pošepol. To spojenie medzi nimi bolo silou, ktorá sa dostávala až k nej, silou, ktorej chcela veriť. To sú tie putá, ktoré nemôžu nikoho poškodiť, takto to teraz vnímala a on ju to tak učil.
Potom sa obrátil k Thei.
„Obrátim meditáciu tak, aby sme sa dostali dovnútra, tak aby sme videli spoločnými očami...“
To bola technika, menej využívaná, nepochybne pod vplyvom toho, že rytier jedi potreboval neskutočné množstvo sily na to, aby ju dokázal vôbec otvoriť a vyžadovalo si to, zvyčajne aj asistenciu jednej či viacerých osôb, v závislosti od úlohy.
Nerobievalo sa to veľmi často, lebo sa táto technika až priveľmi spájala s temnejšími druhmi sily. Aspoň ona sa nestretla s nikým, kto by si ju zvolil. No nebolo jej cieľom spochybňovať jeho rozhodnutia, potrebovali sa tam dostať, potrebovali zistiť, či je majster Windu na tej základni a kto získal druhú časť skrinky.
A takisto si vyžadovala aj vstup do určitej fázy spánku, aby bolo možné sa oslobodiť od iných negatívnych dôsledkov.
„Pomôžem vám, ako len budem môcť...“ bola pripravená to podstúpiť, nasýtiť bohov a podstúpiť obeť, ako sa to zvyklo v takýchto prípadoch hovoriť. Bolo to staré príslovie, ktoré používali prevažne na Naboo a jeho význam sa menil pod vplyvom rôznych okolností,
Jednou rukou sa dotkol steny. Druhú podal jej. Ich dotyk, akoby bol tým jediným spojivom, ktoré dokázala vnímať tak intenzívne, ako to len bolo možné.
„Zasiahni, len pokiaľ to bude nevyhnutné...“  nebola to žiadosť, ale príkaz.
„Áno, majster...“ súhlasila s tým no dosť neochotne, táto technika ho mohla nebezpečne vyčerpať, takmer až za hranicu ľudských síl.
Sledovala jeho postup, vo svojej podstate odvážny a jeden z tých jasných dôkazov toho, že ho sprevádza veľká sila, ktorá však môže vyvolať aj množstvo iných znepokojujúcich otázok.
Ten prúd akoby dokázal jeho samého stiahnuť na dno, ak si nedá pozor a príliš sa odovzdá tomu pocitu, tomu lákavému volaniu moci.
Tam niekde, akoby práve narastala temnota a ich spojenie sa zachvelo, kdesi tam medzi jednou a druhou prekážkou.
Prešiel ňou, prenikol do cudzieho vedomia, bolo to ako pád do ľadovej rieky, v ktorej nie je možné dýchať ani myslieť. A jediné spojenie, ktorého sa držal, aby ostal pri vedomí bola ona.
Pohol tou silou cudzími rukami, pomaly, neúprosne a čo najrýchlejšie zastavil mechanizmus.
No nehýbal sa, akoby tá sila bola lavínou, ktorá by mohla jeho samého uväzniť.
„Majster, už by ste sa mali vrátiť... majster...“
Nereagoval.
Anakin.
Zavolala ho prostredníctvom svojej sily, potiahla za to spojenie, až potom pocítil slabší stisk jeho ruky.
Prosím, Anakin, vráť sa ku mne... musíš sa vrátiť...
Jej vnútorný hlas znel naliehavo a on pomaly naňho reagoval, pomaly reagoval na jej túžbu, po jeho návrate, na jej strach o jeho vedomie, ktoré putovalo nebezpečnou úrovňou moci.
Držal sa toho spojenia, počas toho pomalého nádychu, keď sa jeho ruka náhle oddelila od jednej z tých stien.
Ostal stáť na nohách, no bol bledý a istý čas takmer akoby ani nedýchal.
„Majster, ste v poriadku?“
„Áno, maličká, som späť...“ nekomentoval to ako ho volala ani to, aké pocity, na to používala, pracovala s nimi tak ako jej to navrhol počas ich prvých lekcií a aj keď to opäť nebol štandardný postup, fungovalo to a jej to stačilo.  
„Generál Skywalker, erupcia sa utíšila, aké sú vaše ďalšie rozkazy, máme pokračovať v....“
„Áno, kapitán Rex, pokračujte, pridáme sa k vám...“
***
Získali druhú polovicu skrinky a oslobodili majstra Windu. Momentálne nebol schopný ničoho iného, len  ležať v nemocničnej časti v opatere lekárskeho droida, dostal dosť silné lieky.
Aj Theia bola tam, sedela na rozkladacom lôžku. Takisto pod vplyvom liekov, no na rozdiel od neho pri vedomí. Hlava jej však občas mierne klesla, nepochybne kvôli ich vplyvu.
Popálila si ľavú ruku, keď bojovali s generálom Grievousom, ukázalo sa, že záujem temnej strany o tú skrinku je väčší než čakali aj oni sa mi sa medzi sebou akosi nevedeli zhodnúť na tom, kto ju prinesie a bude sa môcť popýšiť zásluhami tohto druhu.
Darth Maul, nebol očividne v stave, aby sa mohol zapojiť do boja, no jeho vedomie bolo na tom mieste istý čas prítomné, no len dovtedy, kým Skywalker a Grievous spolu začali bojovať. Potom ho už necítila. No stalo sa niečo iné omnoho nebezpečnejšie.
Odhodil ju a ona spadla, vytiahla ju dostatočne skoro na to, aby nastalo vážnejšie poškodenie, no aj tak to bola bolesť nad bolesti.
Pamätala si však, ako jej majster pomohol dostať sa do lode, nepoveril tým nikoho iného, urobil to osobne, bol jej oporou počas toho obdobia, keď bola v šoku... jeho sila upokojila to rozbúrené more jej pocitov.
No už to bolo preč, ruku mala obviazanú a nič už necítila. Grievous unikol, no mali skrinku aj majstra Windu, dalo by sa povedať, že misia bola viac než úspešná.
Skywalker sa po vybavení formalít na mostíku vrátil späť k nej.
„Ako sa darí zraneniu z boja...“
„Veľmi dobre, majster...“ ukázala mu svoju obviazanú ruku. „Proces liečby sa už začal, bude to obnovené skôr, než sa vrátime na domovskú základňu...“ šlo našťastie len o povrchový dotyk, vo veľmi malej oblasti, stačila len aplikácia bežného obnovovacieho séra, určeného na malé poškodenia tohto druhu.
„Mrzí ma, že došlo k tomu...“
„To sa stáva, hlavne na planétach ako je táto, je každý krok veľkým rizikom... S Grievousom sa ešte porátame, toho sa neobávaj, neunikne, nakoniec ho dostaneme...“
„Áno, majster...“
Oprela si hlavu o jeho plece a privrela oči, možno jej skutočne mohli toho dať menej, lebo sa jej už skutočne začínali zatvárať oči... a ruka začínala byť trochu ťažšia než predtým.
Chcela sa odtiahnuť, keď si uvedomila, že ... no jeho ruka ju zastavila.
„Môžeš ma volať, Anakin, maličká, už to môžeš bez obáv vysloviť aj nahlas, poslúchol som ťa, keď si ma zavolala a ja som poslúchol, teba keď si ma potrebovala, pomohol som ti uniknúť temnote... To už niečo znamená...“
Spomínala si na to, poslúchol ju a pomohol jej, keď bola blízko toho prúdu lávy, stálo ho to cenné sekundy, počas ktorých Grievous unikol, no ona tomu vtedy nemohla zabrániť, no bez jeho pomoci by neudržala rovnováhu, nebolo by to len malé zranenie... Nevedela, či ho má obdivovať alebo sa naňho kvôli tomu hnevať, že to puto, ktoré si vytvárali bolo silnejšie ako povinnosť.  
„Anakin...“ zopakovala takmer už v polospánku, stále ešte na rozmedzí tých dvoch protichodných pocitov.
„Spi maličká, dôležité je prežiť, aby sme mohli ďalej bojovať, aby sme v tých ďalších bojoch, získali to, čo sa nám teraz môže zdať stratené... najprv musíme žiť...“