3. 2. 2016

Vtedy som verila 11. kapitola 2/3






fandom: HPff
pár: Myrtla/Tom Riddle, Myrtle Elizabeth Warren.

Obsah: „Vtedy som verila, že on už viac nebude súčasťou môjho sveta. Ale on sa vrátil a nič viac nedokázalo zastaviť temnotu...“
Myrtla je v 7 ročníku a Tom sa vráti z "objaviteľskej cesty" a dostane miesto profesora OBČM...
pokračovanie Poviedky vtedy som mala ten pocit, verzie A, mimo kanón
 

 

Pre Petriku.
***
Sedela za stolom v knižnici a vypisovala si doložku, ktorú bolo nutné vyplniť na to, aby sa mohla odísť už v piatok popoludní.
A nebola jediná, ktorá požiadala o tento formulár, medzi siedmakmi bol dosť obľúbený. Postupne si zvykali na to, že ich život bude teraz omnoho voľnejší a na všetky tie veci spojené s plnoletosťou.
Nikto tomu neprikladal žiadny hlbší význam, nepochybne sa všetci domnievali, že sa plánuje zastaviť doma. Pôvodne mienila tieto doložky využívať hlavne na to a takisto aj na to, aby istý čas strávila vonku, zažila nové veci a dostala sa aspoň na čas zo školy, v ktorej fungoval ten ich dobre známy, no dosť uzavretý svet.
Okrem neho mala pred sebou aj list od Slughorna. Súhlasil s tým, že by sa mohli stretnúť aj osobne, no nemal čas tento týždeň, lebo údajne nebol v Londýne kvôli akýmsi rodinným záležitostiam, mal by sa vrátiť až začiatkom toho nasledujúceho, čo jej takpovediac vyhovovalo a obratom potvrdila, že súhlasí s dátumom, ktorý jej ponúkol on.
Predpokladala, že by dovtedy nemalo dôjsť k žiadnym podstatným zmenám. Už sa to nedalo zastaviť.
Nechcela myslieť na dôsledky, chcela si užívať ten nový pocit, ktorý v nej opäť prebudil on, lebo nevedela, ako dlho bude trvať, kým sa ho nebude musieť vzdať.
Podpísala a chystala odniesla doložku profesorke McGonagallovej, ako zástupkyňa riaditeľa mala na starosti aj mimoškolské aktivity študentov, prevzala si ju od nej s vážnou tvárou.  
„Slečna Myrtla Elizbeth Warrenová, Bystrohlav, siedmy ročník...“ kontrolovala základné údaje.
„Áno, pani profesorka...“
„Doložka na víkend strávený mimo školy s platnosťou od piatka popoludní...“ čítala ďalej.
„Áno, presne tak...“ prisvedčila a snažila sa netváriť previnilo. Mala pocit, akoby na nej videla, že sa chystá robiť niečo netradičné a možno aj nebezpečné, musela samej sebe pripomínať, že to všetko sú len jej pocity, len jej vlastná neistota.

Profesorka ešte prešla pár povinných riadkov a potom už len pridala na to potvrdenie príslušnú pečiatku.
„S týmto sa preukážte pred prekročením hlavnej brány...“ povedala jej a doložila naspodok potvrdenia svoj podpis.
„Máte ešte nejaké otázky, slečna Warrenová?“
„Nie, ďakujem, pani profesorka...“
Bola rada, že to už má za sebou a snažila sa nemyslieť na zajtrajšok a na to, že o takomto čase už bude dávno preč...
Vložila si tlačivo do vrecka a jej kroky potom už smerovali rovno do chatky hájnika Ogga.
Dohodla sa s Hagridom, že sa uňho zastaví. Po tej poslednej dvojhodinovke mala voľno na zvyšok popoludnia.
Predpokladala, že jej to pomôže nemyslieť na isté záležitosti a priveľmi nepodľahnúť nervozite spojenej s nastávajúcimi udalosťami.
Hagrida našla sedieť pri stole s hlavou zvesenou, plecia sa mu chveli, keď vstúpila dovnútra.
„Ahoj, čo sa stalo?“
„Dnes bude tu návšteva, Oggova rodinka sem dokvitne a on ma požiadal, aby som pripravil občerstvenie... nedarí sa mi vôbec... nevychádza mi... a on sa ešte stále hnevá, kvôli tomu s tým Riddlom, stále ešte na to nezabudol...“ nepochybne už nejaký čas bojoval s touto úlohou, bez výsledku, ktorý by mu možno zabezpečil odpustenie.
„Bude to v poriadku, ja ti s tým pomôžem... spolu to všetko zvládneme, len žiadny strach...“ ubezpečovala ho o tom a bola vskutku rada, že ju mama nútila zaoberať sa takýmito vecami, lebo práve teraz bola takmer až vo svojom živle.
Pripravila čaj. Stihla aj rýchly koláčik, pomerne jednoduchý a vhodný na takúto príležitosť. Voňal veľmi príjemne a chutil ešte lepšie, ochutnala trochu skraja, aby sa ubezpečila, že sa jej podaril. Ešte trochu pocukrovala na vrchu, ale len veľmi jemne.
„Ďakujem ti, zachránila si ma... Dlhujem ti láskavosť velikú...“
„To nič nebolo... A nič mi nedlhuješ, je to v poriadku... No už by som pomaly mala ísť, aby ma tu nenašiel Ogg... “  dnes sa veľmi nestihli porozprávať, lebo sa sústredila hlavne na to, aby bolo všetko pripravené.
Nemali čas sa veľmi porozprávať, dávala pozor, aby všetko vyšlo čo najlepšie, no aj tak si pritom príjemne oddýchla. A Hagrid sa zo všetkých síl snažil jej pomáhať...
„Nabudúce ti ukážem veci, veci nevídané, budeš pozerať...“ sľuboval jej a ona mu venovala svoj úsmev.
***
Odovzdala potvrdenie a ocitla sa za bránou Rokfortu.
Bol to zvláštny pocit, čiastočná voľnosť, čiastočné obavy a okrem toho aj istá forma znepokojenia, ktorej musela čeliť, keď kráčala tou cestou až k miestu, ktoré tvorilo hranicu. Nepremýšľala o tom. Nemohla, obávala sa toho, že by ju to prinútilo na poslednú chvíľu podľahnúť strachu.
Radšej kráčala ďalej dopredu, až kým sa nedostala tam, kde jedna časť jej sveta končila a tá druhá začínala.
Zhlboka sa nadýchla a odmiestnila sa.