1. 3. 2016

Temná strana sily 13. kapitola 2/3





Názov: Temná strana sily
postavy: Theia_Autp postava/Anakin Skywalker_lord Vader, padawanka/majster ship, hate love relationship, angst, zmienky o Padmé/Anakin, het
obsah: „Keď mi povedali, že on bude mojím majstrom, pocítila som strach, ten zakázaný strach, o ktorom sa hovorilo, že vedie k temnej strane sily.“ 
poznámka: nuž ... 



Bolesť, akoby jej šlo roztrhnúť srdce. Prichádzajúca z niečoho veľmi blízkeho snu. Akoby horel jej svet. Akoby všetko v nej umieralo a stále tu bol jej milovaný strach... Akési ťaživé tušenie, ktoré sa dotklo jej srdca.
Siahla až na dno toho ľadového zovretia. Hľadala tam kdesi samú seba, tú svoju silu, ktorá by jej mohla pomôcť uniknúť pred strachom, ktorý ju prenasledoval.
Ťažko sa prebúdzala do nového dňa. Pripúšťala tú možnosť, že ten záblesk niečoho iného, bol len súčasťou protichodných pocitov, ktorým čelila.
Zdalo sa jej, akoby si vôbec neoddýchla, no nedokázala už viac spať, niečo v nej, akoby sa obávalo toho, že tá bolesť by sa malo vrátiť a neustále ju vyhadzovalo z akéhokoľvek pokusu o upokojenie a nebol tu nikto, kto by ju z toho stavu dostal, tak to vzdala.
Dlho len ležala v posteli a len veľmi pomaly sa spamätávala z toho nepríjemného pocitu. Z toho prudkého útoku strachu, ktorý spoznala len nedávno vo vzťahu s ním a predpokladala, že tento pocit, je len dôsledkom tých udalostí týkajúcich sa včerajšieho večera.  
Myšlienky na tú záležitosť chcela zablokovať, no práve teraz si potrebovala udržať jeden z tých pocitov.
Ten moment, keď bola v jeho náručí, keď zistila aké to je, čeliť jeho bozku a priať si, aby nemusel skončiť, priať si, aby nešlo o nič zakázané, aby to bol len bozk medzi dvoma mladými ľuďmi, ktorí... nevedela celkom presne akoby ich dvoch mala definovať. Možno sa radšej ani len neodvážila pokúšať sa o niečo také.
Bol to jej majster. Mal by pre ňu byť autoritou, mentorom, vedúcou osobnosťou, ku ktorej bude mať vždy určitý druh vzťahu, pokiaľ sa náhodou nerozhodne ho vzdať, tak ako to urobili niektorí, ktorí to považovali za príťaž a bolo to možné, hoci v niektorých prípadoch nevyhnutné.
Mohla len snívať o tom, že by to mohlo byť začiatkom niečoho hlbšieho. To zakázané nebolo, len si predstavovať, čo by sa stalo, keby...
Aké by to bolo, keby sa prebúdzal s ňou? Keby tu práve teraz bol a ona by v jeho náručí, nemusela čeliť strachu. Už len tá myšlienka by ju mala znepokojovať, bolo to predsa zakázané, nebezpečné, už len vo svojej podstate neprijateľné.
No ak tak jej to nezabránilo myslieť naňho, na to, že teraz asi už niekde bojuje, že možno je jeho život v ohrození a ona nemôže byť po jeho boku, nemôže čeliť tomu všetkému, čomu čelil on. Práve teraz mohla o ňom snívať, mohla to samej sebe dovoliť...
Upokojovalo ju to, vedomie, že sa k nemu pridá, že on sám bude tým, kto to celé pokojne uzavrie a dovolí jej ho nasledovať. Tak ako sa to na majstra patrí, bude to on, kto rozptýli ten vnútorný zmätok, to on predsa prvý prekročil hranicu.
Gwain nikdy nebol taký, nikdy vo vzťahu k nemu nepocítila to, čo práve teraz kolovalo jej mysľou, ako nezastaviteľná sila, ktorej by sa mala obávať, no nedokázala to, zatvorila oči a čerpala silu z toho pocitu, z toho, že budú opäť spolu, že on bude s ňou, učiť ju, smiať sa s ňou a ďalej ju viesť na tých posledných častiach jej cesty bez ohľadu na to, čo sa stalo... priala si, aby to bolo tak.
No on ju pobozkal a prebudil v nej to všetko, čo by inak zrejme nespoznala v súvislostí s ním.  Bude to v poriadku, on ju nenechá len tak, urobí pre ňu čo bude môcť. Je predsa jeho padawanka a on ju prijal. Na tom sa už nič nedá zmeniť.
Bola už omnoho pokojnejšia, keď si to sama so sebou prebrala.
Napokon rukou dotkla svojej hrude, nič ju nebolelo, mohla dýchať, všetko bolo v poriadku, nič sa nedialo z jej srdcom, bola to len vízia, jeden z tých zriedkavých varovaní, ktorý ju podnietil k tomu, aby si v hlave premyslela všetky detaily týkajúce sa misie, na ktorú bola vybraná, už dostala informácie, ktoré bude potrebovať.
Program senátorky Padmé nebol nijako zvlášť náročný, aspoň nie počas rodinnej návštevy.
Zatiaľ to vyzeralo pomerne dobre, no nemohla nič zanedbať, ani si nechcela predstaviť, čo by s ňou mohol urobiť jej majster, keby niečo zanedbala, keby sa priveľmi nechala zviesť tou predstavou, že ide len o banálnu záležitosť.
Jej majstrovi očividne záležalo na tom, aby sa ukázala v tom najlepšom svetle a ona chcela urobiť všetko, čo bolo v jej silách, aby ho nesklamala.
Šestka opäť pípala, večer ju zabudla vypnúť a teraz už na tom zrejme ani len nezáležalo, mala v úmysle si ju vziať so sebou, nebol to síce robot určený na misie, ale predpokladala, že senátorka Amidala nebude proti spoločnosti tohto druhu nič namietať. Ona sama predsa mala pri sebe toho protokolárneho droida, ďalší navyše by nemal predstavovať problém.
Šestka, akoby snáď aj napriek tomu, že jej chýbalo pár tých inteligentných rozlíšení, pomaly potiahla časť prikrývky.
„Áno, iste, už čoskoro budem vstávať...“ ubezpečovala ju o tom Theia.

***
Pridelili im jednu z tých lodí so nezviditeľňujúcim mechanizmom. To bola vskutku skvelá správa, lebo si ich zatiaľ nemala možnosť ani len obzrieť z diaľky.
Práve teraz bola fascinovaná tou možnosťou, že sa môže aktívne podieľať na jej riadení. Hneď to bolo omnoho zaujímavejšie.
A keďže skutočne získala aj povolenie na to, aby Šestka šla s nimi, mala pomerne dobrú náladu, no 3PO tým vôbec nebol nadšený.
„Je trochu divoká teda, ja ocenil by som skôr spoločnosť, R2 a keby pán Annie...“
„Neboj sa, aj ja sa o teba a tvoju paniu dobre postarám, tak, akoby to urobil pán Annie...“ upokojovala ho Theia.
Rozmýšľala aj o tom, ako dlho potrvá kým jej majster dovolí, aby vo vzťahu k nemu používala túto zdrobneninu. A či je vôbec bezpečné od neho niečo také žiadať.
„Ako dobre sa vlastne poznáte, ty a majster Skywalker...“ opýtala sa 3PO, práve, keď sa k nim pridali strážcovia, ktorí naložili do lode všetko potrebné.
Prišla už aj senátorka Amidala.  
„Veľmi dobre, slečna Theia... Pán Annie a ja sme vlastne...“
„Theia, bude lepšie, keď už pôjdeme... chcem, aby sme dorazili na Naboo podľa plánu...“ zasiahla do ich rozhovoru jej obľúbená politička. Bolo vhodné ju tak nazvať, keďže to bola práve Padmé, ktorá jej bola z nich všetkých najbližšia.
 „Áno, samozrejme, senátorka...“
Theia nasmerovala Šestku dovnútra, 3PO spolu so svojou paňou, v jej sprievode zamierili na palubu.